Audi Logo
Stories of Progress
Menu

Noul Audi Q8 e-tron

Noul Audi Q8 e-tron, disponibil în toată rețeaua Audi din România

Încă din 2018, Audi e-tron stabilește standardele în categoria SUV-urilor electrice de lux, iar din aprilie 2023, noul model Q8 e-tron continuă povestea de succes a pionieratului electric sub un nou nume, ca vârf de gamă în rândul SUV-urilor și a modelelor crossover electrice Audi.

Noile modele Audi Q8 e-tron și Audi Q8 Sportback e-tron au fost lansate oficial în Germania la finalul lunii februarie, iar începând cu luna aprilie sunt disponibile în toată rețeaua Audi din România și din lume. Acestea se remarcă printr-un confort ridicat în categoria de lux, utilitate remarcabilă și performanță de conducere sport, precum și prin două versiuni de caroserie, SUV clasic sau Sportback, cu linii coupé.

Eficiență și autonomie sporite, design inovator și o nouă identitate de marcă

Printre punctele importante, ce scot în evidență noul model Audi Q8 e-tron, se numără conceptul optimizat de conducere, aerodinamica îmbunătățită, dar și performanța mai mare de încărcare și capacitate a bateriei, care măresc autonomia până la 600 km conform VLTP la Sportback și 582 km la SUV clasic.

· Pentru cele două stiluri de caroserie, SUV clasic și Sportback, sunt disponibile trei variante de propulsie, toate cu tracțiune integral electrică. Gama de putere se extinde de la 250 kW la Q8 50 e-tron și 300 kW, la Q8 55 e-tron la 370 kW la SQ8 e-tron, care este alimentat de trei motoare electrice. Gama de modele se plasează între 491 și 600 km.

· Sunt disponibile trei versiuni cu tracțiune integral electrică pentru fiecare dintre cele două stiluri de caroserie, precum și două dimensiuni de baterie: la Q8 50 e-tron, bateria are o capacitate de stocare de 89 de kilowați-oră net (brut: 95 kWh), în timp ce cele două versiuni mai puternice, Q8 55 e-tron și SQ8 e-tron au o putere netă de 106 kWh (brut: 114 kWh). În modelul S al gamei e-tron, Audi a folosit un concept cu trei motoare pentru prima dată în producția pe scară largă.

· Noul model oferă echilibrul ideal între confort și spotivitate, fiind echipat cu suspensie pneumatică standard și amortizare controlată. În plus, sistemul de control electric al stabilizării (ESC) oferă și mai multă siguranță, în special în virajele ascuțite.

· Modelul electric este dotat cu 40 de sisteme de asistență pentru șofer, 5 camere video și 5 senzori radar.

· Aerodinamica a fost o prioritate de top în proiectarea noului model, aceasta având un impact direct asupra consumului și autonomiei. Rezultatul este o reducere a coeficientului de rezistență în sens invers de la 0,26 la 0,24 pentru Q8 Sportback e-tron și de la 0,28 până la 0,27 pentru Q8 e-tron.

· Noul Q8 e-tron oferă mai mult spațiu și confort, atât pentru șoferi și pasageri, cât și în cazul portbagajului mult mai generos. Volumul total al portbagajului este de aproximativ 630 de litri în cazul SUV-ului și aproximativ 590 de litri în cazul Sportback, Audi Q8 e-tron oferind spațiu amplu pentru cinci pasageri și bagajele acestora, transformând-o în mașina perfectă pentru călătorii pe distanțe lungi.

„Prin strategia implementată la nivel de corporație, Audi își ia angajamentul ca până în 2030 să elimine treptat motorul cu ardere internă și să devină o marcă complet electrică”, a declarat Markus Duesmann, Chairman of the Board of Management al AUDI AG.

Audi și-a anunțat planurile îndrăznețe cu privire la viitorul electric în urmă cu patru ani, odată cu lansarea primului model e-tron, iar de atunci până în prezent, brandul a respectat promisiunile făcute în ceea ce privește domeniul sustenabilității, oferind un portofoliu generos de opt modele. Până în 2026, compania își propune să lanseze peste 20 de modele electrice pe piața internațională, investind constant în tehnologia de ultimă generație, ținând cont de tendințele economiei circulare.

„Cu eficiența și raza de acțiune sporită, precum și cu designul său inovator, aerodinamic, Audi Q8 e-tron reprezintă un alt element important din portofoliul nostru de mașini electrice, pentru a ajuta clientul în viața de zi cu zi, delectându-l cu mobilitatea electrică. La acest nou model am reușit să creștem semnificativ atât capacitatea bateriei, cât și puterea de încărcare, optimizând, astfel, echilibrul dintre densitatea energiei și capacitatea de încărcare. Am îmbunătățit, în egală măsură, motorul, direcția progresivă și sistemele de control ale suspensiei, perfecționând caracteristicile de condus dinamice tipice ale Audi în toate derivatele Q8 e-tron”, susține Olivier Hoffman, șeful departamentului de dezvoltare tehnică din cadrul Audi.

Noile modele Audi Q8 e-tron sunt disponibile în România pentru comandă începând cu luna aprilie a acestui an, cu trei versiuni disponibile pentru Q8 e-tron și Q8 Sportback e-tron, toate cu tracțiune integrală:

· 2 motoare electrice, 340 CP și 664 Nm. Autonomie de pana la 491 km în cazul Q8 e-tron, respectiv 505 km pentru Sportback.

· 2 motoare electrice, 408 CP și 664 Nm. Autonomie de pana la 582 km pentru Q8 e-tron și 600 km pentru modelul Sportback.

· 3 motoare electrice: 503 CP și 973 Nm. Autonomie de pana la 494 km în cazul Q8 e-tron și 513 km pentru modelul Sportback.

Mai multe detalii despre noul model Audi Q8 e-tron: AICI