Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri

Service Audi pentru autovehicule electrice

Îngrijirea și întreținerea autovehiculului dumneavoastră electric

Întreținerea autovehiculelor electrice diferă de cea a automobilelor cu motoare uzuale cu ardere internă: nu există evacuare, bujii, cutie de viteze. Acest lucru economisește timp și bani. Bineînțeles, intervalele de service regulat sunt important și pentru modelul dumneavoastră Audi e-tron.

Costuri de întreținere cu 35% mai mici pentru autovehiculele electrice

Chiar dacă autovehiculele electrice presupun alte lucări de service în cadrul inspecției față de cele cu motoare clasice cu ardere internă, costurile de reparație și întreținere pentru autovehicule electrice sunt per total cu 35% mai mici decât cele ale unui autovehicul comparabil cu motor cu ardere internă (conform „Institutului pentru economie în industria auto” (IFA) de la „Facultatea pentru economie și mediu” (HfWU) Nürtingen-Geislingen).

Când este scadentă inspecția de service?

Indicatorul intervalului de service din automobilul dumneavoastră Audi e-tron vă indică acest lucru.

Întrebări frecvente

Numeroase componente ale motoarelor cu ardere internă pur și simplu nu sunt necesare la autovehiculele electrice, datorită propulsiei diferite. Aici sunt incluse componente ale motorului precum filtrul de combustibil, filtrul de aer și filtrul de ulei, bujiile sau răcirea motorului, însă și consumabile precum ambreiajul sau instalația de evacuare gaze arse. Deoarece la autovehiculul electric se utilizează motoare trifazate sincrone, care nu au contacte glisante care să se uzeze, motoarele în sine practic nu necesită întreținere. În plus, autovehiculele electrice funcționează fără cutie de viteze manuală. Pe scurt: Mai puține componente înseamnă și mai puține costuri de întreținere.

Printre elementele care necesită periodic lucrări de întreținere, la fel ca până acum, se numără de exemplu frânele. Acestea trebuie înlocuite mai rar, deoarece un autovehicul electric solicită mai puțin frânele. Un motiv este, printre altele, recuperarea energiei. Aceasta înseamnă că la frânarea mașinii, energia cinetică este transformată în energie electrică și este recuperată. Recuperarea funcționează de asemenea și ca frână de motor, ceea ce face ca sistemul de frânare să fie mai puțin solicitat și să nu se uzeze la fel de repede ca la un motor cu ardere internă. De asemenea, trebuie verificate instalația de climatizare, direcția, roțile și anvelopele. Nu în ultimul rând, inspecția de service trebuie efectuată la intervale similare cu cele ale unui automobil cu motor cu ardere internă.

În timp ce, pe de o parte, componentele clasice ale motorului cu ardere internă dispar, la lista de întreținere se adaugă pe de altă parte componentele speciale ale unui autovehicul electric. Ca de exemplu acumulatorul, care este supus unei inspecții vizuale: În cadrul întreținerii generale la intervalele de service ale modelului dumneavoastră Audi e-tron sunt verificate pe de o parte priza de încărcare și conexiunile prin cablu, pe de altă parte, starea acumulatorilor.

În mare parte, în autovehiculele electrice se montează acumulatori litiu-ion. Dacă doriți să aveți deosebit de multă grijă de bateria dumneavoastră, nu vă lăsați autovehiculul să staționeze pentru mai mult timp cu un nivel de încărcare sub 20 la sută. La fel ca în cazul smartphone-urilor, care funcționează tot cu acumulatori litiu-ion, și la autovehiculele electrice modul în care sunt încărcate contribuie la durata de viață a bateriei. Prin urmare, o procedură de încărcare cu curent alternativ, ca de exemplu la o priză de uz casnic, este de preferat încărcării cu curent continuu la stația de încărcare rapidă. Cea mai scumpă piesă de schimb a mașinii electrice este acumulatorul, prin urmare, este importantă utilizarea cu grijă a acestuia.

Alte piese de uzură pe care deținătorii de autovehicule cu motor electric trebuie să le aibă în vedere sunt anvelopele. La plecarea de pe loc, autovehiculele electrice pot genera un cuplu semnificativ mai mare decât cele cu ardere internă. Dacă acest cuplu mare este utilizat foarte des, efectul se va resimți asupra profilului anvelopelor. Așadar, pornirea moderată de pe loc protejează anvelopele. La întreținerea și achiziționarea anvelopelor trebuie avute în vedere particularitățile speciale ale autovehiculelor electrice.

O întrebare adresată frecvent în cazul autovehiculelor electrice. Indicatorul intervalului de service din modelul dumneavoastră Audi e-tron vă indică acest lucru.

Da, cu ajutorul indicatorului pentru intervalul de service. Acesta se regăsește pe afișajul panoului de bord și în sistemul Infotainment.

Un autovehicul electric poate fi dus în principiu pentru inspecție în orice service autorizat Audi. Lucrările la sistemul de înaltă tensiune pot fi efectuate numai în unități care au beneficiat de instruire și în ateliere echipate corespunzător. Înainte de începerea lucrărilor la autovehicul, mecanicul trebuie să verifice dacă sistemul de înaltă tensiune este într-adevăr scos de sub tensiune, pentru a putea efectua fără probleme lucrările necesare.

 
Se incarca ...