Știri Audi

Audi și Porsche își unesc forțele pentru dezvoltarea unei noi arhitecturi a vehiculelor

07.04.2017

 

  • Se dă startul cooperării în interesul dezvoltării inovației

 

  • Rupert Stadler, CEO-ul Audi: "Persoanele de decizie din ambele companii vor stabili împreună cursul viitorului."

 

  • CEO-ul Porsche, Oliver Blume: "Împreună vom progresa mai repede"

S-a dat startul în vederea dezvoltării unei noi strategii de proiectare a arhitecturii vehiculelor: Rupert Stadler și Oliver Blume, Președintele Consiliului de Management al AUDI AG și Porsche AG, au în plan o cooperare și mai strânsă. Obiectivul noii inițiative este de a îmbunătăți împreună mobilitatea pentru viitor. Prin aplicarea eficientă a capacităților de dezvoltare se urmărește electrificarea, digitalizarea și automatizarea condusului. Acest lucru va spori competitivitatea astfel încât cele două companii vor putea folosi în mod optim oportunitățile pentru a genera noi modele pentru viitor și pentru a face față cu succes provocărilor.

"Persoanele de decizie din ambele companii vor stabili cursul tehnic pentru viitor," a declarat Rupert Stadler, Președintele Consiliului de Management al AUDI AG. "Suntem uniți prin valorile comune pe care le împărtășim și, mai presus de toate, de scopul comun de a găsi cele mai bune soluții și de a le oferi clienților noștri."

"Împreună vom dezvolta mai repede mobilitatea pentru viitor. Vom folosi expertiza ambelor companii și vom profita de această sinergie," a declarat Oliver Blume, Președintele Consiliului de Management al Porsche AG. "Vom coopera în orice situație necesară. Dar vom fi de asemenea foarte atenți la a păstra diferențierea dintre brandurile noastre. Un Porsche va fi întotdeauna un Porsche."

Colaborarea în Grupul Volkswagen nu este ceva nou. Audi, VW și Porsche au lucrat întotdeauna cu succes împreună de-a lungul mai multor ani în domeniul SUV-urilor. Noua cooperare în vederea dezvoltării Porsche și Audi este planificată pentru următorul deceniu. În următoarele luni, echipe mixte vor stabili ariile specifice de cooperare și vor redefini traiectoriile până în 2025. Focusul implică dezvoltarea împreună a arhitecturii vehiculelor, a modulelor și componentelor. Lucrările la proiecte vor avea loc în diferite zone, fiecare proiect fiind asistat de câte un reprezentant  pentru ambele branduri.