Audi SQ8 Sportback e-tron

Electric. Și rafinat cu nenumărate detalii fascinante.

Audi e-tron și-a îndeplinit cu succes rolul de avangardist al mobilității 100% electrice. De aceea, acum este momentul oportun pentru ca acest model să fie inclus și nominal în gama modelelor Audi, și anume, sub denumirea Audi SQ8 Sportback e-tron(4).

 

Specificațiile modelului Audi SQ8 Sportback e-tron(4)

Putere electrică maximă

370

kW

Accelerarea (0-100 km/h)

4,5

Sec.1

Autonomie (WLTP) de până la

513

km

 

Experiențe dinamice de intensitate maximă

Luați loc la bord și bucurați-vă de accelerația silențioasă și puternică a motoarelor electrice. Profitați de tracțiunea avansată și de stabilitatea excelentă, datorită sistemului 100% electric de tracțiune integrală quattro. Optimizați caracteristicile dinamice cu suspensiile pneumatice adaptive sport și cu numeroasele sisteme de asistență din gama de dotări disponibile. Opțional este oferit și un cârlig de remorcare.

Siluetă electrizantă de coupé

Linia descendentă a plafonului îi conferă SUV-ului electric un look specific de coupe și o alură extrem de dinamică. Noul design al emblemelor mărcii, împreună cu alte detalii marcante sunt evidențiate în mod special când automobilul este vopsit în Albastru Ultra metalizat.

Autonomie generoasă

Bateria de înaltă tensiune cu capacitatea sa de până la 106 kWh (net) asigură o autonomie maximă de până la 582 kilometri. Când nivelul de încărcare al bateriei este redus, puteți face uz de potențial adițional pentru autonomie, de exemplu, activând modul Range⁶ din sistemul MMI.

Notă: În imagine: Audi Q8 Sportback e-tron⁵.

Nahaufnahme MMI-Display Audi Q8 e-tron
 

Specificațiile modelului Audi SQ8 Sportback e-tron(4)

Încărcare de la 10% la 80% în

31

Min. 2

la puterea maximă de încărcare în curent continuu

Capacitate baterie (netă) de până la

106

kWh

Putere maximă de încărcare în curent continuu de până la

170

kW

 

Călătorii confortabile

Pentru Audi SQ8 e-tron⁹ vă stau la dispoziție variate opțiuni de încărcare pentru acasă și pentru situațiile în care doriți să încărcați mașina când sunteți la drum. Cu Plug & Charge¹⁰ puteți încărca automobilul oricând și foarte simplu. Iar datorită capacității mărite a bateriei și a ofertei complete de servicii și dotări pentru încărcare, vă veți bucura de avantajele mobilității electrice inclusiv la drum lung.

Sportivitate rafinată

Veți fi fascinat din prima clipă de ambianța sport elegantă, accentuată de scaunele frontale Sport Plus opționale ce poartă emblemele S. Audi SQ8 Sportback e-tron⁴ vă va asigura spațiu amplu și confort excelent.

Ascultați oricând muzica preferată, cu Apple Music¹¹ integrat la bordul mașinii

Cu Apple Music¹¹, beneficiați și la drum de experiențe muzicale pe gusturile dumneavoastră, putând asculta melodiile preferate din cele 100 de milioane de titluri disponibile, direct din sistemul MMI al automobilului. Fără publicitate. Astfel aveți, de asemenea, ocazia să descoperiți melodii și artiști noi, care să vă încânte oricând călătoriile memorabile, căci puteți alege, de pildă, din cele trei posturi de radio live internaționale, moderate de artiști renumiți. Astfel puteți asculta hit-uri actuale, melodii clasice sau country. De asemenea, aveți acces și la biblioteca dumneavoastră muzicală personală și puteți căuta după artiști, melodii, albume sau playlist-uri.

Nahaufnahme MMI-Display Audi Q8 e-tron

Serviciile digitale

Accesul la universul auto digital vă este larg deschis, de către numeroasele servicii Audi connect¹², precum Informațiile Online din Trafic¹³ sau posibilitatea de a comanda flexibil dotări noi prin intermediul Funcțiilor on-demand. Foarte utilă este și aplicația myAudi¹⁴, ce vă informează cu privire la parametrii actuali ai automobilului dumneavoastră.

Urcați la bord ca pasager și cufundați-vă în universul virtual

Luați loc pe un scaun din spate și puneți-vă ochelarii VR, pentru a vă bucura de experiențe cu adevărat ieșite din comun. Deoarece Audi aduce la bordul automobilului dumneavoastră oferta holoride¹⁵ de funcții de VirtualReality-Entertainment. Această tehnologie inovatoare asociază mișcările percepute în automobilul în mers, cu experiența din lumea virtuală văzută cu ochelarii. Când automobilul se deplasează într-un viraj, veți simți această mișcare de pe locul din spate. Dar și vizual veți percepe schimbarea de direcție, de exemplu, prin faptul că nava spațială pe care o vedeți în format 3D cu ajutorul ochelarilor virează la rândul ei în zbor.

Pentru un viitor sustenabil

Printre soluțiile de sustenabilitate implementate la Audi se numără și menajarea resurselor, criteriile ecologice în producție și livrarea automobilelor cu o amprentă neutră de CO₂¹⁷. De pildă, noi folosim pentru încălzire și producția bateriilor curent electric verde, produs, de exemplu, cu ajutorul instalațiilor fotovoltaice de pe acoperișurile halelor noastre de producție.

 
Seitenansicht Audi Q8 Sportback e-tron

Audi SQ8 e-tron

Consum energie electrică în kWh/100 km (în regim mixt³): 20,30-25,58; emisii de CO₂ mixte în g/km, în regim mixt³: 0. Când consumul de combustibil/curent electric și emisiile de CO₂ sunt exprimate ca intervale de valori, valorile individuale exacte depind de dotările alese pentru autovehiculul respectiv. Pentru consumul acestui automobil sunt disponibile exclusiv valori conform WLTP. Nu sunt disponibile și valorile conform NEDC.)

 1. Puterea maximă indicată pentru accelerație poate fi accesată în mod repetat, dar nu poate fi accesată succesiv de nenumărate ori, din constrângeri date de limitele legilor fizicii.
 2. Durata necesară încărcării bateriei poate varia în funcție de diferiți factori, ca de pildă de temperatura exterioară, de ștecherul ce trebuie utilizat conform standardelor naționale și de utilizarea funcției de climatizare staționară (de ex. funcția de climatizare controlată de la distanță). La utilizarea unor ștechere casnice clasice, puterea de încărcare va fi limitată de sistemul e-tron de încărcare.
 3. Valorile indicate pentru consum și emisii sunt determinate conform procedeelor impuse de lege. Din 1 ianuarie 2022, ciclul de testare NEDC a fost complet înlocuit cu ciclul de testare WLTP, astfel că pentru autovehiculele omologate de tip după această dată nu mai sunt disponibile valorile conform NEDC.
 4. Audi SQ8 Sportback e-tron: Consum energie electrică în kWh/100 km (în regim mixt¹): 19,7-25,58; emisii de CO₂ în g/km, (în regim mixt¹): 0. Când consumul de combustibil/curent electric și emisiile de CO₂ sunt exprimate ca intervale de valori, valorile individuale exacte depind de dotările alese pentru autovehiculul respectiv. Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valori conform WLTP pentru consum. Nu sunt disponibile valorile conform NEDC.
 5. Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro: Consum energie electrică în kWh/100 km (în regim mixt¹): 20,1-25,6; emisii de CO₂ în g/km, (în regim mixt¹): 0. Când consumul de combustibil/curent electric și emisiile de CO₂ sunt exprimate ca intervale de valori, valorile individuale exacte depind de dotările alese pentru autovehiculul respectiv. Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valori conform WLTP pentru consum. Nu sunt disponibile valorile conform NEDC.
 6. Modul Range limitează, de exemplu, viteza maximă la 90 km/h, reduce capacitatea funcțiilor de confort, precum sistemul automat de climatizare și dezactivează încălzirea din scaune.
 7. Audi Q8 55 e-tron quattro: Consum energie electrică în kWh/100 km (în regim mixt¹): 20,7-25,6; emisii de CO₂ în g/km, (în regim mixt¹): 0. Când consumul de combustibil/curent electric și emisiile de CO₂ sunt exprimate ca intervale de valori, valorile individuale exacte depind de dotările alese pentru autovehiculul respectiv. Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valori conform WLTP pentru consum. Nu sunt disponibile valorile conform NEDC.
 8. Face parte din Pachetul Audi connect pentru Navigație și Infotainment. Disponibilitatea poate diferi în funcție de țară. Puteți consulta compatibilitatea actuală cu sistemele de operare iOS/Android în descrierea aplicației myAudi, pusă la dispoziție în magazinul de aplicații pe care îl folosiți. Este necesară înregistrarea prealabilă pe pagina web www.my.audi.com.
 9. Audi SQ8 e-tron: Consum energie electrică în kWh/100 km (în regim mixt¹): 20,30-25,58; emisii de CO₂ în g/km, (în regim mixt¹): 0. Când consumul de combustibil/curent electric și emisiile de CO₂ sunt exprimate ca intervale de valori, valorile individuale exacte depind de dotările alese pentru autovehiculul respectiv. Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valori conform WLTP pentru consum. Nu sunt disponibile valorile conform NEDC.
 10. Serviciile Plug & Charge precum și serviciile e-tron Charging Service sunt disponibile în Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Croația, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Austria, Polonia, Portugalia, Suedia, Elveția, Slovacia, Slovenia, Spania, Cehia și Ungaria. Deocamdată serviciile funcționează în Europa (CEE) doar la stațiile de încărcare cu marcajul Plug & Charge al rețelei IONITY. Extinderea și la alte companii ce administrează stații de alimentare va fi implementată diferit de la o țară la alta. Pe piețele din America de Nord, serviciile Plug & Charge sunt disponibile la stațiile gestionate de electrify america și marcate cu însemnele Plug & Charge.
 11. Pentru informații privind disponibilitatea, vă rugăm să consultați distribuitorul dumneavoastră Audi. Apple și toate siglele conexe sunt mărci înregistrate ale Apple Inc. Sau ale unei companii afiliate. Apple Music face parte din dotarea opțională Audi connect Navigation & Infotainment. Disponibilitatea Apple Music diferă în funcție de țară. Pentru utilizarea serviciilor este nevoie de trafic de date și de un cont la Apple Music, condiții ce pot determina costuri adiționale. Apple Music își rezervă dreptul de a suspenda oricând serviciul. Mai multe informații vă oferă cu plăcere partenerul dumneavoastră Audi.
 12. Detalii despre Audi connect puteți găsi pe www.audi.at/connect și la partenerul dumneavoastră Audi.
 13. Face parte din Pachetul Audi connect pentru Navigație și Infotainment.
 14. Disponibilitatea poate diferi în funcție de țară. Puteți consulta compatibilitatea actuală cu sistemele de operare iOS/Android în descrierea aplicației myAudi, pusă la dispoziție în magazinul de aplicații pe care îl folosiți. Este necesară înregistrarea prealabilă pe pagina web www.my.audi.com.
 15. Utilizarea produselor holoride este permisă exclusiv ocupanților celui de-al doilea rând de locuri.
 16. Audi exclusive este o gamă de produse oferită opțional de Audi Sport GmbH. Puteți afla detalii despre dotările standard și dotările opționale la www.audi.ro sau de la Partenerul dumneavoastră Audi.
 17. Emisiile de CO₂ care în prezent nu pot fi încă evitate, din motive tehnice, sunt compensate cu credite de carbon.
 18. Training-urile oferite de Audi driving experience se desfășoară cu automobile Audi omologate pentru circulația pe drumurile publice, cu excepția automobilelor speciale pentru competițiile sportive, care vor fi folosite exclusiv pe drumuri închise și în zone închise. Automobilele Audi omologate pentru circulația pe drumurile publice nu sunt concepute pentru utilizarea în cursele cu mașini și nu se pretează în acest scop. Training-urile, cu excepția training-urilor cu automobile speciale pentru competițiile sportive, nu prevăd condusul liber, ci se desfășoară sub îndrumarea trainerilor și a asistenților de training instruiți, ce dispun de experiență vastă în domeniu. De asemenea, training-urile vor fi adaptate abilităților și cunoștințelor fiecărui participant. Tehnicile de condus prezentate și puse în aplicare în cadrul training-urilor pot fi folosite în traficul rutier public doar în măsura în care codul rutier o permite.
 19. Vă rugăm să aveți în vedere că Sistemele funcționează în anumite limite și au scopul de a asista șoferul. Răspunderea aparține în continuare persoanei de la volan, care trebuie să fie în permanență atentă la desfășurarea traficului.
 20. Prețurile afișate pentru încărcare și harta punctelor de încărcare sunt puse la dispoziție de Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). Pentru a putea accesa aceste abonamente trebuie să dispuneți de un cont myAudi și de aplicația myAudi, iar în aplicația myAudi trebuie să fi fost introdus un model Audi 100% electric (inclusiv seria de șasiu) și să fi fost creat un utilizator principal. Contractul are valabilitatea fixă de 12 luni și se sfârșește automat după această perioadă. În această perioadă este exclusă denunțarea în condiții normale. Toate prețurile afișate includ taxa pe valoare adăugată conform legii. Puteți consulta prețurile din alte țări accesând Detaliile abonamentului (vedeți Detalii abonamente), precum și în aplicația myAudi. Pentru a crea un profil pentru automobilul dumneavoastră în aplicația myAudi aveți nevoie de seria de șasiu a automobilului dumneavoastră. Abonamentele Audi charging pot fi încheiate începând cu 01.01.2023. În funcție de contractul dumneavoastră de telefonie mobilă pot fi ocazionate costuri adiționale. Clienții care au încheiat un contract pentru abonamentul Audi charging pro și folosesc un automobil Audi 100% electric (plată integrală, leasing, credit) pot fi scutiți de plata abonamentului lunar de bază. În acest caz, automobilul dumneavoastră trebuie să fie din anul de fabricație de serie curent sau din anul anterior. Oferta este valabilă exclusiv pentru primul contract încheiat și nu poate fi transmisă unui terț. După scurgerea unui an, se aplică condițiile normale de preț. Oferta aceasta specială pusă la dispoziție de AUDI AG vă va fi afișată în aplicația myAudi la încheierea contractului, dacă sunteți autentificat în calitate de utilizator principal. Această ofertă este aplicabilă începând cu 01.01.2023. Automobilele hibride plug-in sunt exceptate de la această ofertă.
 21. Pentru a putea folosi Plug & Charge, este necesar un abonament compatibil cu Plug & Charge (basic, plus, pro), precum și un automobil compatibil cu Plug & Charge. În funcție de contractul dumneavoastră de telefonie mobilă pot fi ocazionate costuri adiționale.
 22. Sistemul de încărcare e-tron Compact oferit ca dotare opțională permite o putere de încărcare de până la 11 kW. Sistemul opțional de încărcare e-tron Connect oferă o putere de încărcare de până la 22 kW (doar în combinație cu dispozitivul de bord de încărcare de până la 22 kW). Puterea de încărcare depinde de tipul ștecherului folosit pentru conectarea la rețea, precum și de tensiunea electrică specifică fiecărei țări și de numărul fazelor disponibile în rețeaua electrică, precum și în instalația casnică a clientului. Astfel, puterea poate fi diferită pentru diferiți utilizatori. Cablul de conectare la rețea cu ștecher industrial și unitatea de comandă a sistemului de încărcare sunt coordonate între ele, permițând puterea optimă de încărcare. Tehnic este posibilă modificarea ulterioară a cablului de conectare la rețea cu alt ștecher industrial, însă aceasta poate duce la reducerea puterii de încărcare.
 23. O ofertă a Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
 24. Vă rugăm să aveți în vedere că: Cele două conectoare pentru încărcarea în curent alternativ nu pot fi utilizate simultan. Utilizarea simultană a celor două conectoare pentru încărcarea în curent alternativ este împiedicată de un sistem special de blocare a clapetelor care acoperă conectoarele.
 25. Pentru încărcarea de acasă, la 22 kW, puteți folosi sistemul opțional e-tron connect de încărcare sau un alt sistem alternativ pentru încărcarea casnică ce suportă încărcarea la 22 kW în curent alternativ. Sistemul de încărcare e-tron Compact din dotarea standard este limitat la 11 kW.
 26. Pentru activare este necesar un contract prealabil pentru e-tron Charging Service sau Audi charging. Apoi serviciul va putea fi activat din aplicația myAudi, iar certificatul electronic Plug & Charge aferent va fi transferat wireless la automobilul în cauză.
 27. Amazon Alexa și Amazon Music fac parte din dotarea opțională Audi connect Navigation & Infotainment. Amazon, Alexa și toate siglele aferente sunt mărci înregistrate ale Amazon.com, Inc. Sau ale unei companii afiliate. Integrarea asistentului Amazon Alexa este posibilă doar în următoarele țări: Germania, Austria, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, SUA, Canada și Japonia. Limba sistemului MMI Navigation plus cu MMI touch response trebuie să fie setată într-una din limbile suportate de Amazon Alexa. Informații adiționale referitoare la dotările disponibile în fiecare țară vă poate oferi distribuitorul dumneavoastră Volkswagen. Pentru a beneficia de audiostreaming folosind Alexa, sunt necesare date disponibile contra-cost prin intermediul distribuitorilor Audi. Utilizarea serviciilor Amazon Music poate determina costuri adiționale.