Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri
Audi
Tehnologie
Stare de bine în mașină

Stare de bine în mașină

Audi active coach este un serviciu inovator care vă îmbogățește experiența de condus cu recomandări și oferă mai mult spațiu pentru o stare de bine înainte, în timpul și după călătorie.

Text: Bernd Zerelles – Foto: AUDI AG – Timp de citire: 3 min

În combinație cu Apple Watch, Audi active coach poate înregistra ritmul cardiac și apoi îl poate compara cu traseul parcurs. Text alt.: Smartwatch în fața unui Audi.

În combinație cu Apple Watch, Audi active coach poate înregistra ritmul cardiac și apoi îl poate compara cu traseul parcurs. Text alt.: Smartwatch în fața unui Audi.

O știm cu toții prea bine: O viață activă, cotidiană este dominată de muncă și de familie. De obicei, mai rămâne puțin timp pentru sănătate și bunăstare. Doar călătoria zilnică cu mașina oferă o scurtă perioadă de liniște și reculegere. Fie că este vorba de câteva minute în timpul deplasării la serviciu, fie că este vorba de un drum lung, Audi active coach este conceput pentru a umple acest gol, permițându-le utilizatorilor acestui serviciu să își folosească în mod activ timpul de călătorie în mașină. Să facă ceva pentru atenția lor, să acorde timp și spațiu bunăstării lor actuale și să dezvolte obiceiuri relaxante. Ca parte integrantă a vieții de zi cu zi, Audi active coach îi poate ajuta pe șoferii Audi să acorde mai multă atenție bunăstării lor atunci când se află pe drum.

În acest scop, serviciul oferă o gamă de funcții care au fost dezvoltate special pentru a răspunde nevoilor șoferilor Audi. La check-in, utilizatorii își pot selecta starea de spirit (de exemplu, activ, relaxat, fericit), după care li se sugerează un conținut audio adecvat dintr-o bibliotecă extinsă. Conținutul este împărțit în patru categorii principale: amelioratori de stare de spirit, peisaje sonore, auto-coaching și exerciții de respirație. Tot conținutul este optimizat pentru utilizarea în timpul condusului. În combinație cu un Apple iPhone, pot fi colectate minute de mindfulness pentru efectuarea de exerciții care sunt stocate în Apple HealthKit. În cazul în care șoferii Audi poartă, de asemenea, un Apple Watch, înregistrarea ritmului cardiac pe parcursul călătoriei poate oferi indicații utile privind abaterile de la măsurarea cunoscută. Bineînțeles, șoferii Audi au, de asemenea, opțiunea de a folosi Audi active coach la domiciliu. Aici pot să completeze exercițiile din aplicație, să își revizuiască ultimele călătorii sau să își favorizeze exercițiile preferate pentru următoarea călătorie.

Dezvoltatorii experiențelor de mobilitate digitală

Audi Active Coach a fost dezvoltat de Audi Business Innovation GmbH. Înființată în 2013, această unitate este o filială deținută integral de AUDI AG și joacă un rol cheie în modelarea actualei transformări digitale din industria auto. Acesta analizează cerințele și dorințele clienților actuali și viitori și dezvoltă soluții digitale și inovații adecvate. Expertiza Audi Business Innovation GmbH variază de la analize de tendințe și dezvoltarea de servicii și modele de afaceri digitale, centrate pe client, până la implementarea acestora de-a lungul întregului lanț valoric. Audi Business Innovation GmbH are sediul la München.

Exercițiile de respirație din Audi active coach pot fi selectate pentru relaxare sau stimulare.

Exercițiile de respirație din Audi active coach pot fi selectate pentru relaxare sau stimulare.

Sincronizarea ritmului cardiac cu traseul

În calitate de șefă a serviciului digital Health & Wellbeing la Audi Business Innovation GmbH, Jessica Smetana este responsabilă pentru Audi active coach. Cinci întrebări pentru Smetana despre mindfulness la volan.

Există deja nenumărate aplicații pentru sănătate și mindfulness. Este Audi active coach pur și simplu un alt serviciu din această serie? Ceea ce diferențiază serviciul nostru de altele este conținutul personalizat pentru șoferii Audi și integrarea cu Apple CarPlay în autovehicul, ceea ce permite o utilizare fără întreruperi în timpul condusului. Combinația de exerciții pentru bunăstare și înregistrarea ritmului cardiac fac din Audi active coach un produs special pe piață.
 Cum pot utiliza înregistrarea ritmului cardiac în timpul călătoriei? În principiu, măsurarea ritmului cardiac în timp ce conduceți are loc ca și atunci când faceți jogging. După înregistrare, puteți reflecta asupra momentului în care intervalul personal al ritmului cardiac a fost în afara intervalului normal (pe care îl definiți o dată în aplicație) și asupra motivelor pentru care s-a întâmplat acest lucru. Acesta este un alt mod prin care dorim să creștem gradul de conștientizare a stării de bine. Dacă ar fi să comparați traseul înregistrat cu ritmul cardiac înregistrat, este posibil să vi se sugereze să schimbați traseul în cazul în care nivelul ritmului cardiac - posibil din cauza stresului - crește în mod evident și în mod repetat pe o anumită secțiune a traseului. De asemenea, puteți pune muzică de relaxare sau exerciții speciale pentru traseu. Ce fel de exerciții sunt acestea? Și ce efect ar trebui să aibă? Dacă sunteți stresat, de exemplu, puteți alege exerciții de respirație liniștitoare. În general, Audi active coach îi ajută pe șoferi să se regenereze, să se relaxeze și să se concentreze. În mod ideal, utilizatorii ar trebui să dezvolte o rutină activă cu exerciții. Toate exercițiile sunt adaptate special pentru călătoriile cu mașina și sunt concepute astfel încât să nu distragă atenția de la călătorie. Acestea sunt împărțite în patru categorii și vă ajută să vă concentrați asupra stării de spirit și a nivelului de energie: exerciții de respirație, auto-coaching, peisaje sonore și instrumente de îmbunătățire a stării de spirit. Cine a creat aceste exerciții speciale? Exercițiile din Audi active coach au fost dezvoltate împreună cu parteneri selectați, cum ar fi Calm, LUMEUS, brain.fm, LifeScore, onesome, Mindshine și Vocal Image. Pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă și noi formate de conținut, noi parteneriate sunt evaluate și dezvoltate în mod constant. Care sunt cerințele tehnice pentru utilizarea Audi active coach? Cerința de bază este un Apple iPhone, care este utilizat pentru a descărca aplicația Audi stage (care conține serviciul Audi active coach) și un vehicul Audi cu funcția Audi connect. Este necesar un Apple Watch pentru utilizarea completă a tuturor funcțiilor Audi active coach. Șoferii Audi care nu au un Apple Watch, dar care au un smartphone cu sistem de operare iOS, îl pot utiliza fără funcția Driving Insights.

 

Servicii digitale Audi

Serviciile digitale Audi oferă posibilitatea de a vă personaliza Audi în funcție de preferințele individuale prin Audi connect (în funcție de disponibilitatea specifică fiecărei țări). Cu Functions on Demand, de exemplu, puteți rezerva numeroase funcții în orice moment sau puteți utiliza aplicațiile selectate direct în fereastra MMI a autovehiculului cu Audi Application Store - fără un smartphone (pentru utilizarea aplicațiilor sunt necesare un cont myAudi și o conexiune de date).