Știri Audi

Succesul continuă sub un nume nou: quattro GmbH devine Audi Sport GmbH

20.12.2016

 

  • Audi Sport GmbH are sediul principal în Neckarsulm şi patru domenii de activitate

 

  •   Activitatea principală constă în fabricarea modelelor Audi R8 şi Audi RS

quattro GmbH, înfiinţată în 1983 în Neckarsulm, funcționează începând de acum sub denumirea Audi Sport GmbH. Cu Stephan Winkelmann la conducere, această companie deţinută integral de AUDI AG are în prezent circa 1.200 de angajaţi.

Începând din anul 1983, quattro GmbH cu sediul în Neckarsulm construieşte automobile sport de înaltă performanţă şi concepe prototipuri auto high-tech. Iar acum, compania deţinută de Audi şi-a schimbat denumirea în Audi Sport GmbH şi este structurată pe patru domenii de activitate.

 

Alături de dezvoltarea şi fabricarea modelelor Audi R8* şi Audi RS, compania este responsabilă pentru partea de motorsport pentru clienţi: Audi Sport customer racing. Celelalte domenii de activitate includ opţiunile de personalizare a maşinilor în baza gamei Audi exclusive, plus accesoriile de lifestyle care fac parte din Audi Sport collection.

 

Denumirea Audi Sport este inspirată din tradiţia îndelungată a succesului repurtat în motorsport. Încă din anii '30, legendarele modele Silver Arrow ale Auto Union erau reperul care definea standardele pe circuitele de curse din întreaga lume. În anii '80, Audi quattro cu tracţiune integrală permanentă a înregistrat succese răsunătoare în raliuri. În prezent, marca cu patru inele participă la DTM, Formula E, cursele GT şi la categoria TCR. Tinerele talente în pilotarea maşinilor de curse sunt promovate în cadrul Audi Sport TT Cup. Modelele din producţia de serie beneficiază de conceptele şi tehnologiile utilizate în primă fază în motorsport. Modelele Audi R8 şi Audi RS reprezintă vârful de lance sportivă a mărcii, îmbinând performanţele superlative cu exclusivitatea şi prestigiul.

 

Abrevierea RS înseamnă cea mai puternică versiune de motor într-o anumită gamă de modele Audi, înseamnă performanţe dinamice, sofisticare şi utilitate practică în cotidian, plus tracţiune integrală permanentă quattro. Tradiţia RS a mărcii a început în 1994, odată cu introducerea modelului Audi RS 2 Avant.

 

Acest automobil a fost un model avangardist - un real automobil sport de înaltele performanţe, cu cinci locuri şi un portbagaj de mari dimensiuni. De atunci, quattro GmbH şi-a extins continuu portofoliul de modele RS, care începe acum de la compactul Audi RS 3 Sportback* şi se extinde până la modelele superioare, precum Audi RS 6 Avant* sau Audi RS 7 Sportback*. Obiectivul principal al companiei constă în a crea cele mai prestigioase modele din gama AUDI AG.

 

Audi R8 este modelul poziţionat în vârful gamei de produse. Prima generație a apărut pe piaţă în 2007, având la bază un concept inovator: motor central, construcţie uşoară sistematică cu tehnologia Audi Space Frame şi tracţiune quattro. Automobilul sport de înaltă performanţă oferă experienţe dinamice caracteristice, iar datorită greutăţii optimizate pentru performanţe superioare, se comportă excelent şi pe pista de curse.

 

Filiala Audi şi-a dublat vânzările în ultimii cinci ani. În următoarele 18 luni, Audi Sport GmbH va lansa opt noi modele, care vor consolida şi mai mult poziţia companiei pe piaţă. Numărul distribuitorilor Audi Sport specializaţi va creşte până la finele anului 2017, de la totalul actual de 370, la 600.

 

Stephan Winkelmann este directorul general al companiei din 15 martie 2016.

Audi Sport GmbH are circa 1.200 de angajaţi la sediile din Neckarsulm şi Ingolstadt.

 

 

Gama de produse a Audi Sport GmbH cuprinde în prezent următoarele modele:

·       Audi RS 3 Sedan*

·       Audi RS Q3*, Audi RS Q3 performance*

·       Audi RS 6 Avant*, Audi RS 6 Avant performance*

·       Audi RS 7 Sportback*, Audi RS 7 Sportback performance*

·       Audi TT RS Coupé*, Audi TT RS Roadster*

·       Audi R8 Coupé*, Audi R8 Spyder*

·       Audi S8 plus*

  

 

Consumul de combustibil al modelelor menţionate anterior

 

Audi RS 3 Sedan:

Acest model încă nu este oferit spre vânzare. Încă nu are omologarea de tip, motiv pentru care nu se aplică  Directiva 1999/94/CE.

 

Audi RS Q3:

Consum combustibil mixt în l/100 km: 8,6 - 8,4**

Emisii de CO₂ în g/km: 203 - 198**

 

Sursa https://www.audi-mediacenter.com/en