Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri

CEO-ul Audi

CEO-ul Audi, Markus Duesmann: "Suntem în pragul celei mai mari inițiative privind lansarea de produse din istoria noastră"

În cadrul Conferinței anuale ținută de AUDI AG, CEO-ul Markus Duesmann și directorul financiar Jürgen Rittersberger au abordat subiecte de actualitate. Pe lângă datele financiare cheie pentru anul fiscal 2022, cei doi s-au concentrat pe deciziile strategice, punând accentul pe sustenabilitatea holistică și inițiativa privind viitoarele modelele. Declarațiile cheie pe scurt:

Cu privire la anul 2022 și la situația financiară anuală …

Markus Duesmann: "Chiar și aici, în Germania, resimțim impactul războiului de agresiune inițiat de Rusia împotriva Ucrainei - în primul rând din cauza crizei energetice, a blocajelor lanțurilor de aprovizionare și a situației geopolitice dificile. Luând în considerare acest mediu volatil, suntem deosebit de mândri de ceea ce am realizat anul trecut. Acest rezultat a necesitat multă muncă și colaborare."

Jürgen Rittersberger: "Am răspuns consecvent provocărilor din 2022 prin luarea de contramăsuri în mod activ. Acești factori, cât și marea dedicare a întregii noastre echipe au făcut posibilă anunțarea unei performanțe financiare solide."

Jürgen Rittersberger: "Profitul nostru operațional s-a situat la un nivel record de 7,6 miliarde de euro. Randamentul operațional în materie de vânzări a atins un nivel de 12,2%. Toate acestea arată că am navigat bine anul turbulent 2022 și am profitat în mod constant de oportunități. Același lucru este valabil și pentru cash flow-ul nostru net, care a atins al doilea cel mai ridicat punct din istoria companiei noastre."

Jürgen Rittersberger: "Anul 2022 a fost o demonstrație impresionantă despre cât de puternic și profitabil este cu adevărat Brand Grupului Audi nostru format din Audi, Bentley, Lamborghini și Ducati."

În ceea ce privește portofoliul de produse și inițiativa privind viitoarele modele ...

Markus Duesmann: "Vânzările de automobile electrice au crescut cu 44% față de anul trecut. Cererea ridicată pentru modelele noastre Audi Q4 e-tron, Audi e-tron GT și Audi e-tron confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun spre mobilitate electrică."

Markus Duesmann: "Suntem în pragul celei mai mari inițiative privind lansarea de produse din istoria noastră. Până în 2025, vom lansa aproximativ 20 de modele noi, dintre care mai mult de 10 vor fi electrice. Ne-am setat obiectivul a ajunge la 100% electric. Până în 2027, ne dorim să avem un automobil electric pentru fiecare segment principal. Recent, am decis să lansăm și un model electric suplimentar entry-level, sub Audi Q4 e-tron".

Markus Duesmann: "Viitoarea serie de modele Audi Q6 e-tron este prima care se va baza pe noua platformă Premium Platform Electric. Astfel, mobilitatea electrică vine pentru prima dată din Ingolstadt."

Despre sustenabilitatea holistică …

Markus Duesmann: "Pentru a ne asigura că ne vom păstra poziția cheie și în viitor și vom ține pasul cu schimbările care vor apărea, ne vom adapta și structura organizațională. Prin consolidarea unor subiecte cheie, cum ar fi ESG, digitalizarea și noile modele de afaceri în cadrul diviziei corporate, le acordăm o importanță sporită."

Markus Duesmann: "Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în ceea ce privește gestionarea resurselor. De aceea, economia circulară joacă un rol atât de important pentru noi. În viitor, vom recicla materialele secundare provenite de la vehiculele scoase din uz pentru a le reintroduce în producția automobilelor noastre. În cadrul proiectului nostru pilot MaterialLoop, colaborăm cu furnizorii, companiile de reciclare și partenerii din domeniul cercetării pentru a ne perfecționa în acest domeniu."

Jürgen Rittersberger: "La Audi, ESG merge dincolo de produs. Suntem convinși că un model de afaceri sustenabil nu include doar considerații legate de mediu, ci implică și responsabilitate socială. Performanțele noastre sunt măsurate de o agenție de rating independentă pe baza unor criterii stricte."

Perspectivele pentru 2023 …

Jürgen Rittersberger: "Ne-am stabilit din nou obiective anuale ambițioase pentru 2023, în ciuda contextului general care va rămâne dificil."

Markus Duesmann: "Cererea pentru mobilitate electrică rămâne ridicată. În ianuarie și februarie 2023, vânzările noastre de vehicule electrice la nivel mondial au crescut cu aproape 40% față de lunile anului trecut. Luna februarie a marcat, de asemenea, lansarea modelului Q8 e-tron în majoritatea țărilor europene. Avem aproximativ 20.000 de precomenzi, ceea ce confirmă faptul că cererea pentru mobilitate electrică sustenabilă este în plină creștere."

Numeroase informații suplimentare referitoare la Conferința Anuală Audi sunt disponibile în secțiunea de Actualități.