Audi Logo
Stories of Progress
Menu

Automobilele hibride plug-in

Audi oferă o gamă deja foarte bogată de modele electrificate, incluzând și automobilele hibride plug-in cu un consum eficient, ce vă permit să vă deplasați cu emisii locale zero în modul pur electric. Sistemul hibrid plug-in combină motorul pe benzină cu un motor electric puternic și o baterie litiu-ion. Datorită puterii totale mari a sistemului, vă veți bucura de performanțe dinamice sportive, la care se adaugă și un nivel ridicat de confort, plus sisteme inteligente de management al energiei. Strategia avansată de management coordonează optim etapele în care este activ motorul electric cu etapele în care este folosit motorul cu ardere internă, astfel încât utilizatorii să poată profita de o autonomie ridicată, în condiții de consum redus de benzină.

A3 Sportback TFSI e

Puteți conduce 100% electric sau cu propulsie hibridă sau doar cu motorul cu ardere internă

Hibridul plug-in electric Audi A3 Sportback TFSI e poate funcționa în oricare dintre cele trei variante descrise mai sus și în toate variantele vă va impresiona cu performanțele sale dinamice excelente. La exterior veți aprecia formele sale aerodinamice atractive, iar la interior, designul, funcționalitatea, utilizarea facilă, precum și digitalizarea avansată.

Audi Q5 TFSI e

SUV-ul hibrid plug-in

Audi Q5 TFSI e vă oferă beneficiile sinergiei dintre motorul TFSI cu ardere internă și motorul electric puternic. Nu veți renunța la dinamismul specific automobilelor Audi, dar vă veți bucura de posibilitatea de a conduce cu emisii locale zero.

Q5 Sportback TFSI e

Puternic, eficient, flexibil.

Audi Q5 Sportback TFSI e adaugă la performanțele specifice motoarelor cu ardere internă și la puterea motorului electric. SUV-ul premium cu linia plafonului specifică modelelor coupe oferă astfel atât performanțe dinamice și autonomie mare, cât și posibilitatea de a conduce pe anumite porțiuni cu emisii locale zero.

Audi A6 TFSI e

Limuzina hibridă plug-in de lux

Pentru a-i depăși pe ceilalți, trebuie să mergeți pe propriul dumneavoastră drum. Cu Limuzina Audi A6 TFSI e veți reuși să fiți mereu cu un pas înaintea celorlalți: căci acest automobil dispune de propulsie hibridă plug-in, de un sistem inovator de operare, precum și de un interior confortabil și elegant, îmbrăcat într-un exterior atletic.

A6 Avant 55 TFSI e

Eficient și sportiv: sistemul hibrid plug-in

Beneficiind de un sistem de propulsie hibrid plug-in avansat, Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro își încântă pasagerii și șoferul nu doar cu eleganță și confort, ci și cu diversificarea plăcerii condusului, atât în mediul urban, cât și la drum lung. Mai mult, ca orice Avant, și acest automobil vă susține considerabil în activitățile dumneavoastră de zi cu zi: cu spațiu generos și practic, oferind cinci locuri și un portbagaj mare, plus funcții și dotări deosebit de utile.

Audi A7 TFSI e

Coupé-ul hibrid plug-in

Combinația atractivă și eficientă dintre un coupé premium și un autovehicul hibrid plug-in se numește Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro! Datorită motorului electric eficient și a bateriei performante, această mașină se deplasează cu emisii locale zero, atrăgând priviri admirative oriunde își face apariția. La interior vă veți bucura de confortul ridicat și gama largă de dotări, precum și de funcțiile avansate de infotainment.

Audi A8 TFSI e

Limuzina hibridă plug-in de lux

Combinația atractivă și eficientă dintre o limuzină premium și un autovehicul hibrid plug-in vă este oferită de Audi A8 60 TFSI e quattro. Sistemul de propulsie al acestui automobil îmbină un motor electric eficient, ce permite deplasarea cu emisii locale zero, cu un motor puternic cu ardere internă. Iar datorită gamei largi de tehnologii de infotainment, șoferul, pasagerul din față și ocupanții locurilor din spate își pot continua cotidianul digital fără probleme, inclusiv la bordul automobilului.

Audi Q3 TFSI e

Multifuncțional și electrizant.

SUV-ul de familie electriza(n)t Audi Q3 45 TFSI e. Fiind dotat cu un sistem hibrid plug-in inovator, automobilul poate parcurge circa 45 până la 51 de kilometri în modul pur electric și deci fără a genera emisii locale. Printre punctele sale forte se mai numără și spațiul interior generos, dotările tehnice avansate și trenul de rulare optimizat pentru un dinamism accentuat.

Q3 Sportback TFSI e

O apariție electrizantă

Sportivul electriza(n)t. Audi Q3 Sportback 45 TFSI e. Fiind dotat cu un sistem hibrid plug-in inovator, automobilul are capacitatea de a parcurge circa 45 până la 50 de kilometri în modul pur electric, deci fără a genera emisii locale. Barele de protecție cu design expresiv și linia specifică de coupe a plafonului inspiră sportivitate și dinamism.

Audi A8 L TFSI e

Limuzina hibridă plug-in de lux

Lux exclusiv, confort ridicat și tehnologii digitale de ultimă oră, pe o lungime totală de 5,30 metri. Limuzina premium Audi impresionează cu exteriorul său sportiv și cu sistemul de propulsie hibridă plug-in, compus dintr-un motor electric și un puternic motor cu ardere internă.

Audi Q7 TFSI e

SUV-ul hibrid plug-in de familie

Tehnologie hibridă plug-in avangardistă, spațiu generos și ingenios structurat, plus design sport atractiv: Audi Q7 TFSI e poate fi caracterizat fără ezitare ca fiind un SUV de familie cu efect electrizant.

Audi Q8 TFSI e

Sportivul avansat

Redefinește dinamismul. Cel mai avansat SUV-Coupe din gama Audi poartă denumirea Audi Q8 TFSI e și se face remarcat prin sistemul său de propulsie hibrid plug-in puternic, dar și prin limbajul de design fascinant. Optând pentru acest model, veți beneficia de plăcerea pătrunzătoare a condusului, precum și de soluții smart pentru încărcare, atât acasă, cât și la drum.

 

Avantajele fiscale și subvențiile oferite de automobilele hibride plug-in

Automobilele hibride plug-in din portofoliul nostru nu vă oferă doar clipe de neuitat la volan prin performanțe dinamice avansate, asigurate de motoarele electrice și motoarele pe benzină puternice, ci vă bucură și cu diverse avantaje fiscale. Avantajele devin chiar și mai atractive pentru automobilele de companie.

Alte beneficii

 • Consumul redus de combustibil: datorită sistemului adițional de propulsie electrică, consumul va fi redus cu precădere în traficul urban.
 • Emisii de CO₂ reduse: propulsia electrică reduce considerabil emisiile de CO₂ ale automobilelor hibride plug-in.
 • Autonomie mare: cu modelele noastre hibride plug-in beneficiați de o autonomie deosebit de mare, deoarece acestea dispun de două tipuri de propulsie, astfel că nu depindeți de infrastructura de încărcare.

Autonomia

Autonomia electrică a automobilelor hibride plug-in diferă în funcție de model. Cert este însă că veți ajunge la destinație beneficiind de două opțiuni de propulsie: electrică și pe benzină. Pe distanțe mai scurte puteți deci să vă deplasați 100% electric, iar când aveți de parcurs drumuri mai lungi, puteți utiliza și motorul cu ardere.

Opțiuni pentru încărcare

Vă punem la dispoziție diverse opțiuni de încărcare a modelelor hibride plug-in Audi, atât pentru acasă, cât și pentru situațiile în care sunteți la drum.

 • ·Sistemul compact de încărcare e-tron: sistemul acesta mobil de încărcare vă permite să vă încărcați bateria automobilului dumneavoastră hibrid plug-in foarte simplu de la prizele casnice sau cele industriale. Iar cu Audi Mobility Check, aveți, de asemenea, posibilitatea de a verifica on-line ce opțiuni de încărcare sunt disponibile pentru sistemul dumneavoastră electric de acasă.
 • Audi e-tron Charging Service: serviciul de încărcare oferit de Audi vă dă acces la circa 120.000 de puncte de încărcare din Europa. Cardul e-tron Charging Service vă permite să accesați stațiile, indiferent de furnizorul care le administrează.

Aplicația myAudi

Operarea prin intermediul smartphone-ului

Utilizați serviciile specifice gamei hibride integrate în aplicația myAudi³, pentru o informare optimă. Astfel puteți verifica, de exemplu, nivelul actual de încărcare, autonomia electrică rămasă și puteți vedea unde anume se află mașina. De asemenea, puteți accesa date cu privire la călătoriile anterioare, precum, de pildă, consumul electric mediu. Mai mult, aplicația myAudi vă permite și să activați funcții de la depărtare, ca de exemplu să inițiați încărcarea mașinii. Funcția de climatizare în avans vă oferă opțiunea de a încălzi automobilul înainte de a porni la drum, pentru a beneficia de confort maxim.

 

Întrebări frecvente privind diverse aspecte generale

Automobilele hibride plug-in au atât un motor electric, cât și un motor cu ardere internă uzual, la care este adăugat un acumulator adițional ce poate fi încărcat atât de la motorul cu ardere internă, cât și prin conectarea la o priză. Astfel, automobilul poate să se deplaseze atât electric, cât și pe baza motorului cu ardere internă. Automobilul pur electric, în schimb, poate fi pus în mișcare doar de un sistem electric de propulsie și prin urmare folosește o baterie mai mare și doar motoare electrice, neavând motor cu ardere.

Automobilele hibride plug-in dispun, alături de motorul cu ardere internă și de un motor electric, astfel că pot fi antrenate atât cu combustibil, adică în mod clasic, cât și electric. Spre deosebire de modelele hibride non-plug-in, aceste modele hibride plug-in pot fi încărcate și direct de la o rețea electrică, ceea ce permite o autonomie mai mare.

Cel de la volan poate decide după bunul plac dacă și când anume dorește să intervină în modul de funcționare al celor două motoare. În acest sens, el are la dispoziție trei moduri diferite de funcționare:

Modul Hybrid este activat automat la setarea rutei din sistemul de navigație, dar poate fi activat și manual, folosind butonul de selectare a modului de funcționare. În acest mod, energia din baterie va fi distribuită optim de-a lungul rutei, în vederea reducerii consumului de combustibil. În acest sens, de regulă, modul pur electric va fi utilizat cu precădere în zonele urbane și pe secțiunile de drum care presupun numeroase opriri în trafic. Când funcția de navigație este activată din sistemul MMI, sistemul de management încearcă să parcurgă ultima bucată de drum din oraș în modul pur electric, pentru a ajunge la destinație cu bateria golită aproape complet.

Șoferul are la dispoziție, alături de modul Hybrid, încă două moduri de propulsie: EV și Battery-Hold, pe care le poate selecta după preferințe. În modul EV, mașina va fi propulsată pur electric, în măsura în care presiunea cu care șoferul acționează pedala de accelerație nu depășește un anumit nivel. Când este pornit automobilul, setarea implicită este modul EV. Modul Battery-Hold este astfel configurat încât să mențină nivelul de încărcare al bateriei la nivelul curent.

Automobilele hibride plug-in din gama Audi dispun de motoare TFSI puternice, asistate de motoare electrice eficiente. Astfel se garantează accelerația fără de ezitare și plăcerea intensă a condusului dinamic.

Întrebări frecvente privind încărcarea și autonomia

În dotarea standard a modelelor hibride plug-in Audi se numără sistemul compact de încărcare ce include cablul necesar pentru încărcarea de la prizele casnice și prizele industriale, precum și dispozitivul de comandă. Opțional, Audi poate livra și un dispozitiv de încărcare ce poate fi montat pe perete și are un sistem de securizare a accesului. Încărcarea completă a unei baterii de 14,1 kWh de la o conexiune de 400 volți în curent alternativ cu o putere de 7,4 kW durează aproximativ 2 ore și 30 de minute, iar de la o priză casnică de 230 volți, circa 6 ore și 30 de minute.

Pentru încărcarea de la stațiile publice puteți folosi cablul Mode 3, cu ștecher Tip 2. Vă oferim opțional și serviciul Audi de încărcare e-tron Charging Service, ce vă dă acces la peste 140.000 de stații de încărcare din 26 de țări Europene. Astfel, folosind un singur card, puteți încărca de la diferiți furnizori.

Încărcarea bateriei în condiții de ploaie sau umiditate nu reprezintă niciun fel de problemă. Bateriile, conectoarele și stațiile de încărcare se supun unor norme stricte, iar curentul electric începe să fie transferat către automobil doar după ce a fost stabilită o conexiune impecabilă între stație și autovehicul.

Autonomia electrică diferă în funcție de model. Vă rugăm să consultați detaliile pe care le puteți găsi la pagina dedicată fiecărui model. Automobilele hibride plug-in din gama Audi au motoare puternice TFSI, plus motoare electrice eficiente. Astfel accelerația fără cusur și plăcerea dinamică a condusului sunt practic garantate.

Autonomia automobilelor hibride plug-in depinde, printre altele, de următorii factori:

 • conduita șoferului, mai ales cu privire la frânare și viteza de deplasare
 • ruta
 • temperatura din autovehicul
 • vântul frontal
 • încărcarea autovehiculului
 • presiunea din anvelope

* Disponibilitatea poate diferi în funcție de țară. Compatibil începând cu Apple iOS 10.0 și Android 6; este necesară înregistrarea prealabilă pe www.audi.ro/myaudi; pentru streaming-ul on-line este necesară o conexiune WiFi activă între smartphone și Audi MMI.