Audi Logo
Stories of Progress
Menu

Audi integrează YouTube pentru o parte din modelele sale

- Posesorii de Audi pot vizualiza transmisiuni live, pot fi la curent cu știri și se pot bucura de conținut creativ în timp ce încarcă automobilul sau în timpul pauzelor de la condus

- Sistemul de infotainment Audi oferă o nouă experiență de divertisment digital

- Audi este prima marcă din Grupul Volkswagen care integrează streamingul video în automobilele sale

Audi integrează YouTube, cea mai mare platformă video din lume, în sistemele de infotainment ale unora dintre modelele sale. Prin încorporarea unui nou app store, clienții pot accesa intuitiv aplicațiile populare ale unor terțe părți prin intermediul interfeței multimedia (MMI) ale vehiculului. Aplicația YouTube este acum disponibilă pentru prima dată în magazinul de aplicații. Streamingul video va fi lansat în anumite modele Audi în vara anului 2023, urmând să fie lansate și pentru alte mărci ale Grupului VW.

Peste 500 de ore de conținut sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut. Începând din această lună, șoferii modelelor Audi selectate pot accesa conținutul ales prin intermediul aplicației YouTube din sistemul de infotainment al autovehiculului.

Accesul este posibil prin încorporarea noului magazin de aplicații dezvoltat de Audi împreună cu compania de software CARIAD și cu partenerul său HARMAN Ignite. Acesta permite clienților să integreze în autovehicule aplicațiile pe care le folosesc zilnic, în funcție de nevoile personale. Printre aplicațiile activate se numără cele de muzică, video, jocuri, navigație, parcare și încărcare, productivitate, meteo și știri. Aplicații precum YouTube sunt instalate direct în sistemul MMI de la Audi - fără a se conecta în prealabil prin intermediul unui smartphone.

Acces ușor și divertisment în timpul opririlor pentru încărcare

Fie în timpul pauzelor de încărcare, fie în timpul pauzelor de la condus, pentru a face așteptarea mai plăcută - transmisiunile în direct, știrile și videoclipurile de la YouTubers populari pot permite acum tuturor celor din vehicul să profite la maximum de timpul petrecut în mașină. Aplicația funcționează la fel ca aplicația YouTube de pe un smartphone. După instalarea aplicației din app store, aceasta apare în MMI și este lansată prin atingerea pictogramei. Pentru a respecta cerințele ridicate de siguranță ale Audi, ocupanții pot reda videoclipuri doar atunci când vehiculul este parcat.

În plus, șoferii care dispun de YouTube Premium vor putea să se conecteze și să urmărească conținut fără reclame.

Magazinul de aplicații: un ecosistem digital în continuă creștere

YouTube este prima platformă video disponibilă pentru descărcare prin intermediul noului magazin nativ pentru aplicații Audi. Audi se bazează pe expertiza și sinergiile cumulate din cadrul Grupului Volkswagen pentru a dezvolta sisteme digitale complexe ca acestea. Compania CARIAD a Volkswagen lucrează la acest proiect alături de HARMAN, filiala Samsung. Obiectivul este un ecosistem deschis de aplicații populare pentru a face din vehicul un partener inteligent pentru utilizatori.

Pentru a utiliza aplicații de la terți, cum ar fi YouTube, este necesară o conexiune de date, care se stabilește prin intermediul unui SIM încorporat - o cartelă SIM integrată permanent în vehicul. Costurile de telefonie mobilă acumulate sunt facturate în mod convenabil în Europa, în funcție de volumul de date, de către Cubic Telecom. Bineînțeles, modelele Audi vor continua să suporte Android Auto și Apple CarPlay prin intermediul funcției opționale de interfață pentru smartphone.

YouTube va fi disponibil începând cu anul de fabricație 2024 în anumite modele echipate cu cel mai recent cluster hardware și software al celei de-a treia generații a sistemului modular de infotainment (MIB 3). Mai exact, este vorba despre Audi A4/A5, Q5, A6/A7, A8, Q8 e-tron și Audi e-tron GT quattro1. De la data lansării, aceste modele vor fi echipate opțional cu app store din fabrică pe întreaga piață europeană, Canada și Statele Unite. Ulterior, sistemul va fi extins și în alte regiuni și la alte mărci ale Grupului Volkswagen.