Audi Logo
Meniu

Audi charging hub

Exclusiv pentru cei care conduc un Audi

Cei care conduc un Audi pot beneficia de avantajele oferite de Audi charging hub. Funcția de căutare a punctelor de interes din aplicația myAudi vă ajută să găsiți un Audi charging hub și să rezervați acolo în prealabil un punct de încărcare pentru un anumit interval de timp. Astfel vă asigurați un loc confortabil pentru încărcarea bateriilor... dumneavoastră și ale automobilului dumneavoastră.

 

Creați-vă o primă impresie

Complexul de încărcare rapidă HPC este compus din unități individuale, denumite Cubes, ce împreună formează așa-numitul Audi charging hub. Puteți să vă încărcați automobilul electric de la cele patru stații de încărcare, la o putere de până la 320 kW.

Structura complexului de încărcare

Aici vedeți din ce elemente este compus un astfel de complex pentru încărcarea automobilelor electrice.

*Imagine cu caracter de simbol

 

Power Cubes cu baterii uzate pentru stocarea de curent

Containerele cubice conțin baterii litiu-ion uzate (baterii second-life), ce provin de la automobilele Audi de test demontate. Aceste baterii stochează curent continuu și servesc ca rezervă. Datorită acestor unități de înmagazinare a energiei electrice, capacitățile rețelelor electrice locale vor fi mai puțin solicitate și se poate renunța astfel la o infrastructură elaborată, cu acces la rețeaua de înaltă tensiune, precum și la transformatoarele ce sunt costisitoare. Astfel alimentarea la 176 kW este suficientă pentru unitatea de stocare de 1,05 MWh și cele patru stații ale sale de încărcare, de câte 320 kW fiecare. Sistemul accesează din rețea exclusiv curent generat în manieră sustenabilă. Mai mult, necesarul de energie este acoperit și din curentul generat de modulele fotovoltaice de pe plafon. Astfel, Audi charging hub are la bază un concept sustenabil pentru stocarea de energie, asigurându-vă totodată pauze scurte de la drum, grație performanțelor ridicate de încărcare.

Premii

Hub-ul Audi din Nürnberg a câștigat deja două premii importante.