Știri Audi

Steagul Audi va urca pentru prima oara în competiția Formula E

07.10.2016

 

  • Primul sezon din lume al curselor de masini electrice se deschide duminică la Hong Kong

 

  • Audi partener official al ABT Schaeffler Audi Sport

 

  • Allan McNish coordonează proiectul Formula E pentru Audi Sport

În timp ce Audi DTM se pregătește pentru un final spectaculos la Hockenheimring, primul sezon Formula E începe duminică, 9 octombrie. Mașinile electrice ale echipei ABT Schaeffler Audi Sport vor concura la Hong Kong sub steagul celor patru inele.

Fostul pilot de Formula 1 și câștigătorul Le Mans, Allan McNish, și-a asumat deocamdată responsabilitatea pentru coordonarea proiectului Formula E la Audi Sport din Neuburg, și va fi prezent la deschiderea sezonului alături de Dieter Gass, Deputy Head la Audi Motorsport.

Echipa ABT Schaeffler Audi Sport s-a pregătit intens pentru noul sezon Formula E și a testat cu atenție mașina electrică de curse ABT Schaeffler FE02. Ambii șoferi din echipă, Daniel Abt și Lucas di Grassi, s-au antrenat pe un simulator pe pista de trei kilometri din portul Hong Kong și au furnizat informații importante echipei de ingineri în vederea configurării mașinii și a software-ului.

"Similar cu DTM, mașinile de curse Formula E sunt omologate și nu pot fi modificate în timpul sezonului," spune Head of Audi Motor Sport, Dr. Wolfgang Ullrich. "În același timp, software-ul, crucial pentru managemntul energiei în Formula E, poate fi constant reconfigurat. În acest sens, putem folosi experiența acumulată la Campionatul Mondial de Anduranță FIA pentru a susține echipa. "

 

Sâmbătă, 8 octombrie, de la 15:00 la 15:30, a fost programată o scurtă tură pe circuit, iar duminică, 9 octombrie, vor fi două ture de practică. Prima cursă a sezonului Formula E începe la 16:00 (10:00 CEST).

Pe fanboost.fiaformulae.com fanii motorsport îi pot ajuta pe Daniel Abt și Lucas di Grassi în cursă prin voturile numite "FanBoost". În urma votării, piloții vor primi extra putere pentru scurt timp - până la 200 kW (270 CP). În condiții normale, puterea unei mașini ABT Schaeffler FE02 este de 170 kW (231 CP).