Audi Logo
Stories of Progress
Menu

Mobilitatea electrică deschide drumul spre un viitor sustenabil

Mobilitatea electrică este cheia mobilității sustenabile! De aceea, ne-am stabilit obiectivul de a oferi până în anul 2025 un total de 30 de autovehicule electrificate, dintre care 20 vor fi automobile 100% electrice, ce nu vor genera deloc emisii locale de CO₂. Pentru că mobilitatea electrică reprezintă elementul central al unui sistem de transport sustenabil, optim pentru protejarea mediului înconjurător. Aflați detalii despre măsurile de sustenabilitate aplicate de Audi și informați-vă cu privire la planuri de viitor interesante.

 

Sustenabilitatea în lanțul de aprovizionare: Provocări și totodată oportunități

Marca Audi este prezentă în peste 100 de țări și produce în 13 unități din 10 țări, pentru a fi cât mai aproape de clienții săi. În consecință, și rețeaua noastră de aprovizionare este foarte larg răspândită. De aceea, Audi pune mare preț pe monitorizarea atentă a respectării propriului său sistem de valori privind reducerea emisiilor de CO₂, utilizarea cu grijă maximă a resurselor și răspunderea socială.

 

Mobilitatea și tendințele

Cei ce doresc să arunce o privire vizionară în viitor trebuie să acționeze rapid și totodată flexibil. Mediul în care trăim se schimbă cu o viteză uluitoare. Cum arată viitorul și ce anume trebuie să știm deja de azi despre mâine? Noi avansăm prin dezvoltarea neîntreruptă a soluțiilor ce pun oamenii în mișcare.

 

Produse sustenabile

Audi urmărește o abordare integrată în dezvoltarea produselor sustenabile. În acest sens, mergem pe un portofoliu amplu de tehnologii alternative de propulsie, pentru a crea soluții de mobilitate mai blânde cu mediul.

 

Cum finanțează Audi viitorul?

Audi și-a definit obiective ambițioase de profitabilitate. Cum intenționează compania să le atingă? Situând în centrul atenției sale mobilitatea electrică, digitalizarea și utilizarea inteligentă a sinergiilor generate în concern.

Găsiți mai multe informații despre sustenabilitate și responsabilitatea asumată de companie aici

Greenovation pentru un viitor mai bun

Fundația Audi pentru protecția mediului Audi Stiftung für Umwelt GmbH susține tehnologiile și implicarea pentru protecția mediului, cu scopul de a proteja și menține mediile naturale de viață pentru om, animale și plante. Proiectele susținute de fundație se axează pe tehnologii inovatoare, ce protejează și refac mediul înconjurător. Astfel Fundația Audi creează impulsuri pentru acțiunile sustenabile și încurajează conștientizarea efectelor pe care comportamentul uman îl are asupra naturii. Fundația Audi pentru protecția mediului Audi Stiftung für Umwelt GmbH a fost înființată de către AUDI AG în anul 2009, fiind o subsidiară deținută în proporție de 100% de AUDI AG. Obiectivul înființării a fost consolidarea implicării companiei în protecția mediului.

Fiind elementele centrale al autovehiculelor electrice, bateriile noastre se supun celor mai stricte standarde de calitate, siguranță și fiabilitate. În prezent, reciclăm bateriile returnate, de exemplu, de la modelele noastre hibride plug-in sau de la vehiculele de testare ale modelului de serie Audi e-tron. Procesul de reciclare se face cu ajutorul unor companii de reciclare, conform prevederilor legii din diferitele țări în care activăm.

Este planificat ca până în anul 2025, unul din trei Audi vândute să fie un model electrificat. Astfel va crește tot mai mult cererea de baterii. Audi depune toate eforturile pentru a organiza cât mai sustenabil ciclul de viață al acestor baterii, fiind astfel, începând din 2017, membră a Global Battery Alliance. Alianța se concentrează asupra asigurării drepturilor omului, precum și a standardelor sociale în extragerea materiilor prime, precum și pe dezvoltarea de soluții pentru refolosirea bateriilor litiu-ion. De asemenea, Audi încheie parteneriate de cercetare, ca de exemplu cu concernul Umicore ce activează în domeniul reciclării, pentru a dezvolta un ciclu optim pentru componentele bateriilor de înaltă tensiune, cu scopul de a refolosi bateriile. Bateriile uzate primesc o astfel de ”a doua viață” și la fabrica Audi principală din Ingolstadt, unde pun în prezent în mișcare vehiculele motostivuitoare și de tracțiune, în cadrul unui proiect de testare. ”În fiecare baterie litiu-ion am investit multă energie și resurse valoroase, pe care trebuie deci să le folosim cât mai optim și amplu posibil,” explică Peter Kössler, membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Producție și Logistică. De aceea, Audi lucrează în domeniul mobilității electrice și la un concept de reutilizare sustenabilă.

Fiind componenta centrală a autovehiculelor electrice, bateriile noastre se supun celor mai stricte standarde de calitate, siguranță și fiabilitate. În prezent, reciclăm bateriile returnate, de exemplu, de la modelele noastre hibride plug-in sau de la vehiculele de testare ale modelului de serie Audi e-tron, cu ajutorul unor companii de reciclare, conform prevederilor legii din diferitele țări în care activăm. Automobilele electrice asigură un nivel maxim de siguranță, la fel ca toate automobilele omologate în Germania și în Europa. Riscul de incendiere și de electrocutare sunt preîntâmpinate datorită sistemelor de siguranță speciale. În caz de accident sau de defecțiune, va fi întrerupt imediat fluxul de curent din baterie, astfel încât automobilul să nu mai fie sub tensiune. Mai mult, bateria este integrată într-o carcasă rezistentă la impact, instalată împreună cu bateria în podeaua automobilului. Carcase protejează bateria de deformări. Testele Automobil Clubului German ADAC pe prototipul Audi e-tron GT au arătat în repetate rânduri că riscul de incendiere a unui automobil electric este la fel de redus ca la automobilele echipate cu motoare cu ardere internă. Încărcarea poate fi efectuată oricând fără probleme, inclusiv pe ploaie. De asemenea, puteți intra cu Audi e-tron și în spălătoriile auto, fără să vă faceți niciun fel griji. Detalii puteți găsi în raportul de testare al Automobil Clubului German ADAC: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/elektromobilitaet/info/sicherheit-elektroauto/