Audi Logo
Meniu

Automobilele electrice Audi. Întrebări și răspunsuri.

Întrebări despre încărcare

Rețeaua de stații de încărcare este deja foarte amplă. Folosind sistemul de navigație sau aplicația MyAudi, puteți căuta stațiile de încărcare din apropierea dumneavoastră sau puteți planifica rutele cu opririle necesare pentru încărcare. Cu serviciul e-tron Charging și folosind cardul Audi, puteți să vă autentificați rapid și simplu la stațiile de încărcare. Serviciul e-tron Charging vă oferă acces la peste 155.000 de stații de încărcare din peste 25 de țări ale Uniunii Europene. Rețeaua High Power Charger devine tot mai amplă și are puncte în toate nodurile importante ale autostrăzilor europene, astfel că, atunci când e nevoie, după o pauză de 30 de minute, veți putea parcurge fără dificultăți următoarea etapă de drum.

Informațiile despre stațiile de încărcare prezentate în aplicația myAudi și în sistemul de navigație al automobilului sunt actualizate zilnic. Informațiile privind disponibilitatea stațiilor de încărcare sunt adaptate permanent, dar se pot supune unor mici întârzieri, de doar câteva minute.

Alături de aspectele descrise aici, găsiți informațiile importante și în manualul de bord, la capitolul: Bateria de înaltă tensiune - Încărcarea - Inițierea încărcării.

 • Autovehiculul trebuie să fie descuiat
 • Dacă este cazul, utilizați cablul din autovehicul (se află în compartimentul de păstrare, sub capota frontală) ""Dispozitivul de deblocare a clapetei frontale se află la nivelul podelei, pe partea șoferului
 • Introduceți ștecherul și țineți-l fix până la blocare (LED-ul pulsează alb).
 • Achitați suma aferentă încărcării (poziționați cardul RFID pe cititorul stației de încărcare sau inițiați încărcarea din aplicație). Respectați instrucțiunile indicate de stația de încărcare.
 • Urmăriți LED-ul aferent încărcării (verde intermitent = automobilul se încarcă). Legenda este înscrisă pe autocolantul aplicat lângă doza de încărcare
 • Energia încărcată și durata de încărcare estimată vor fi afișate pe display-ul multifuncțional, imediat ce deschideți portiera.
 • Finalizați încărcarea de la automobil, apăsând butonul de la doza de încărcare.

Finalizarea încărcării:

 • Descuiați automobilul
 • Scoateți ștecherul (LED-ul de deasupra dozei arată dacă este posibilă decuplarea).
 • Depozitați cablul înapoi în autovehicul

În prezent, automobilul are instalat un On Bord Charger (OBC) de 11 kW. Vom oferi și un al doilea OBC ca dotare opțională contra-cost, cel mai probabil începând cu săptămâna calendaristică 48/20 pentru e-tron 55 și 21/21 pentru e-tron 50. Cu cele două OBC-uri, va fi posibilă încărcarea la 22 kW. În curent continuu, Audi e-tron se încarcă la până 150 kW, cu dotarea sa standard.

Conectoarele pentru încărcarea în curent alternativ sunt ștechere Tip 2. Acestea sunt cele mai răspândite în Europa, fiind alese ca ștechere standard. Pentru încărcarea rapidă, se folosește un conector CCS. Acesta este un ștecher Tip 2, la care au fost adăugate încă două contacte.

Puteți încărca mașina de acasă cu ajutorul unuia dintre sistemele Audi de încărcare, folosind o priză de înaltă tensiune sau o priză casnică uzuală. Sistemul de încărcare inclus în dotare dispune de adaptorul necesar și poate fi adaptat condițiilor locale date, respectiv tensiunii. Detalii puteți găsi aici.

Audi e-tron poate fi încărcat și de la o priză casnică obișnuită. Detalii despre ”e-tron în cotidian” puteți găsi aici.

Durata de încărcare depinde de puterea disponibilă. Audi e-tron poate fi încărcat complet peste noapte, la 11 kW, valoare ce corespunde unei prize cu curent de înaltă tensiune de 16 Amperi. Încărcarea completă durează circa 8 până la 8,5 ore. Cu un High Power Charger, Audi e-tron poate fi încărcat cu până la 170 kW. Astfel, bateria poate fi încărcată la 80% din autonomie în 31 de minute, mașina fiind apoi din nou pregătită pentru a parcurge un drum mai lung.

Încărcarea în condiții de ploaie sau umiditate nu prezintă niciun fel de probleme. Bateriile, conectoarele și stațiile de încărcare se supun unor norme stricte, iar curentul electric începe să fie transferat către automobil doar după ce a fost stabilită o conexiune impecabilă între stație și autovehicul.

Cu ajutorul sistemului de încărcare Audi, este posibilă activarea a aproximativ 500.000 de stații de încărcare în 27 de țări europene. Instalarea fișei standardizate de tip 2 înseamnă că majoritatea stațiilor de încărcare pot fi utilizate în străinătate. La prezentarea generală a stațiilor.

Întrebări cu privire la automobil

Prin recuperare, automobilul își poate regenera energia. În acest sens, sistemul electric de propulsie funcționează pe post de generator și transformă o mare parte din energia cinetică în energie electrică, pe care o stochează apoi în bateria de înaltă tensiune. Asemănător cu felul în care autovehiculul cu motor cu ardere internă este încetinit de frâna de motor, și autovehiculul electric este încetinit prin recuperare. Aceasta se întâmplă automat, când apăsați pedala de frână în modul D sau când luați piciorul de pe pedala de accelerație.

Recuperarea poate fi automată sau manuală:

Sistemul de climatizare staționară răcește sau încălzește interiorul în funcție de necesar, încă înainte de a porni la drum. Astfel beneficiați de un nivel foarte ridicat de confort climatic, temperatura fiind ajustată încă înainte ca dumneavoastră să urcați la bordul mașinii.

Afișajul pentru autonomie calculează autonomia în funcție de nivelul bateriei, de condițiile termice curente și de cele mai recente valori de consum.

Puteți vedea consumul automobilului dumneavoastră în aplicația „myAudi”, la secțiunea „Detalii dotări/Specificații tehnice/Consum” din meniu.

În meniul MMI, la secțiunea „Automobil/Încărcare și eficiență” există sub-punctul „Încărcare...”. Aici vedeți nivelul exact de încărcare al bateriei, în procente.

Întrebări despre autonomie

Conform ciclului WLTP de măsurare, autonomia modelului Audi e-tron 55 quattro este de 436 km, iar a unui e-tron 50 quattro de 336 km. Autonomia modelului e-tron Sportback 55 quattro se ridică la 446 km, iar cea a modelului e-tron Sportback 50 quattro la 346 km.

Cu Audi e-tron, puteți beneficia de o autonomie mare inclusiv pe timpul iernii. Climatizarea autovehiculului pe timp de vară, cât și iarna, influențează doar în mică măsură autonomia totală a modelului Audi e-tron.

 1. Conduceți în manieră anticipativă și fiți atent la viteza de deplasare.
 2. Utilizați modul de condus Eficient al sistemului Audi drive select. Acest mod de condus este astfel configurat încât consumul să fie redus cât mai mult posibil.
 3. Țineți sub observație garda la sol a mașinii. Puteți reduce rezistența aerului la înaintare, reducând înălțimea mașinii, cu modurile Audi drive select Sport sau Eficient.
 4. Țineți mereu sub observație consumatorii secundari, ca de exemplu climatizarea, sistemul radio, farurile sau încălzirea lunetei, pentru că și acestea folosesc din energia bateriei.
 5. Evitați să conduceți cu accesorii montate la exteriorul automobilului atunci când acestea nu vă sunt necesare, ca de exemplu cu sistemele de transport pe plafon.
 6. Umflați anvelopele la nivelul de presiune ECO.
 7. Folosiți funcția de programare a orei de plecare pentru a pregăti automobilul în timp ce este încă legat la sursa de alimentare.
 8. Utilizați modul Range de condus (funcționalități reduse).

Întrebări despre Baterie și reciclare

Bateriile de înaltă tensiune conțin numeroase materii prime valoroase, precum cobalt, litiu și nichel.

AUDI AG oferă o garanție de 8 ani, respectiv 160.000 de kilometri pentru bateria de înaltă tensiune a autovehiculelor noi. Garanția acoperă toate defecțiunile materiale și de fabricație. Da, bateria de înaltă tensiune poate fi într-adevăr reparată de către personalul specializat, instruit în domeniul dispozitivelor de înaltă tensiune.

Fiind elementul central a autovehiculelor electrice, bateriile noastre se supun celor mai stricte standarde de calitate, siguranță și fiabilitate. În prezent, reciclăm bateriile returnate, de exemplu, de la modelele noastre hibride plug-in sau de la vehiculele de testare ale modelului de serie Audi e-tron, cu ajutorul unor companii de reciclare, conform prevederilor legii din diferitele țări în care activăm.