Știri Audi

Noul Audi Q5 a avut un succes impresionant la Euro NCAP

02.03.2017

 

  • Cinci stele la Euro NCAP pentru SUV-ul de succes de la Audi

 

  • Scoruri maxime pentru protejarea pasagerilor și a pietonilor

 

  • Audi Q5 oferă o gamă largă de sisteme de asistență pentru pasageri

Noul Audi Q5* a primit cel mai mare scor la testele Euro NCAP - cinci stele. Scorul obținut demonstrează că bestseller-ul de la Ingolstadt este printre cele mai sigure automobile din categoria sa.

Audi Q5 și-a arătat forțele la toate tipurile de teste. Noua generație a modelului Audi a obținut puncte pentru siguranța pasagerilor, a copiilor din mașină și a pietonilor. La scorul SUV-ului au contribuit și sistemele de asistență, standard în echiparea noului Q5 - inclusiv pre sense city, sistemul de frânare automată în cazuri de urgență care reacționază la autovehiculele din față și la pietoni.

Q5 a obținut valori excelente pentru siguranța în caz de accident, chiar dacă greutatea sa a fost scăzută cu până la 90 de kilograme. Rezultatele excepționale obținute la testul Euro NCAP evidențiază standardul ridicat al brandului cu patru inele în ceea ce privește siguranța.

Euro NCAP desfășoară teste comparative pentru mașinile noi încă din 1997.

Organizația de testare include o serie de cluburi ale ministerelor europene de transport și automobile, ale companiilor de asigurare și de protecție a consumatorului. Gama de teste folosite este considerabil mai exigentă decât specificațiile cerute de legislatorii europeni.

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menţionate anterior

 Audi Q5

Consum combustibil mixt în l/100 km: 8.2 - 4.9** (28.7 - 48.0 US mpg)

Emisii de CO₂ în g/km: 187 - 129** (300.9 - 207.6 g/mi)

 

**    Valorile depind de combinaţia de anvelope/jante

***   Valorile depind de combinaţia de anvelope/jante şi de versiunea de motor/transmisie