Știri Audi

Sportivitate, eficiență și conectivitate extinsă – Audi la NAIAS 2016

12.01.2016

Audi A4 allroad quattro și studiul tehnologic Audi h-tron quattro concept: acestea sunt modelele cu ajutorul cărora marca celor patru inele demonstrează competențele tehnologice din domeniile Audi quattro, conectivitate și sisteme de propulsie alternative în cadrul Salonului Auto Internațional Nord American (NAIAS) în Detroit.

Noul A4 allroad quattro urcă pe scena de la Detroit cu un design mai impunător grație aspectului tipic allroad. Tracțiunea quattro este standard, iar garda la sol ridicată cu 34 de milimetri îl fac automobilul excelent pentru orice situație - inclusiv pe teren accidentat. Motorizările disponibile sunt puternice dar și eficiente: acestea dezvoltă puteri de până la 200 kW (272 CP).

Opționalele de ultimă generație precum Audi virtual cockpit și navigația MMI plus cu noul concept de operare MMI evidențiază nivelul de confort oferit de noul Audi A4 allroad quattro. Diversele servicii Audi connect oferă acces la Internet cu viteză LTE atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Există de altfel și o gamă cuprinzătoare de sisteme de asistență. În cadrul acesteia, reprezentative sunt predictive efficiency assistant, adaptive cruise control Stop&Go cu traffic jam assist și trailer assist ce facilitează manevrabilitatea.

Autonomie extinsă, realimentare rapidă și performanțe sportive: studiul tehnologic Audi h-tron quattro concept demonstrează potențialul enorm al tehnologiei cu pile de combustibil. Acest model dezvăluit în premieră mondială prezintă un sistem de propulsie electrică - utilizând hidrogen pe post de sursă de energie. Acesta combină tehnologia de ultimă generație cu pile de combustibil ce dezvoltă până la 110 kW cu o baterie ce poate asigura un impuls suplimentar de până la 100 kW.

Două motoare electrice amplasate pe puntea față și respectiv pe cea spate reprezintă o nouă treaptă pe scara evoluției sistemului de tracțiune integrală permanentă quattro. Motorul electric de pe puntea față dezvoltă 90 kW, iar cel de pe puntea spate 140 kW. SUV-ul sportiv accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ 7 secunde. Rezervoarele sale de hidrogen pot fi realimentate ușor și sigur în aproximativ patru minute. Autonomia asigurată de acestea poate atinge până la 600 kilometri.

Conceptul Audi h-tron quattro oferă o privire de ansamblu asupra tehnologiilor piloted driving & parking ce vor intra în producție începând cu anul 2017, odată cu noua generație Audi A8. Inima sistemului piloted driving este reprezentată de unitatea centrală de control zFAS. Acesta calculează un model pentru mediul înconjurător al vehiculului și trimite informațiile către sistemele de asistență și către sistemele piloted driving & parking. Cel din urmă poate prelua sarcinile șoferului în timpul parcării sau în trafic ce se deplasează cu maximum 60 km/h pe autostradă.

NAIAS 2016 este primul eveniment din Statele Unite în care modelul Audi A4 Limuzină este prezentat publicului larg. Acesta are la bază povestea de succes a modelului de volum și tehnologii de ultimă generație. A4 Limuzină redefinește punctele de referință la capitolele greutate, aerodinamică, confort acustic, spațiu de depozitare și sisteme de asistență pentru șofer. Motoarele de înaltă eficiență, tracțiunea sigură și sportivă quattro și conectivitatea extinsă reprezintă alte virtuți ale noului Audi A4 Limuzină.

Audi completează conceptele de operare și afișare cu ecrane mai mari și cu o nouă interpretare a expresiei "joy of use". La Detroit, un model interactiv de interior este utilizat pentru a evoca un concept bazat pe ecrane generoase cu control senzitiv la atingere. Acestea oferă feedback haptic - astfel controlul prin atingere devine prietenos, sigur și confortabil.