Audi Logo
Stories of Progress
Menu

Audi își accelerează pregătirile pentru intrarea în forță în Formula 1 și își extinde semnificativ implicarea în motorsport

  • Consiliile de supraveghere ale companiilor Volkswagen AG și AUDI AG au votat în favoarea preluării integrale a Grupului Sauber
  • Oliver Hoffmann a preluat responsabilitatea pentru activitățile din Formula 1 și a devenit Președintele Consiliului director al Grupului Sauber
  • Andreas Seidl va prelua rolul de CEO ale Echipei Audi F1, devenind astfel reprezentantul echipei Audi F1
  • CEO-ul Audi, Gernot Döllner, va conduce divizia de Dezvoltare Tehnică a AUDI AG

Ingolstadt, aprilie 2024 Condusă de CEO-ul Audi Gernot Döllner, marca Audi și-a relevat în mod clar, prin publicarea Agendei Audi, care sunt principalele aspecte spre care se orientează în viitor. În centrul atenției se situează produsul și tehnologia, precum și o poziționare și mai robustă a mărcii Audi pe piața internațională. Pe acest fundal, membrii Consiliilor de supraveghere ale societăților Volkswagen AG și AUDI AG au decis acum să își fortifice implicarea în Formula 1 și să accelereze pregătirile pentru începutul sezonului 2026. Astfel, Audi are în plan preluarea integrală a acțiunilor Grupului Sauber. Oliver Hoffmann a fost numit responsabil al programului Audi Formula 1, în calitate de Reprezentant General. CEO-ul Echipei Audi F1 Andreas Seidl va fi responsabil pentru implementarea proiectului F1, precum și pentru managementul echipei Audi F1.

Oliver Hoffmann, care conduce în prezent divizia de Dezvoltare Tehnică, va fi numit Reprezentant General de către Consiliului de Administrație și astfel va deveni responsabilul AUDI AG pentru implementarea proiectului Formula 1, precum și pentru intrarea mărcii în disciplina de vârf a motorsport-ului. Poziția aceasta nou creată va reuni toți cei trei piloni ai programului Formula 1: activitățile echipei elvețiene de raliu, dezvoltarea unui motor de către Audi Formula Racing GmbH la unitatea de producție din Neuburg, precum și coordonarea strategică și activarea programului de către AUDI AG. Alături de lansarea cu succes a programului Formula 1, această colaborare are, de asemenea, menirea de a fortifica marca Audi pe scena internațională și de a asigura colaborarea strânsă între activitățile din motorsport și producția de serie.

Astfel, Audi are în plan preluarea integrală a companiei Sauber Holding AG. În acest sens a fost adoptată o convenție cu acționarul majoritar Islero Investments AG, care susține fără rezerve această modificare. Alături de rolul de Președinte al Consiliului Acționarilor Audi Formula Racing GmbH, Oliver Hoffmann va prelua și rolul de Președinte al Consiliului Director al companiilor Sauber.

În acest context, Oliver Hoffmann se retrage din Consiliul de Administrație AUDI AG. Președintele Audi, Gernot Döllner, va prelua și responsabilitatea pentru divizia de Dezvoltare Tehnică, suplimentar față de responsabilitățile sale curente. El va continua transformările care sunt în curs în divizia de Dezvoltare Tehnică. Alături de reducerea termenelor necesare pentru proiectele de dezvoltare, sunt vizate mai ales eficientizarea structurilor și definirea unor domenii clare de responsabilitate pentru a transpune în practică prioritățile de produs și tehnologie, conform prevederilor Agendei Audi.

În vederea pregătirilor pentru intrarea în Campionatul Mondial FIA de Formula 1 în 2026, Audi a decis, de asemenea, ca Andreas Seidl, CEO-ul Echipei Audi F1, să fie responsabil, de asemenea, pentru implementarea proiectului Audi F1, precum și de echipa Audi F1. El va fi, totodată, ambasadorul viitoarei echipa Audi de Formula 1.

Gernot Döllner

Andreas Seidl

Manfred Döss, Președintele Consiliului de Supraveghere AUDI AG: ”Intrarea în Formula 1 nu reprezintă doar punctul culminant al poveștii de succes extraordinare pe care Audi a scris-o de-a lungul anilor în motorsport, ci este totodată și o mare provocare sportivă și un efort financiar uriaș. Prin atribuirea acestui set de responsabilități domnului Oliver Hoffmann și prin preluarea integrală a Grupului Sauber, accelerăm pregătirile pentru sezonul 2026.”

Jörg Schlagbauer, Vice-Președintele Consiliului de Supraveghere și Președinte al Consiliului Executiv al AUDI AG: ”Audi trebuie să rămână flexibilă din punctul de vedere al tehnologiilor, pentru a putea fi capabilă să acționeze și pentru a fi pregătită pentru viitor. În acest scop, trebuie să avem un curs clar pe care să îl urmăm. ”Vorsprung durch Technik” trebuie să fie aspirația noastră. Iar aceasta a devenit acum prioritatea principală a managementului. În acest sens, abia aștept să colaborez și mai intens cu Gernot Döllner. Întreaga companie Audi îi este recunoscătoare lui Oliver Hoffmann pentru munca sa. Îi dorim lui și mărcii Audi mult succes în clasa de vârf a motorsport-ului.”

Gernot Döllner, Președintele Consiliului de Administrație AUDI AG: ”Îi mulțumesc lui Oliver Hoffmann pentru dedicarea neobosită de care a dat dovadă în calitate de Membru al Consiliului de Administrație AUDI, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică. Oliver a contribuit în ultimii ani semnificativ la rafinarea ADN-ului produselor Audi pe care le introducem acum pas cu pas pe piață, începând cu lansarea modelului Audi Q6 e-tron. Mai ales modelele de mare volum bazate pe platformele PPE și PPC, care au o foarte mare importanță pentru noi, îi poartă semnătura.”

Experiența vastă acumulată de Hoffmann în motorsport fac ca el să fie omul potrivit, la locul potrivit, precum și la momentul potrivit. În calitate de Membru al Consiliului de Administrație, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică și în calitate de Director Audi Sport, el a reușit succese extraordinare în motorsport. pentru marca noastră. Printre acestea se numără victoriile și campionatele internaționale cu echipele de clienți, DTM și în Campionatul Mondial de Formula E, care este 100% electric. Recent, Audi a fost primul producător din istorie care a câștigat renumitul Raliu Dakar cu un automobil cu motorizare electrificată inovatoare. Pregătirile pentru intrarea în Formula 1 în 2026 sunt în plină desfășurare.

Oliver Hoffmann: „Aș dori să mulțumesc întregii echipe de Dezvoltare Tehnică pentru reușitele extraordinare din ultimii ani. Sunt mândru de produsele remarcabile rezultate din munca noastră intensă și pe care le vom aduce pe șosele în lunile următoare. Motorsport-ul și în special Formula 1 sunt marea mea pasiune. Sunt convins că, prin cumulul responsabilităților și preluarea integrală a Grupului Sauber, vom accelera în continuare pregătirile pentru intrarea în Formula 1 din 2026. Sunt încântat că am reușit să îl avem pe Andreas Seidl în calitate de CEO al echipei Audi F1. El este omul potrivit pentru planul nostru ambițios. Datorită experienței sale vaste acumulate în roluri de conducere pe partea de producător și pe partea echipei de Formula 1, el va aduce o contribuție semnificativă la proiectul Audi Formula 1.

Născut în Passau, Germania, Andreas Seidl și-a început cariera în motorsport în programul BMW Formula 1. El a condus, de asemenea, operațiunile pentru curse în perioada în care a activat acolo. În calitate de director al echipei, Seidl a sărbătorit mai multe victorii de campionate mondiale și trei victorii generale la prestigioasa Cursă de 24 de ore de la le Mans. Din 2019 până în 2022, Seidl a fost directorul echipei McLaren de Formula 1, înainte de a prelua funcția de CEO al Grupului Sauber în 2023.”

Andreas Seidl: ”Le mulțumesc lui Gernot Döllner și lui Oliver Hoffmann pentru încrederea pe care mi-o acordă și aștept cu nerăbdare, ca în calitate de CEO al echipei Audi F1, să conduc Audi în Formula 1, împreună cu o echipă foarte motivată. Avem o foaie de parcurs clară pentru modul în care dorim să devenim competitivi atât în Hinwil, cât și în Neuburg. Avem obiective ambițioase. Punerea lor în practică este în curs de desfășurare și va fi accelerată în continuare prin preluarea integrală a Grupului Sauber de către AUDI AG.”