Știri Audi

Audi - primul producător german din Formula E

10.07.2017

 

  • Audi  face un nou angajament și preia ABT Sportsline

 

  • ABT rămâne echipa de curse Audi pentru toate seriile motorsport electrice

 

  • Schaeffler continuă să fie partenerul tehnologic pentru toate propulsoarele electrice

Audi va fi primul producător german de automobile care va concura la Formula E. Echipa din Allgäu, ABT Sportsline, a participat cu succes la Formula E încă de la începutul curselor cu mașini electrice și în curând se va ocupa și de mașinile de curse Audi. Audi Sport ABT Schaeffler va lua parte la al patrulea sezon Formula E din Hong Kong la începutul lui Decembrie.

Audi și-a numit echipa încă de la inaugurarea sezonului de Formula E din 2017 la care a participat și brazilianul Lucas di Grassi. În plus, echipa din Allgäu a putut folosi infrastructura Centrului de Competențe Motorsport din Neuburg. Pentru sezonul 2016/2017, Audi a intensificat parteneriatul oferind suport tehnic și financiar.

"Am susținut intens angajamentul față de Formula E, mai ales în ultimele luni - în zilele de curse, în dezvoltarea unor noi sisteme de propulsie și în multe activități în afara pistei," spune Dr. Peter Mertens, Membru al Consiliului de Management și dezvoltare Tehnică Audi AG. "Faptul că Audi va fi primul producător german de automobile care se va implica activ în seriile de curse din sezonul următor este un angajament clar față de orientarea brandului către mobilitatea electrică, pe pista de curse începând din luna decembrie și luna viitoare pe șosea cu noul Audi e-tron."

Al patrulea sezon Formula E va lua startul în Hong Kong, pe 2 Decembrie și va continua apoi în America de Sud și de Nord, dar și în metropolele europene precum Roma și Paris. "Formula E oferă un spectacol extraordinar și reprezintă o scenă perfectă pentru a aduce împreună mobilitatea electrică și motorsportul," declară Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Acum vom participa la un sezon captivant. Mă bucur că totul a mers ca pe roți pentru a asigura și un viitor de succes."

Echipa ABT Schaeffler Audi Sport cu piloții Daniel Abt și Lucas di Grassi a urcat pe podium de 23 de ori. Printre acestea se numără și cinci victorii. "Suntem mândri că am adăugat un nou capitol în istoria motorsportului," spune deținătorul echipei, Hans-Jürgen Abt. "În doar câțiva ani, Formula E s-a bucurat de o dezvoltare fabuloasă, astfel încât o echipă nu mai poate fi performantă fără suportul unui producător auto. De aceea ne-am asociat bucuroși cu Audi - un partener cu care colaborăm deja de mai mulți ani. Nu am nicio îndoială că nu vom continua cu succes și acestă colaborare."

În urma parteneriatului, se pregătește deja dezvoltarea unui nou sistem de propulsie pentru următorul sezon. "Am încheiat deja testele cu succes în Spania și Neuburg, iar proiectul decurge conform programului," spune Dieter Gass.

După opt curse din doisprezece, Lucas di Grassi și ABT Schaefller Audi Sport se află pe locul doi atât în standardele piloților și ale echipelor.