Audi Logo
Știri
Meniu
Știri
Știri

Termene de livrare la Audi

Aveți întrebări cu privire la termenul de livrare al unui anumit model Audi? Vă informăm cu mare plăcere!

În centrul atenției noastre sunteți dumneavoastră

Industria auto este în prezent afectată de disponibilitatea limitată a semiconductoarelor, ceea ce poate duce la întârzieri în lanțurile de aprovizionare din întreaga lume. Vă asigurăm că toți angajații Audi lucrează în continuare intens pentru a vă putea livra cât mai curând posibil mașina visurilor dumneavoastră. Faceți cunoștință cu o parte dintre angajații Audi, aflați care sunt ariile lor de răspundere și cu câtă pasiune se înfruntă cu provocările. Puteți fi sigur: noi nu facem compromisuri în ceea ce privește perfecțiunea asumată. Noi ne implicăm cu toate forțele pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră și pentru a vă oferi servicii excelente.

 
 
 
 
 

Întrebări frecvente

În prezent sunt de așteptat termene de livrare prelungite pentru toate mărcile de automobile, din întreaga lume. La Audi, termenele variază, printre altele, în funcție de model, de linia de echipare, locul de fabricație și dotările adiționale. Vă recomandăm să planificați cu circa șase luni în avans comandarea unui automobil nou, dacă este posibil.

Pentru a putea primi o estimare generală privind termenul de livrare, vă rugăm să folosiți formularul de la finalul paginii. Distribuitorul din apropierea dumneavoastră vă va putea oferi informații mai precise cu privire la termenul de livrare după ce ați configurat automobilul dorit.

Termenele de livrare mai lungi sunt cauzate, pe de o parte de cererea mai mare pentru automobile noi, iar pe de altă parte de criza curentă pentru anumite componente importante. Semiconductoarele (micro-chipurile) sunt componente esențiale pentru sistemele moderne de asistență, pentru motoare, instalații de evacuare, etc. Deoarece semiconductoarele sunt folosite tot mai mult pentru diferite dispozitive și aparate electrice din toate domeniile, precum și din cauza întârzierilor generate de pandemia covid-19, cererea depășește în prezent oferta.

Cererea pentru semiconductoare crește în prezent mai mult decât capacitatea producătorilor de chipuri de a crea noi capacități de producție. Nu doar industria auto, ci aproape toate domeniile au nevoie de tot mai multe astfel de componente, având în vedere avansul digitalizării. Situația a fost agravată și de evenimente regionale și de închideri temporare de fabrici, ceea ce a determinat reducerea volumului producției de chipuri.

Semiconductoarele sunt componenta principală a micro-chipurilor și sunt folosite în industria auto, de exemplu, pentru unitățile de comandă ce interconectează funcțiile automobilului. Sistemele de asistență și siguranță, dar și funcții simple de confort, precum sistemele de acționare electrică a geamurilor sau a trapelor panoramice sunt posibile doar pe baza semiconductoarelor. De asemenea, semiconductoarele sunt componente de importanță esențială pentru comunicarea automobilului cu mediul din jurul său, pentru a recepționa, de pildă, informații meteo sau informații privind situația din trafic.

Fiecare Audi RS e-tron GT are integrate circa 10.000 de semiconductoare. Astfel, dacă anumite semiconductoare nu pot fi procurate, nu vor putea fi fabricate anumite dotări sau chiar pachete întregi de dotare pentru automobil. Astfel crește semnificativ termenul de livrare.

Pentru componentele bazate pe tehnologii complexe este nevoie de semiconductoare specifice, atent și strict verificate. Cele mai multe dintre acestea sunt foarte complexe și necesită în unele cazuri executarea a circa 600 de pași în procesul de fabricație. La nivel mondial există doar puțini producători ce pot îndeplini standardele ridicare de calitate și siguranță ale producătorilor de automobile.

Termenele de livrare depind de numeroși factori. Termenul de livrare estimat pentru automobilul nou preferat va varia în funcție de model și de configurația specifică. Este posibil ca termenele de livrare mai mari să fie determinate de următoarele aspecte:

  • Alegerea anumitor sisteme de asistență ce necesită un număr mai mare de semiconductoare
  • Alegerea unor culori speciale sau dotări speciale
  • Alegerea unui model produs la o fabrică Audi din afara Europei Centrale

Distribuitorul dumneavoastră Audi vă consiliază cu plăcere, pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea reducerii termenelor de livrare pentru automobilul dumneavoastră preferat.

Deoarece termenele de livrare sunt momentan crescute, este posibil ca după terminarea contractului de leasing să nu fie imediat disponibil un nou automobil de leasing. Pentru a vă asigura însă în continuare mobilitatea, vă oferim următoarele alternative:

  • Prelungirea contractului de leasing prin intermediul companiei de leasing.
  • Închiriere auto pe termen scurt. Pentru flexibilitate optimă.
  • Autoabo. Automobile pe abonamente cu termene variabile.
  • Sharetoo. Carsharing pentru mobilitatea modernă.

În cazul în care ați comandat deja un automobil nou, distribuitorul Audi de la care ați comandat vă va sta la dispoziție cu informațiile aferente livrării.

 

Întrebare privind Termenul de livrare

Aprecieri și critică: Termenul de livrare

Părerea dumneavoastră este importantă pentru noi! Ce anume v-a plăcut și ce am putea optimiza?

Vă rugăm să introduceți detaliile automobilului dumneavoastră.

Model*

A1 Sportback

A3 allstreet

A3 Limuzina

A3 Limuzina PI

A3 Sportback

A3 Sportback PI

A4

A4 allroad quattro

A4 Avant

A5 Cabriolet

A5 Coupe

A5 Sportback

A6

A6 allroad quattro

A6 Avant

A7 Sportback

A8

A8 L

e-tron GT

e-tron GT PI

Q2

Q3

Q3 Sportback

Q4 e-tron

Q4 Sportback e-tron

Q5

Q5 Sportback

Q6 e-tron

Q7

Q7 PI

Q8

Q8 e-tron

Q8 PI

Q8 Sportback e-tron

RS3 Limuzina

RS3 Sportback

RS4 Avant

RS5 Sportback

RS6 Avant

RS7 Sportback

RSQ3 Sportback

RSQ8

RSQ8 PI

Care dintre distribuitorii Audi se ocupă de automobilul dumneavoastră?

Ce doriți să ne transmiteți?

Vă rugăm să introduceți datele dumneavoastră de contact.

Formula de adresare
 

myAudi

Faceți acum cunoștință cu aplicația myAudi. Astfel vă puteți deja pregăti pentru sosirea noului dumneavoastră Audi. Cu funcții și servicii inovatoare, aplicația myAudi vă va crește fără doar și poate confortul cotidianului alături de automobilul dumneavoastră Audi.

 

Găsiți un distribuitor

Partenerul Audi din apropierea dumneavoastră vă stă cu plăcere la dispoziție pentru a răspunde la întrebările dumneavoastră și vă poate, de asemenea, consilia optim pentru configurarea noului dumneavoastră Audi.

 

Automobile noi cu livrare imediată

Automobile Audi noi cu livrare imediată

Găsiți aici mașina dumneavoastră de vis, disponibilă imediat, la un distribuitor din apropiere.

Descoperiți automobilele Audi rulate de vechime redusă

Oferte atractive pentru tehnologie modernă, la standardele Audi. Automobilele Audi rulate de vechime redusă sunt alternativa potrivită pentru toți cei care își doresc să țină cât mai curând în mână cheia mașinii visurilor lor.