Știri Audi

Audi deschide o nouă vopsitorie conform celor mai eficiente standarde

22.09.2016
  • Vopsitorie automatizată cu echipamente moderne de aplicare a vopselei

 

  •  Prof. Dr. Hubert Waltl, Membru al Consiliului de Management Audi pe producție: "Sustenabilitatea  în lanțul de producție asigură succesul brandului pe termen lung"

 

  •  Una dintre vopsitoriile cele mai prietenoase cu mediul, grație tehnologiilor eficiente.

Audi a pus în funcțiune un nou atelier de vopsit în fabrica de la Ingolstadt. Membru al Consiliului de Management pe Producție, Prof. Dr. Hubert Waltl, a inaugurat marți clădirea  de 12.000 m2 alături de Directorul fabricii, Albert Mayer, și Președintele Consiliului General, Peter Mosch. Până la 900 de caroserii pot fi vopsite în incinta celor trei etaje. Mulțumită tehnologiilor pro-mediu, echipamentul modern de aplicat vopseaua reduce consumul resurselor.

Aproximativ 200 de angajați lucrează în trei schimburi la noua vopsitorie, alături de 54 de roboți specializați pe vopsit, 36 de roboți de manipulare și încă 8 roboți pentru curățenie.

În prezent, 650 de caroserii sunt vopsite aici în fiecare zi iar potențialul maxim de aproximativ 900 de mașini pe zi va fi atins spre sfârșitul anului. Noul atelier este momentan folosit pentru vopsirea modelelor Audi A4 și A5, dar Audi A3 și Q2 vor urma.

 

Procesul complet de vopsire pentru un model Audi durează aproximativ trei ore. Caroseriile trec prin trei stații de aplicare (primer, grund și topcoat), între care se află un uscător de vopsea. Și aici Audi se mândrește cu un echipament eficient, întrucât energia necesară pentru asigurarea temperaturii constante în cabinele de uscare este optim ajustată la numărul de caroserii ce urmează a fi uscate.

Standardele înalte de conformitate cu mediul la care funcționează noua vopsitorie sunt rezultatul tehnologiilor de ultimă generație care permit recircularea și curățarea aerului. Aceste măsuri permit o reducere semnificativă a resurselor, astfel încât energia de încălzire și consumul de apă pe mașină sunt reduse cu 20%. Recircularea aerului ajută de asemenea la reducerea emisiile de CO2 pentru fiecare mașină, în timp ce curățarea și filtrarea aerului reduce emisiile compușilor organici volatile (VOCs) cu 90%. Profesorul Dr. Hubert Waltl, Membru al Consiliului de Management al AUDI AG pe Producție și Logistică, afimă: "Operațiunile de sustenabilitate sunt o prioritate pentru Audi. De aceea dezvoltăm în continuare noi tehnologii folosite în producție. Este singurul mod de a ne ridica la standardele înalte pe care ni le-am impus pentru a asigura calitatea, compatibilitatea cu mediul înconjurător și eficientizarea energiei. Prin construirea noului atelier de vopsit, am acordat o mare importanță standardelor ecologice înalte și de eficientizare a resurselor."

"Acest proiect este o investiție în viitor și, prin urmare, un angajament al companiei față de fabrica Audi de la Ingolstadt," a afirmat Peter Mosch. Președintele Consiliului General AUDI AG consideră că designul ergonomic al spațiului de lucru din noua vopsitorie demonstrează că progresul tehnologic și condițiile umane de lucru pot fi aduse împreună. De asemenea, noua vopsitorie introduce tehnologii de ultimă generație: procesul de aplicare a vopselei, complet automatizat, este efectuat de echipamente cu tehnologie robotizată și pistoale de pulverizat electrostatice cu rotație rapidă. Tot procesul asigră o aplicare mai eficientă și o reducere a deșeurilor cu până la 5% pentru fiecare mașină.

Noua line pentru aplicarea vopselei folosește de asemenea tehnologiile inteligente corespunzătoare acestei "smart factory". De exemplu, un robot analizează automobilele vopsite în mai mult de 100 de puncte. Angajații folosesc apoi datele în vederea evaluării calității.

Audi pune mare accent pe designul ergonomic al spațiuțui de lucru. De exemplu, platformele ajustabile pe înălțime și instrumentele de manevrare asigură un mediu de lucru optim.