Audi Logo
Meniu

Încărcați mașina de acasă

Este foarte simplu să încărcați un automobil electric sau hibrid de acasă și cel mai indicat este să faceți aceasta în timpul nopții, atunci când nu aveți nevoie să conduceți și când există cel mai mare disponibil de curent electric. Iar dimineața puteți lua relaxat loc la volanul automobilului încărcat, pentru a vă bucura netulburat de plăcerea condusului. Audi oferă o gamă completă de soluții performante și ingenioase pentru încărcare.

Sistemele de încărcare

Sistemul compact de încărcare e-tron

Disponibil pentru autovehiculele Audi 100% electrice sau hibride.

Încărcați automobilul de la o priză casnică uzuală sau de la una industrială. Acasă sau poate la casa de vacanță. Sistemul compact modular de încărcare e-tron vă asigură flexibilitate maximă.

CompatibilitateSistemul compact de încărcare e-tron este compatibil cu toate automobilele Audi 100% electrice și hibride plug-in.
Dotări incluseO unitate de comandă inclusiv un cablu de conectare a automobilului, plus două cabluri de conectare la rețea, unul cu ștecher uzual pentru rețeaua casnică și unul industrial
Puterea de încărcareDe până la 11 kW (1) pentru modelele Audi e-tron; pentru modelele hibride plug-in puterea de încărcare se ridică la până la 7,4 kW. Utilizatorul poate selecta manual de la unitatea de comandă o capacitate de încărcare de 100% sau 50%. Este o funcție utilă atunci când aveți deja în uz în rețeaua casnică mai multe dispozitive electrice.
Afișarea stării curenteStarea sistemului compact de încărcare e-tron și starea încărcării sunt indicate prin intermediul LED-urilor integrate în unitatea de control.
 

Sistemul de încărcare e-tron connect

Pentru modelele Audi 100 % electrice.

Vă permite să vă încărcați automobilul în intervalele de timp în care energia electrică are cel mai mic preț², precum și să adaptați puterea de încărcare automat, atunci când în sistemul casnic sunt utilizate în paralel și alte dispozitive electrice. De asemenea, sistemul vă oferă posibilitatea de a înregistra volumul de energie încărcată. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele oferite de sistemul e-tron connect pentru încărcarea automobilelor electrice Audi³. Sistemul interconectează automobilul cu sistemele compatibile Home Energy Management System (HEMS). Astfel, automobilul dumneavoastră electric va fi integrat în sistemele Smart Home.

CompatibilitateExclusiv pentru automobilele Audi 100% electrice (cu excepția modelelor Q4 e-tron und Q4 Sportback e-tron).
Dotări incluseO unitate de comandă, un cablu cu lungimea adaptabilă pentru conectarea automobilului și două cabluri de conectare la rețeaua electrică (unul cu ștecher uzual pentru rețeaua casnică și unul industrial) În dotare este inclus, de asemenea, un clip pentru fixarea pe perete.
Puterea de încărcareEste suportată o putere de încărcare de până la 22 kW.
Afișarea stării curenteUnitatea de comandă dispune de un display tactil de 5 inchi
CondițiiPentru anumite funcții inteligente de încărcare este necesar un sistem compatibil Home Energy Management System (HEMS).
AvantajeProtecție împotriva penelor de curent⁴,
 

Avantajele sistemului de încărcare e-tron connect în detaliu

Avantajele oferite de sistemul e-tron connect pentru încărcare

  • Protecție împotriva penelor de curent⁴: Sistemul e-tron connect³ încarcă bateria automobilului dumneavoastră la puterea maximă disponibilă în sistemul dumneavoastră electric casnic, în măsura în care dispuneți de un sistem compatibil Home Energy Management System (HEMS). În momentele în care folosiți acasă și alți consumatori electrici, sistemul va reduce automat puterea de încărcare. Imediat ce acești consumatori vor fi din nou deconectați, sistemul e-tron connect va crește din nou puterea de încărcare la nivelul maxim posibil. Astfel, sistemul contribuie la evitarea penelor de curent ce pot fi cauzate de suprasolicitarea siguranțelor sistemului casnic și reduce totodată timpul necesar pentru încărcarea automobilului dumneavoastră electric.
  • Optimizarea costurilor de încărcare²: La planificarea procesului de încărcare, sistemul ia în considerare prețurile actuale și pe cele viitoare oferite de furnizorul dumneavoastră de energie electrică. Ținând cont de ora de plecare planificată de utilizator, automobilul va fi încărcat cu predilecție în intervalele de timp în care costurile cu electricitatea sunt mai mici, în cadrul intervalului de timp în care automobilul este conectat la rețeaua electrică. Puteți seta foarte simplu orele de plecare din aplicația myAudi³.
  • Utilizarea de energie solară⁴: Dacă dețineți propria dumneavoastră instalație fotovoltaică, puteți optimiza procesul de încărcare al automobilului dumneavoastră e-tron astfel încât acesta să fie încărcat cât mai mult posibil cu energie solară. Astfel, în baza prognozelor meteo și a orei de plecare setate, sistemul va calcula un plan de încărcare corespunzător. Puteți seta foarte simplu orele de plecare din aplicația myAudi³.
  • Sistemul integrat de înregistrare a încărcărilor: Înregistrarea energiei folosite pentru încărcarea automobilului permite înregistrarea costurilor cu energia electrică pentru kilometri parcurși în interes de serviciu, pentru a putea deconta costul cu angajatorul, de pildă.
  • Protecție cu cod PIN: Sistemul de încărcare poate fi protejat, dacă este cazul, cu un cod PIN format din 4 caractere, astfel încât să fie asigurat împotriva utilizărilor neautorizate.
  • Actualizări de soft: Sistemul e-tron connect³ este în permanență adus la cel mai nou nivel cu ajutorul actualizărilor de soft.
 

The Power of MOON

MOON vă oferă soluții individualizate pentru uzul casnic și pentru companii, facilitându-vă astfel accesul în lumea autovehiculelor electrice. Pornind de la wallbox-uri, inclusiv soluții de stocare de energie pentru sistemele casnice și sisteme fotovoltaice (cu sau fără sistem integrat de stocare) pentru utilizarea casnică - noi vă putem pune la dispoziție întreaga gamă de dotări și servicii pentru mobilitatea electrică. Sistemul integrat și complet asigură o soluție optimă de alimentare cu energie, în condiții de sustenabilitate și eficiență. MOON este furnizorul ce vă ajută să integrați mobilitatea electrică în viața dumneavoastră de zi cu zi.

 

Puterea de încărcare depinde de tipul ștecherului folosit pentru conectarea la rețea, precum și de tensiunea electrică specifică fiecărei țări și de numărul fazelor disponibile în rețeaua electrică, precum și în instalația casnică a clientului. Astfel, puterea poate fi diferită pentru diferiți utilizatori. Cablul de conectare la rețea cu ștecher industrial și unitatea de comandă a sistemului de încărcare sunt coordonate între ele, permițând puterea optimă de încărcare. Din punct de vedere tehnic este posibilă modificarea ulterioară a cablului de conectare la rețea cu alt ștecher industrial, însă aceasta poate duce la reducerea puterii de încărcare.

2 Această funcție presupune că în contractul de furnizare de energie clientul dispune de prețuri diferențiate, de exemplu, pe timp de zi sau de noapte. Informațiile acestea privind diferitele categorii de preț trebuie introduse de client în contul său myAudi sau într-un sistem compatibil Home Energy Management System (HEMS).

3 Încărcarea la 22 kW în curent alternativ presupune instalarea în automobil a unui dispozitiv opțional de încărcare de până la 22 kW. Acesta este oferit ca dotare opțională pentru Audi Q8 e-tron 50, Audi Q8 e-tron 55, Audi Q8 e-tron Sportback 50, Audi Q8 e-tron Sportback 55, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 e-tron Sportback, Audi e-tron GT și Audi RS e-tron GT.

Pentru această funcție, este necesar și un sistem compatibil Home Energy Management System (HEMS) și o instalație fotovoltaică. Ambele sunt oferite separat de AUDI AG și nu fac parte din dotarea standard a mașinii. AUDI AG colaborează în prezent cu SMA Solar Technology AG pentru a putea asigura compatibilitatea deplină. Vă rugăm să verificați în prealabil compatibilitatea dacă intenționați să utilizați un sistem HEMS diferit decât cele oferite de SMA.