Audi Logo
Meniu

Încărcarea la stațiile publice

Descoperiți cât de multă libertate vă poate asigura mobilitatea electrică, grație uneia dintre cele mai mari rețele de stații de încărcare din Europa. Cu Audi charging puteți beneficia începând cu 01.01.2023 de acces la aproximativ 500.000 de puncte de încărcare publice, precum și la rețeaua IONITY de stații de încărcare rapidă.

   

  NOU începând cu 01.01.2023: Audi charging

  Serviciul dumneavoastră de plată pentru încărcare

  Începând cu 01.01.2023, Audi charging vă pune la dispoziție accesul la una dintre cele mai mari rețelele publice de încărcare din Europa.

  • Aproximativ 500.000 de puncte de încărcare publice din 27 de țări europene (începând de la 01.01.2023)
  • · Flexibilitate în funcție de preferințele dumneavoastră, datorită ofertei compuse din trei abonamente diferite (Basic, Plus, Pro)
  • Plată facilă pentru sesiunile de încărcare, folosind un card RFID prin intermediul aplicației myAudi sau Plug & Charge*
  • Toate informațiile importante accesibile dintr-o privire, în aplicația myAudi

  *Implementarea depinde de caracteristicile automobilului; pot interveni costuri adiționale în funcție de contractul dumneavoastră de telefonie mobilă.

  Prețurile noastre:

  • Încărcare la prețuri accesibile: prețuri reduse la stațiile de încărcare IONITY (valabil pentru abonamentul Pro)
  • Staționare gratuită între orele 21:00 și 09:00 pentru încărcările în curent alternativ
  • Cu abonamentul Pro, toți clienții Audi ce dispun de un automobil nou 100% electric sunt scutiți de plata taxei de bază a abonamentului pentru primul an*

  *Trebuie să fie îndeplinite anumite cerințe

  Abonament: basic ⁶ ⁷

  Abonament lunar de bază0,00 RON
  Durata contractului1 luna (prelungire automata)
  Încărcare în curent alternativ (normală)2,47 RON / kWh
  Încărcare în curent continuu/HPC (încărcare rapidă)3,85 RON / kWh
  HPC IONITY3,90 RON / kWh
  Taxă pentru staționare0,25 RON/min pentru încărcarea în curent alternativ după 240 minute. 0,74 RON/min pentru încărcarea în curent continuu după 90 minute. Nu va fi percepută nicio taxă de staționare între orele 21:00 și 09:00 ziua următoare, la încărcarea în curent alternativ.
  ObservațiiPentru încărcarea ocazională fără abonament lunar de bază Plug & Charge ready (3)
   

  Abonament: plus ⁶ ⁹

  Abonament lunar de bază14,99 RON
  Durata contractului1 luna (prelungire automata)
  Încărcare în curent alternativ (normală)1,97 RON / kWh
  Încărcare în curent continuu/HPC (încărcare rapidă)3,55 RON / kWh
  IONITY HPC3.90 RON / kWh
  Taxă pentru staționare0,25 RON/min pentru încărcarea în curent alternativ după 240 minute. 0,74 RON/min pentru încărcarea în curent continuu după 90 minute. Nu va fi percepută nicio taxă de staționare între orele 21:00 și 09:00 ziua următoare, la încărcarea în curent alternativ.
  ObservațiiPentru încărcarea ocazională fără abonament lunar de bază Plug & Charge ready (3)
   

  Abonament: pro ⁶ ¹⁰

  Abonament lunar de bază63,99 RON, scutirea de abonamentul de bază(5) pentru abonamentul Pro în primul an, pentru clienții care dețin un Audi 100% electric
  Durata contractului1 luna (prelungire automata)
  Încărcare în curent alternativ (normală)1,73 RON / kWh
  Încărcare în curent continuu/HPC (încărcare rapidă) 2,96 RON / kWh
  IONITY HPC 2,47 RON / kWh
  Taxă pentru staționare0,25 RON/min pentru încărcarea în curent alternativ după 240 minute. 0,74 RON/min pentru încărcarea în curent continuu după 90 minute. Nu va fi percepută nicio taxă de staționare între orele 21:00 și 09:00 ziua următoare, la încărcarea în curent alternativ.
  ObservațiiPentru încărcarea ocazională fără abonament lunar de bază Plug & Charge ready (3)
   
   

  Încheiați un contract Audi charging

  1.

  Instalați aplicația myAudi, introduceți un automobil și un cont de utilizator principal

  2.

  Selectați abonamentul Audi charging dorit și încheiați contractul

  3.

  Puteți deja să încărcați automobilul, folosind aplicația myAudi sau un card pentru încărcare activat

  myAudi App

  Puteți încheia un contract Audi charging în aplicația gratuită myAudi, începând cu 01.01.2023

  Aveți permanent totul sub control

  Aplicația myAudi vă pune la dispoziție evidența sesiunilor de încărcare efectuate.

  • Gestionarea contractului
  • Inițierea și oprirea operațiunilor de încărcare
  • Evidența facturilor
  • Căutarea stațiilor de încărcare și planificarea rutelor (stațiile Audi charging sunt marcate cu inelele Audi)
  • Gestionarea cardurilor dumneavoastră Audi charging pentru activarea dispozitivelor Audi Wallbox plus și Audi Wallbox pro
   

  Rețeaua IONITY

  Încărcarea rapidă HPC din rețeaua IONITY

  IONITY este o companie ce își extinde și administrează rețeaua de încărcare în regim expres de-a lungul drumurilor și autostrăzilor principale din 24 de țări europene. Astfel, aveți nevoie de doar aproximativ 22,5 de minute pentru a încărca bateria de înaltă tensiune cu care este echipat Audi quattro GT, până la un nivel suficient pentru deplasarea la drum lung. Audi e-tron GT quattro folosește pentru aceasta o putere de încărcare de 270 kW.

  Stațiile de încărcare Audi Premium

  Începând cu 23.12.2021, puteți să vă încărcați automobilul electric la hub-urile de încărcare Audi charging din Nürnberg și Zürich. Fiecare încărcare a automobilului în hub-ul din Nürnberg este o experiență premium, grație ambianței impresionante din incinta Audi Lounge. Mai mult, în acest hub Audi charging, Audi refolosește bateriile litiu-ion care nu mai sunt utilizabile în automobile, pentru a stoca curentul continuu de rezervă. De asemenea, vă invităm să vă personalizați după preferințe timpul petrecut aici.

  Derularea încărcării la hub-urile Audi charging

  Sosirea

  1.

  După deblocarea stației de încărcare și autentificare, automobilul începe să se încarce și dumneavoastră puteți intra în Audi Lounge pe calea de acces acoperită. Cei care conduc un Audi pot folosi funcția exclusivă pentru rezervarea în avans a punctului de încărcare.

  Timp pentru dumneavoastră

  2.

  În Audi Lounge aveți timp pentru dumneavoastră . Puteți cumpăra de aici snack-uri din produse sustenabile și băuturi. Dacă este cazul, aveți, de asemenea, posibilitatea de a lucra în atmosfera liniștită din Audi Lounge.

  Călătoria poate continua!

  3.

  Durata necesară pentru încărcarea de la stațiile rapide în regim HPC cu putere max. de încărcare de 320 kW variază în funcție de modelul de automobil. Puteți verifica în orice moment evoluția procesului de încărcare a automobilului dumneavoastră pe dashboard-ul central sau în aplicația myAudi. Relaxat și cu bateriile încărcate, puteți apoi porni din nou la drum.

  Exclusiv pentru cei care conduc un Audi

  Conducând un Audi, vă puteți bucura de avantajele oferite de Audi charging hub. Folosind funcția de căutare a punctelor de interes, găsiți un Audi charging hub în aplicația myAudi și puteți rezerva în avans un interval de timp liber pentru a vă încărca aeromobilul la stația de încărcare. Astfel beneficiați alături de automobilul dumneavoastră Audi de o variantă confortabilă pentru încărcarea bateriei.

  Întrebări frecvente

  Audi charging este un serviciu de plată oferit clienților Audi pentru facturarea energiei electrice folosite pentru încărcarea de la stațiile publice de încărcare. Serviciul este disponibil începând cu 01.01.2023. Puteți să vă încărcați automobilul Audi de la orice punct din rețeaua de stații de încărcare incluse în program, folosind doar un card Audi charging sau aplicația myAudi.

  Descărcați mai întâi pe telefonul dumneavoastră mobil aplicația myAudi, din App Store sau Google Play. După ce v-ați introdus datele personale, puteți să vă înregistrați automobilul în myAudi pe baza seriei sale de șasiu. Introduceți, de asemenea, utilizatorul principal. Acum puteți selecta abonamentul dorit de la secțiunea "Audi charging" și vă puteți comanda cardul Audi charging.

  Este posibil să întâlniți adeseori și abrevierile din engleză AC pentru curentul alternativ și DC pentru curentul continuu. Pentru încărcarea automobilelor electrice poate fi folosit fie curent alternativ fie curent continuu. Dar având în vedere ca bateria de înaltă tensiune poate stoca exclusiv curentul continuu, curentul alternativ trebuie convertit mai întâi în curent continuu. De aceea, autovehiculele electrice au, de asemenea, nevoie de un așa-numit convertor de curent alternativ/curent continuu (încărcător), ce transformă curentul alternativ (de ex. de la o priză Schuko) în curent continuu.

  Încărcarea rapidă se referă de regulă la încărcarea la puteri de minimum 50 kW. Dar nu toate automobilele electrice suportă puteri atât de mari de încărcare. Pentru ca mobilitatea electrică să devină mai atractivă, sunt deja oferite stații de încărcare de până la 350 kW. Opțiunile de încărcare HPC se găsesc, de regulă, pe autostrăzi, pentru a permite timpi scurți de încărcare, pentru ca opririle necesare să fie cât mai scurte. Astfel se scurtează considerabil și timpul necesar călătoriilor.

  Încărcarea HPC este de regulă folosită pentru încărcarea bateriei cu un nivel de încărcare între 20% și 80%, deoarece încărcarea la niveluri între 80% și 100% necesită de obicei un timp mai îndelungat de încărcare.

  Încărcarea în regim HPC (de la engl. high performance charging sau high power changing) presupune o putere de încărcare de 100 kW sau mai mare.

  Nivelul de încărcare al bateriei (engl SOC - state of charge) este nivelul procentual de încărcare al unei baterii de înaltă tensiune.

  Informațiile cu privire la stațiile de încărcare oferite în aplicația myAudi și în sistemul de navigație al automobilului sunt actualizate zilnic. Și informațiile despre disponibilitatea stațiilor de încărcare sunt actualizate constant, dar pot interveni mici întârzieri de câteva minute. Dacă mașina dumneavoastră se află într-o parcare subterană, de exemplu, datele pot fi actualizate doar când automobilul poate să se conecteze la internet (imediat după ce iese din parcarea subterană).

  Aici veți găsi întrebările puse frecvent cu privire la sistemele de propulsie electrice și hibride, precum și răspunsurile aferente, formulate de departamentul Audi de Asistență clienți.

  Accesați secțiunea Întrebări frecvente

   

  1Audi charging este o ofertă a companiei Volkswagen Group Charging GmbH (Elli), Mollstrasse 1, 10178 Berlin Acces și rețea: Numărul punctelor de încărcare puse la dispoziție crește continuu. Serviciul Audi charging poate fi folosit exclusiv pentru automobilele electrificate ale mărcii Audi (este necesară seria de șasiu a automobilului). Disponibilitatea la nivel european: Serviciul Audi charging va fi disponibil începând cu 01.01.2023 în următoarele țări (conform actualizării din 01.01.2023): Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie. Numărul punctelor de încărcare puse la dispoziție crește continuu și diferă în funcție de țară, depinzând de gradul de dezvoltare al infrastructurii existente. Nu se acordă dreptul la accesul necondiționat la orice punct de încărcare dintr-o anumită țară. AUDI AG nu garantează funcționarea, disponibilitatea, capacitatea de încărcare și nici alte caracteristici ale infrastructurii pentru încărcare. Informațiile privind numărul punctelor de încărcare sunt actualizate regulat. Nu garantăm caracterul complet al informațiilor. Pentru autentificarea prin intermediul aplicației myAudi (codul QR de la punctul de încărcare) este nevoie de o conexiune wireless activă și de o conexiune la internet. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania. Nu se acordă dreptul la accesul necondiționat la orice punct de încărcare dintr-o anumită țară. AUDI AG nu garantează funcționarea, disponibilitatea, capacitatea de încărcare și nici alte proprietăți ale infrastructurii pentru încărcare. Informațiile privind numărul punctelor de încărcare sunt actualizate regulat. Nu garantăm caracterul complet al informațiilor. Pentru autentificarea prin intermediul aplicației myAudi (codul QR de la punctul de încărcare) este nevoie de o conexiune wireless activă și de o conexiune la internet. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania. Nu se acordă dreptul la accesul necondiționat la orice punct de încărcare dintr-o anumită țară. AUDI AG nu garantează funcționarea, disponibilitatea, capacitatea de încărcare și nici alte caracteristici ale infrastructurii pentru încărcare. Informațiile privind numărul punctelor de încărcare sunt actualizate regulat. Nu garantăm caracterul complet al informațiilor. Pentru autentificarea prin intermediul aplicației myAudi (codul QR de la punctul de încărcare) este nevoie de o conexiune wireless activă și de o conexiune la internet. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania, în funcție de puterea de încărcare și alte caracteristici ale infrastructurii de încărcare.

  Informațiile privind numărul punctelor de încărcare sunt actualizate regulat. Nu garantăm caracterul complet al informațiilor. Pentru autentificarea prin intermediul aplicației myAudi (codul QR de la punctul de încărcare) este nevoie de o conexiune wireless activă și de o conexiune la internet. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania, în funcție de puterea de încărcare și alte caracteristici ale infrastructurii de încărcare. Informațiile privind numărul punctelor de încărcare sunt actualizate regulat. Nu garantăm caracterul complet al informațiilor. Pentru autentificarea prin intermediul aplicației myAudi (codul QR de la punctul de încărcare) este nevoie de o conexiune wireless activă și de o conexiune la internet. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania. Nu toate metodele de autentificare sunt disponibile la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania.

  2 Informații actualizate la data de: 01.01.2023

  3 Pentru a putea folosi Plug & Charge, este necesar un abonament compatibil cu Plug & Charge (Basic, Plus, Pro), precum și un automobil compatibil cu Plug & Charge. Introducerea serviciilor Plug & Charge este programată pentru trimestrul 2/2023, pentru următoarele modele: Audi e-tron 50 quattro, Audi e-tron 55 și Audi e-tron S, Audi e-tron Sportback 50 quattro, Audi e-tron Sportback 55 quattro, Audi e-tron S Sportback, Audi Q8 50 e-tron quattro, Audi Q8 55 e-tron quattro, Audi SQ8 e-tron, Audi SQ8 e-tron Sportback, Audi Q8 Sportback 50 e-tron, Audi Q8 Sportback 55 e-tron, Audi SQ8 Sportback e-tron, Audi Q4 35 e-tron, Audi Q4 40 e-tron, Audi Q4 45 e-tron quattro, Audi Q4 50 e-tron quattro, Audi Q4 Sportback 35 e-tron, Audi Q4 Sportback 40 e-tron, Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro, Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro cu data de producție începând cu săptămâna calendaristică 48/2021. Acolo unde datele pentru consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de CO₂ sunt comunicate ca intervale, valorile variază în funcție de dotările automobilului. Pentru aceste automobile sunt disponibile valorile pentru consum și emisii exclusiv conform WLTP. Nu sunt disponibile și valorile NEDC. Plug & Charge este disponibil la toate stațiile de încărcare IONITY, printre altele.

  4 În funcție de contractul de telefonie mobilă, pot interveni costuri suplimentare.

  55Clienții care au optat pentru un abonament Audi charging Pro și folosesc un automobil electric Audi (achiziționat cu plata integrală, în leasing, cu credit) pot fi scutiți de abonamentul de bază. Automobilul dumneavoastră trebuie să aibă anul de fabricație de serie din anul curent sau anul precedent. Această ofertă este disponibilă exclusiv pentru primul contract și nu poate fi transferată altor persoane. După un an se aplică în continuare condițiile normale ale abonamentului respectiv. Promoția oferită de AUDI AG vă va fi afișată la încheierea unui contract prin intermediul aplicației myAudi, când este autentificat utilizatorul principal. Prețul special poate fi accesat începând cu 1 ianuarie 2023. Automobilele hibride plug-in sunt excluse de la această ofertă.

  6 Prețurile pentru încărcare și cardul pentru încărcare sunt o ofertă a companiei Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). Pentru a beneficia de aceste abonamente aveți nevoie de un cont myAudi și de aplicația myAudi. În aplicația myAudi trebuie să fie introdus un automobil Audi 100% electric (în baza seriei de șasiu) și un utilizator principal.

  7Contractul se încheie pe o durată de 1 lună și se prelungește automat cu câte o lună, în măsura în care nu este reziliat în termen de 14 zile până la finele lunii. Această prevedere nu aduce atingere dreptului de reziliere în condiții extraordinare, ca de ex. în cazul în care au fost aplicate modificări de preț.

  8 Toate prețurile prezentate aici includ taxa pe valoare adăugată conform legii. Prețurile pentru alte țări pot fi accesate din detaliile abonamentelor (vedeți prezentarea abonamentelor), precum și din aplicația myAudi.

  9 Contractul se încheie pe o durată de 1 lună și se prelungește automat cu câte o lună, în măsura în care nu este reziliat în termen de 14 zile până la finele lunii. Această prevedere nu aduce atingere dreptului de reziliere în condiții extraordinare, ca de ex. în cazul în care au fost aplicate modificări de preț.

  10 Contractul se încheie pe o durată de 1 lună și se prelungește automat cu câte o lună, în măsura în care nu este reziliat în termen de 14 zile până la finele lunii. Această prevedere nu aduce atingere dreptului de reziliere în condiții extraordinare, ca de ex. în cazul în care au fost aplicate modificări de preț.

  11 Pentru a introduce automobilul dumneavoastră în aplicația myAudi, veți avea nevoie de seria de șasiu a automobilului.

  12 Contractele pot fi încheiate începând cu 01.01.2023.

  13 Acces și rețea: Numărul punctelor de încărcare puse la dispoziție crește continuu. e-tron Charging Service poate fi folosit doar pentru automobilele electrificate ale mărcii Audi (este necesară seria de șasiu a automobilului). Disponibilitatea la nivel european: e-tron Charging Service este disponibil în 26 de țări europene și introducerea sa și în alte țări este în lucru. Numărul punctelor de încărcare puse la dispoziție crește continuu și diferă în funcție de țară, depinzând de gradul de dezvoltare al infrastructurii existente. Nu se acordă dreptul la accesul necondiționat la orice punct de încărcare dintr-o anumită țară. AUDI AG nu garantează funcționarea, disponibilitatea, capacitatea de încărcare și nici alte caracteristici ale infrastructurii pentru încărcare. Informațiile privind numărul punctelor de încărcare sunt actualizate regulat. Nu garantăm caracterul complet al informațiilor. Cardul de client e-tron Charging Service poate fi folosit doar după ce au trecut 24 de ore de la activare. Cardul poate fi folosit în primele 24 de ore cu anumite restricții locale. Pentru autentificarea prin intermediul aplicației myAudi (codul QR de la punctul de încărcare) este nevoie de o conexiune wireless activă și de o conexiune la internet. Metoda de autentificare nu este disponibilă la toate punctele de încărcare. Prețurile oferite în diferitele țări europene sunt uniforme, dar pot diferi de prețurile din Germania. Puteți găsi informațiile actuale cu privire la prețurile abonamentelor și informațiile contractuale aferente țării dumneavoastră la www.e-tron.charging-service.audi.

  14 Timpul necesar pentru încărcarea bateriei poate varia în funcție de diferiți factori, ca de pildă, temperatura ambientală, precum și de utilizarea diferiților conectori cu specific național și de utilizarea funcției staționare de climatizare (de ex. sistemul de aer condiționat controlat de la distanță). La utilizarea prizelor casnice uzuale, puterea de încărcare va fi limitată de sistemul de încărcare e-tron.

  15 Audi e-tron GT: consum mixt de energie electrică în kWh/100km: 21,6-19,6; emisii mixte de CO2 în g/km: 0. Acolo unde datele pentru consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de CO₂ sunt comunicate ca intervale, valorile variază în funcție de dotările automobilului.

  16 Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare impuse de lege. De la 1 ianuarie 2022 ciclul de testare WLTP a înlocuit complet sistemul NEDC, ceea ce înseamnă că nu mai sunt disponibile valorile NEDC pentru automobilele care au primit ulterior omologările de tip. Informațiile nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și kilometri parcurşi de automobil. Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Este posibil ca astfel să se modifice și regulile de taxare a automobilelor, începând cu 1 septembrie 2018.