Știri Audi

Audi la Detroit Motor Show: trio puternic la început de an

09.01.2017

 

  • Conceptul Audi Q8: SUV premium cu design de coupe

 

  • Audi SQ5 TFSI: modelul de top al gamei Q5 cu 354 CP

 

  • Audi A5/S5 Cabriolet: plăcerea intensă a condusului, începând cu primăvara anului 2017

Audi începe anul cu trei noutăţi extrem de atractive: conceptul Audi Q8 este un "preview" oferit de producătorul auto premium asupra modelului de serie viitor în cadrul North American International Auto Show (NAIAS) din Detroit. Totodată, marca cu patru inele arată în premieră mondială modelul Audi SQ5 TFSI* şi prezintă pentru prima dată public A5/S5 Cabriolet*.

 

Sinteza între coupe şi SUV: conceptul Audi Q8

Prestigiu şi sportivitate fără egal: iată ce înseamnă conceptul Audi Q8, care îmbină spaţiul generos specific unui SUV, cu stilul emoţional al unui coupe.  Totodată, marca oferă o primă impresie asupra direcţiei sale viitoare în ceea ce priveşte stilul de design. Numeroase elemente amintesc de primul Audi quattro din anii '80, inclusiv montanţii C extrem de aplatizați şi de laţi, precum şi "umerii" evazaţi deasupra roţilor. În ciuda liniei aplatizate a plafonului, showcarul oferă spaţiu amplu pentru patru persoane, precum şi pentru multe bagaje. Liniile generoase conferă interiorului o atmosferă sportivă şi totodată elegantă. Noul concept de operare are la bază touchscreenuri mari, completate de Audi virtual cockpit şi de un head-up display care utilizează realitatea augmentată pentru a integra indicatoarele virtuale în lumea reală. De exemplu, săgeata de navigaţie va apărea în aceeaşi poziție ca săgeata reală de pe şosea. Sistemul de propulsie şi suspensiile dispun de tehnologii de vârf din producţia de serie. Hibridul puternic şi extrem de eficient al conceptului Audi Q8 generează o putere totală a sistemului de 330 kW şi un cuplu de 700 Nm. Puterea este transmisă fără ezitare pe şosea, prin intermediul tracţiunii integrale permanente quattro. Suspensiile pneumatice şi frânele cu discuri ceramice desăvârşesc pachetul tehnic impresionant. Conceptul reprezintă punctul de plecare pentru modelul de producţie de serie pe care Audi îl va introduce pe piaţă în 2018.

 

V6 power plus caracteristici dinamice superioare: Audi SQ5 TFSI

Cea mai sportivă variantă a noii game Q5 are premiera mondială odată cu lansarea
modelului Audi SQ5 TFSI la Detroit Motor Show. Motorul V6 supraalimentat cu turbină are 3 litri şi puterea de 260 kW (354 CP) şi generează un cuplu de 500 Nm la doar 1.370 rotaţii pe minut. Astfel, modelul de top accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde. Tracţiunea integrală permanentă quattro susţine condusul dinamic, în combinaţie cu transmisia tiptronic cu 8 trepte, care schimbă cursiv treptele de viteză. Agilitatea maşinii este accentuată şi de diferenţialul sport opţional, care distribuie activ cuplul între roţile spate şi direcţia dinamică opţională cu rapoarte variabile. Ambele componente sunt integrate în sistemul Audi drive select, la fel ca şi motorul, transmisia tiptronic şi controlul suspensiilor, care este inclus în dotarea standard. Astfel, şoferii îşi pot ajusta caracteristicile SUV-ului lor în variate feluri. Suspensiile pneumatice opţionale îi permit şoferului să ajusteze garda la sol în funcţie de situaţiile specifice. Audi SQ5 TFSI se diferenţiază de modelul de bază prin numeroase elemente de design şi un pachet de dotări standard extins. Printre acestea se numără, de exemplu, scaunele sport S îmbrăcate în Alcantara/piele, farurile cu LED şi jantele de 20 inchi din aliaj cu 5 spiţe duble în formă de stea.

 

Deschis pentru plăcerea deosebit de intensă a condusului: Audi A5/S5 Cabriolet

Audi îşi lărgeşte familia A5. După versiunile Coupé şi Sportback, marca cu patru inele prezintă acum la Detroit pentru prima dată noul A5/S5 Cabriolet. Designul acestui model are la bază liniile suple ale Coupé-ului. Luneta este acum aplatizată şi accentuează aspectul sportiv, la fel ca şi consolele scurte şi capota motorului cu power dome. Plafonul textil clasic asigură caracteristici aero-acustice extraordinare şi dispune acum de o funcţie confort de deschidere: este suficient să trageţi puţin de comutator pentru a închide sau deschide soft-topul automat - chiar dacă în acest timp conduceţi cu o viteză de până la 50 km/h. Noul A5/S5 Cabriolet dispune de asemenea de dotări de conectivitate de ultimă oră, precum şi de cele mai noi sisteme de asistenţă. Tracţiunea quattro asigură o conduită superbă a acestui Cabriolet de talie medie, precum şi o manevrabilitate dinamică. Suspensiile adaptive sunt oferite ca dotare opţională. Acestea sunt integrate în sistemul de manevrabilitate dinamică Audi drive select (dotare standard) şi îi permit șoferului să aleagă între o experienţă sportivă sau una dinamică la condus. Noile motoare Audi S5 oferă puteri mari, de 190 CP în cazul 2,0 TDI şi 2,0 TFSI şi de 354 CP la 3,0 TFSI. Cabrioletul de talie medie va intra în dealership-urile din Germania şi din anumite ţări europene în martie 2017. 

 

Consumul de combustibil al modelelor menţionate anterior

 

Audi SQ5 3,0 TFSI:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 8,5 - 8,3**

Emisii de CO mixt în g/km: 195 - 189**

 

Audi A5 Cabriolet:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 6,6 - 4,5***;

Emisii de CO mixt în g/km: 151 - 118***

 

Audi S5 Cabriolet:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,8 - 7,7**;

Emisii de CO mixt în g/km: 177- 175**

 

**       Valorile depind de combinaţia de anvelope/jante

***   Valorile depind de combinaţia de anvelope/jante şi de versiunea de motor/transmisie