Audi Logo
Stories of Progress
Menu

Update-urile Audi Q2: un nou sistem touchscreen de infotainment și Audi Virtual Cockpit

  • Modernizat: Audi virtual cockpit cu display de 12,3 inchi pentru toate variantele modelului Audi Q2
  • Mai mare: interfață multimedia MMI nouă, cu ecran de 8,8 inchi în dotarea standard
  • Mai simplu: operare prin intermediul ecranului tactil și al comenzilor vocale

Ingolstadt, 20 februarie 2024 - Mai modern, mai mare, mai digital: modelele Audi Q2 vor beneficia de modernizări considerabile ale sistemului de infotainment oferit pentru SUV-ul compact, care va fi actualizat cu un update tehnic amplu. Astfel, începând de acum, fiecare Audi Q2 nou va fi dotat cu un Audi virtual cockpit și cu un ecran tactil de 8,8 inchi ce va servi ca unitate centrală de control pentru MMI. Acolo unde până în prezent se afla un buton rotativ cu taste, de acum va fi integrat un compartiment practic de depozitare.

Audi își modernizează sistematic modelele: începând de acum, sistemul de infotainment al SUV-ului compact și practic Audi Q2 va beneficia de o actualizare amplă de tehnologie. Astfel, toate modelele gamei vor fi livrate cu un nou soft și cu noi dispozitive.

Inovațiile incluse începând de acum în dotare standard includ un ecran tactil MMI touch de 8,8 inchi de rezoluție ridicată, precum și afișajul Audi virtual cockpit cu panou de instrumente de 12,3 inchi, plus volanul multifuncțional cu 3 spițe. Gama de dotări standard este, de asemenea, extinsă cu dotări și funcții adiționale pentru siguranță ca, de pildă, funcția de identificare a indicatoarelor de circulație, funcția de avertizare la părăsirea benzii de rulare și asistentul pentru parcare spate.

O prezentare perfectă: Audi virtual cockpit pentru toate modelele

Începând de acum, toate modelele Audi Q2 dispun în echiparea standard de Audi virtual cockpit. Spre deosebire de instrumentele tradiționale de bord cu ceasuri clasice de bord, panoul de bord digitalizat complet dispune de un display full-HD luminos (1.920x720 pixeli) și de o gamă mai largă de opțiuni de personalizare, de exemplu pentru afișajul vitezei, turației și informațiile de navigație și media. Butonul View de pe volanul multifuncțional îi permite celui de la volan să comute între diferitele opțiuni de afișare.

Sunt astfel disponibile mai multe variante de design, în funcție de nivelul de echipare ales, inclusiv designul Sport cu accente roșii sau designul Dynamic cu grafice dispuse opus.

Persoana de la volan poate, de asemenea, comuta între două layout-uri de afișare de bază: la unul dintre layout-uri, vitezometrul și turometrul au aproximativ aceeași mărime ca ceasurile analogice și includ informații media sau de navigație în zona centrală de afișare.

La a doua variantă de layout, mărimea vitezometrului și turometrului este redusă, ceasurile rămânând însă în continuare clar lizibile. Acest layout include, de asemenea, o hartă de navigație ce este afișată aproape pe întreaga suprafață a ecranului și care include, de asemenea, funcția de planificare a rutelor. Persoana de la volan poate astfel citi cu ușurință harta datorită mărimii generoase de afișare. Opțional, pentru Audi virtual cockpit sunt disponibile și noile tematici din universul Audi. Clienții care optează pentru această dotare pot comuta între vederea clasică și vederea ultra-dinamică.

Intuitivă: operare prin intermediul ecranului tactil și al comenzilor vocale

Având acum diametrul de 8,8 inchi, noul display MMI touch este unitatea de control centrală a sistemului de infotainment de ultimă oră. Display-ul luminos asigură un răspuns extrem de sensibil, iar rezoluția sa este de 1.270 × 720 pixeli. Alături de ecranul tactil, sistemul poate fi controlat și prin comenzi vocale rostite în limbaj natural ce determină răspuns imediat chiar și la comenzile și întrebările complexe. Acolo unde până în prezent se afla un buton rotativ cu taste pe consola centrală, de acum va fi integrat un compartiment practic de depozitare.

Audi Q2 este conectat în manieră inteligentă. Astfel, în dotarea standard este inclus Radio-ul MMI ce include tuner DAB, două port-uri USB-C în consola centrală ce permit și transmiterea de date, funcții de apel de urgență și diverse servicii Audi Connect, precum controlul de la distanță pentru accesarea și controlarea anumitor informații, inclusiv încuierea și descuierea portierelor sau verificarea nivelului combustibilului din rezervor. Ca dotare adițională, pachetul de pregătire pentru MMI Navigation include Audi smartphone interface care le permite clienților să activeze numeroase servicii Audi connect, precum și sistemul de navigație inteligent.

Cel mai bogat pachet, MMI Navigation plus, include serviciile Audi Connect, precum și servicii de navigație cu hărți de înaltă rezoluție din satelit, dar și alte servicii, ca de pildă de la Google. Cu MMI Navigation plus, harta de navigație poate fi proiectată ca imagine de mari dimensiuni pe Audi virtual cockpit pentru citirea sa facilă, alături de datele relevante privind călătoria. Actualizarea lunară menține actuale hărțile memorate în sistem timp de 36 de luni de la achiziție. Pachetul include, de asemenea, servicii on-line adiționale precum informații din trafic, plus detalii privind fluxul traficului pe banda de rulare, informații privind locurile de parcare stradale, radio on-line și identificarea on-line a melodiilor. Sistemul Audi Connect utilizează în toate cazurile un e-SIM instalat permanent (SIM integrat).

Pachetul de dotări de infotainment este completat cu pachetul de infotainment de top: sistemul premium de sunet numit Sonos ce are 13 difuzoare și un subwoofer și generează un sunet intens, clar și puternic. Cu Audi phone box, clienții își pot integra foarte simplu smartphone-ul și numeroase funcții în interfața MMI, amplificând totodată semnalul de telefonie mobilă (5G/LTE) pentru a asigura permanent calitatea optimă a convorbirilor.

Audi va construi și în continuare acest model la fabrica sa principală din Ingolstadt.