Stațiile de încărcare Audi Premium

Exclusiv pentru cei care conduc un Audi

Cei care conduc un Audi pot beneficia de avantajele oferite de Audi charging hub. Funcția de căutare a punctelor de interes din aplicația myAudi vă ajută să găsiți un Audi charging hub și să rezervați acolo în prealabil un punct de încărcare pentru un anumit interval de timp. Astfel vă asigurați un loc confortabil pentru încărcarea bateriilor... dumneavoastră și ale automobilului dumneavoastră.

 

Creați-vă o primă impresie

Complexul de încărcare rapidă HPC este compus din unități individuale, denumite Cubes, ce împreună formează așa-numitul Audi charging hub. Puteți să vă încărcați automobilul electric de la cele patru stații de încărcare, la o putere de până la 320 kW.

Structura

Vedeți aici din ce anume se compune un astfel de complex* de încărcare a automobilelor electrice.

*Imagine cu caracter de simbol

 

Power Cubes cu baterii uzate pentru stocarea de curent

Containerele cubice conțin baterii litiu-ion uzate (baterii second-life), ce provin de la automobilele Audi de test demontate. Aceste baterii stochează curent continuu și servesc ca rezervă. Datorită acestor unități de înmagazinare a energiei electrice, capacitățile rețelelor electrice locale vor fi mai puțin solicitate și se poate renunța astfel la o infrastructură elaborată, cu acces la rețeaua de înaltă tensiune, precum și la transformatoarele ce sunt costisitoare. Astfel alimentarea la 176 kW este suficientă pentru unitatea de stocare de 1,05 MWh și cele patru stații ale sale de încărcare, de câte 320 kW fiecare. Sistemul accesează din rețea exclusiv curent generat în manieră sustenabilă. Mai mult, necesarul de energie este acoperit și din curentul generat de modulele fotovoltaice de pe plafon. Astfel, Audi charging hub are la bază un concept sustenabil pentru stocarea de energie, asigurându-vă totodată pauze scurte de la drum, grație performanțelor ridicate de încărcare.

    Premii

    Hub-ul Audi din Nürnberg a câștigat deja două premii importante.

    Prețurile indicate sunt prețuri recomandate de importatorul AMAG Import AG, ce pot fi diferite față de prețurile oferite de distribuitorii autorizați. Achiziția fiecărui produs se supune condițiilor contractului aferent de vânzare-cumpărare. *Valorile indicate pentru consum și emisii sunt determinate conform procedeelor impuse de lege. Procedura armonizată la nivel mondial pentru testarea de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure - WLTP) este o procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. Valorile variază în funcție de dotările opționale alese. Pentru a putea compara consumul de energie al diferitelor sisteme de propulsie (benzină, diesel, gaz, electric, etc.), consumul este exprimat adițional și ca echivalent în benzină (ca unitate de măsurare a energiei). CO2 este gazul responsabil în cea mai mare măsură pentru încălzirea planetei. Valoare medie a emisiilor de CO₂ pentru toate modelele de automobile oferite spre vânzare în Elveția: 129 g/km (WLTP). Obiectivul provizoriu pentru valoarea emisiilor de CO₂ pentru modelele de automobile oferite spre vânzare în Elveția: 118 g/km (WLTP). Informațiile efective aplicabile pentru fiecare automobil în parte pot diferi de datele de omologare, conform omologării individuale a automobilului. Valorile de consum din documentația noastră de vânzare sunt valori europene de consum standardizate, ce servesc comparării autovehiculelor. În practică, acestea pot diferi, parțial considerabil, în funcție de stilul de condus, de condițiile meteo și condițiile din trafic, precum și de încărcarea automobilului, topografia drumului și anotimp. Recomandăm, de asemenea, stilul de condus corespunzător (eco-drive), pentru a menaja resursele. Categoria de eficiență energetică este conformă cu noua procedură de calcul, conform Anexei 4.1 EnEV, aplicabilă între 01.01.2023 și 31.12.2023. Informații privind eticheta energetică pentru autoturisme găsiți la Oficiul Austriac pentru Energie, Bundesamt für Energie BFE.