Design reinterpretat. Cel dintâi sportback Audi 100% electric.

Tracțiune integrală quattro, putere de până la 300 kW (408 CP) și autonomie de până la 446 kilometri: pregătiți-vă pentru clipe incitante la volan. Audi e-tron Sportback îmbină emoția în formă pură, cu o reinterpretare atractivă a designului coupé.

Observații: Automobilul din imagine dispune și de dotări opționale disponibile contra unui cost adițional. Anumite dotări vor fi disponibile doar de la un moment ulterior.

Electrizant. Incitant.

Design extrovertit: la exterior și la interior

Linia plafonului cu panta sa specifică modelelor coupé pune în valoare și mai pregnant alura sportivă a modelului Audi e-tron Sportback¹, pe când silueta de sportback exprimă pasiune progresistă. Dar și la interior, automobilul emană eleganță, cu precădere când este echipat cu pachetul opțional interior design selection.

Deschizătorul atractiv de drumuri

Audi e-tron Sportback se caracterizează prin eleganța sa sportivă, cu elemente de design atletice la praguri, ce indică poziția joasă de instalare a bateriei și desenează un centru de greutate optic. În partea din față, se face remarcată mai ales grila Singleframe octogonală de la radiator, cu lamelele sale verticale. În partea din spate, indiciul fără echivoc al apartenenței la categoria sportback-urilor este panta plafonului.

Individualizare sportivă

Audi e-tron Sportback impresionează oriunde, oricând și pe oricine, cu designul său, căruia îi puteți da o notă personală, de exemplu cu pachetul S line de design pentru exterior. Astfel, prizele de aer marcante, eleronul și pragurile din aluminiu ale ușilor vor emana nu doar sportivitate elegantă, ci și extravaganță rafinată.

Colorați-vă viața

Creați-vă un Audi e-tron Sportback pe gustul dumneavoastră: cele 13 culori exterioare, dintre care unele sunt opționale, pun fiecare în valoare în mod diferit caracterul puternic al mașinii. Printre aceste culori se numără, de exemplu, Silver Florett, Blue Plasma și Grey Daytona.

Gri Daytona

Albastru Plasma

Argintiu Florett

Designul întâlnește prestigiul

Puteți să-i conferiți interiorului Audi e-tron Sportback¹ accente adiționale de rafinament, optând pentru pachetul S line pentru interior. Astfel, scaunele sport cu emblema S vă asigură poziția optimă chiar și la drum lung, iar, făcând, de asemenea, parte din pachet, printre alte dotări, volanul sport cu emblema S și pragurile ușilor cu inserție din aluminiu îi vor încânta chiar și pe cei mai exigenți dintre dumneavoastră.

Avans cu bătaie lungă

Audi e-tron Sportback este echipat cu numeroase tehnologii inovatoare, printre care se numără, de exemplu, oglinzile exterioare virtuale opționale, care proiectează imagini la interior, făcând uz de o cameră video mică. Iar sistemul de top MMI Navigation plus cu MMI touch response vă dă acces la serviciile noastre Audi connect².

Perspective retrovizoare

La Audi e-tron Sportback¹, oglinzile exterioare virtuale opționale constau în protuberanțe de înălțime minimă, ce au integrate un sistem video de înregistrare care transmite imaginile digitale la display-urile OLED de înaltă rezoluție. Astfel, chiar și pe întuneric veți putea vedea foarte clar vehiculele din spate. Pentru a adapta imaginea, trebuie doar să mutați imaginea cu degetul, ecranele dispunând de funcții tactile.

Impulsuri intuitive

La fel de intuitiv și ușor de folosit ca un smartphone: MMI Navigation plus cu MMI touch response pentru Audi e-tron Sportback¹. Puteți folosi sistemul prin intermediul a două ecrane mari de pe consola centrală, ce vă oferă feedback tactil, datorită funcției touch response. MMI este interfața dumneavoastră de acces la serviciile Audi connect². În gamă sunt incluse, printre altele, și serviciile specifice modelelor e-tron, ca de exemplu funcția e-tron de planificare a rutelor, ce vă afișează ruta optimă, inclusiv punctele de încărcare necesare.

Performanțe electrizante

Sistemul pur electric de propulsie ce pune Audi e-tron Sportback în mișcare este compus din câte un motor pe fiecare dintre cele două punți. Acestea generează împreună (consum energie electrică în kWh/100 km: 21,6-26,3 (WLTP); 20,6-23,9 (NEDC); emisii de Co₂ mixte în g/km: 0) puterea enormă de până la 300 kW (408 CP). Cuplul maxim se ridică la până la 664 Nm, permițând manevre spontane, cu reacții fără întârzieri. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5,7 secunde în modul boost, iar viteza sa maximă este de 200 km/h.

Direcție cu asistare progresivă

Direcția progresivă a modelului Audi e-tron Sportback optimizează conduita mașinii, căci în oraș nu va mai trebui să depuneți eforturi mari la manevrele de parcare, iar pe străzile voiajate sistemul vă va ajuta cu o manevrabilitate agilă și precisă.

Adaptabil și confortabil

Tehnologia se adaptează stilului dumneavoastră de condus: suspensiile pneumatice opționale pentru Audi e-tron Sportback ajustează automat garda la sola a mașinii, dar și amortizarea, pentru a optimiza confortul, dar și caracteristicile dinamice. Sistemul Audi drive select vă permite să influențați caracteristicile dinamice ale automobilului, în baza a mai multe moduri diferite de condus.

Atingeți-vă obiectivele

Autonomia mare de până la 446 de kilometri a modelului Audi e-tron Sportback este asigurată mai ales de bateria de înaltă tensiune, ce are o capacitate de 95 kWh (brut). Dar și recuperarea energiei de la frânare contribuie la creșterea autonomiei: astfel, Audi e-tron Sportback recuperează energie la peste 90% dintre decelerări.

Capacitatea bateriei - scurtă descriere

Pentru a descrie capacitatea bateriei de înaltă tensiune a unui autovehiculul electric, folosim doi termeni: capacitatea brută și capacitatea netă. Capacitatea brută se referă la întreaga capacitate fizică a bateriei de înaltă tensiune. Pentru a proteja bateria de fenomenul auto-descărcării, pentru creșterea duratei de viață a bateriei și pentru a asigura o rezervă pentru pornirile de urgență, capacitatea disponibilă teoretic este limitată tehnic. Capacitatea rămasă, adică cea utilizabilă efectiv, este denumită capacitate netă.

Încărcare cât se poate de facilă

Datorită numeroaselor opțiuni ce vă stau la dispoziție pentru a încărca Audi e-tron Sportback, mașina poate fi utilizată optim în viața de zi cu zi. Astfel, pentru acasă vă oferim sistemul inovator e-tron connect³, iar la drum puteți încărca de la stațiile de încărcare, folosind serviciul e-tron Charging.

Încărcarea de la stațiile publice

Dar și când sunteți la drum puteți să încărcați Audi e-tron Sportback rapid și simplu. În acest sens vă oferim serviciul e-tron Charging, ce vă dă acces la o rețea foarte mare de stații de încărcare din Europa: este vorba de 110.000 de puncte de încărcare în 21 de țări europene. Card-ul e-tron Charging este suficient pentru a iniția încărcarea, indiferent de furnizor. Cu aplicația myAudi⁴, puteți folosi pe smartphone-ul dumneavoastră serviciile din gama Audi connect².

Încărcați mașina de acasă

Sistemul de încărcare e-tron connect³ este o opțiune inteligentă pentru a încărca mașina de acasă și interconectează automobilul cu un sistem compatibil Home Energy Management System (HEMS).  De asemenea, Audi e-tron Sportback încarcă cu prioritate în perioadele în care curentul electric este mai ieftin, dacă furnizorul oferă tarife diferențiate și, de asemenea, își adaptează puterea de încărcare atunci când sunt utilizate și alte dispozitive electrice în casă.

Mai mult spațiu pentru idei noi

Audi e-tron Sportback îmbină optim sportivitatea cu funcționalitatea și caracterul practic în cotidian. Interiorul oferă spațiu generos și diferite opțiuni, iar portbagajul are un volum de 615 litri. Cu spătarul banchetei rabatat, capacitatea portbagajului crește chiar la 1.655 de litri. De asemenea, și ocupanții locurilor din spate se vor bucura de spațiu suficient la cap și la picioare.

Spațiu pentru portbagaj

Fond

Aveți întrebări?

Cum pot crește autonomia?

1.     Conduceți în manieră anticipativă și fiți atent la viteză.

2.     Utilizați modul "Eficient" al sistemului Audi drive select. Acest mod de condus este astfel configurat încât consumul să fie cât mai redus.

3.     Țineți sub observație garda la sol a mașinii. Puteți reduce rezistența aerului la înaintare, reducând înălțimea mașinii, cu modurile Audi drive select "Sport" sau "Eficient".

4.     Țineți sub observație consumatorii secundari, ca de exemplu climatizarea, sistemul radio, farurile sau luneta încălzită. Și acestea folosesc din energia bateriei.

5.     Evitați să conduceți cu accesorii exterioare, ca de exemplu cu sistemele de transport pe plafon, când acestea nu vă sunt necesare.

6.     Umflați anvelopele la presiunea ECO.

7.     Folosiți funcția de programare a orei de plecare pentru a pregăti automobilul în timp ce este încă legat la sursa de alimentare.

8.     Utilizați modul Range de condus.

De ce pot încărca doar cu 11 kW de la o stație de încărcare de 22 kW?

În prezent, automobilul are instalat un On Bord Charger (OBC) de 11 kW. În curând vom oferi contra cost și un al doilea OBC. Cu cele două OBC-uri, va fi posibilă încărcarea la 22 kW. În curent continuu, Audi e-tron Sportback încarcă la până 150 kW, cu echiparea sa standard.

 

Ce garanție oferă AUDI AG pentru baterie? Poate fi bateria reparată?

AUDI AG oferă o garanție de 8 ani, respectiv 160.000 de kilometri pentru bateria de înaltă tensiune a autovehiculelor noi. Garanția acoperă toate defecțiunile materiale și de fabricație. Da, bateria de înaltă tensiune poate fi reparată de către personalul specializat instruit în domeniul dispozitivelor de înaltă tensiune.

Întrebări cu privire la automobil

Ce înseamnă recuperare?

Prin recuperare, automobilul își poate regenera energia. În acest sens, sistemul electric de propulsie funcționează pe post de generator și transformă o mare parte din energia cinetică în energie electrică, pe care o stochează apoi în bateria de înaltă tensiune. Asemănător cu felul în care autovehiculul cu motor cu ardere internă este încetinit de frâna de motor, si autovehiculul electric este încetinit prin recuperare. Aceasta se întâmplă automat, când apăsați pedala de frână în modul D sau când luați piciorul de pe pedala de accelerație.
Când apăsați pedala de frână, recuperarea este utilizată pentru a frâna autovehiculul. Frânele vor fi activate adițional doar când este nevoie. Astfel, la un stil de condus moderat, puteți frâna exclusiv prin recuperare până la oprirea completă, fără a pierde aproape deloc energie și autonomie prin frânare.

 

Cum funcționează funcția de recuperare a energiei?

Recuperarea poate fi automată sau manuală:
1. La utilizarea funcției automate, sistemul de servo-asistare electrică a frânelor va distribui automat necesarul cuplului de frânare între motoarele electrice și frânele pe disc. De regulă, toate frânările de până la 3 m/s vor fi executate prin intermediul sistemului de recuperare.
2. Funcția variabilă automată de recuperare reduce viteza prin recuperare în funcție de situația din trafic, de ex. atunci când un autovehicul care se deplasează în față își reduce viteza, sau în funcție de datele disponibile cu privire la rută, ca de exemplu în viraje sau la intrarea în localități. Puteți activa sau dezactiva această funcție din sistemul MMI.
3. Ca alternativă, puteți controla manual efectul recuperării. Pentru aceasta, aveți la dispoziție trei niveluri de recuperare, ce pot fi setate folosind padelele de pe volan. Trăgând spre dumneavoastră padela din stânga, amplificați efectul de frânare al recuperării, iar trăgând spre dumneavoastră padela din dreapta, reduceți efectul de frânare al recuperării,

 

În ce constă sistemul de climatizare staționară și cum îl pot utiliza?

Sistemul de climatizare staționară răcește sau încălzește interiorul în funcție de necesar, încă înainte de a porni la drum. Astfel beneficiați de un nivel foarte ridicat de confort climatic, temperatura fiind ajustată încă înainte ca dumneavoastră să urcați la bordul mașinii.
Programarea și respectiv activarea se fac din meniul MMI al autovehiculului sau din aplicația myAudi, indiferent dacă mașina se încărcă sau nu în respectivul moment. Puteți alege între activarea imediată sau programarea la o anumită oră. Adițional, când descuiați mașina cu cheia, puteți porni un program de climatizare rapidă.
Alegând dotarea opțională "Climatizare staționară Confort", puteți adițional selecta, înainte de a porni la drum, temperatura dorită și puteți activa încălzirea și ventilarea din scaune, încălzirea volanului și încălzirea geamurilor.

 

De ce indicatorul autonomiei nu îmi afișează autonomia maximă de 446 km conform WLTP, imediat după ce am încărcat complet mașina?

Afișajul pentru autonomie calculează o valoare în funcție de nivelul bateriei, condițiile termice curente și ultimele valori de consum.
Raportat la eficiența foarte ridicată a automobilului și a sistemului electric de propulsie, orice aspect care opune rezistență are o influență disproporționat de mare comparativ cu automobilele cu motor cu ardere internă. Puteți vedea consumul specific automobilului dumneavoastră în aplicația "myAudi", la secțiunea "Detalii dotări/Specificații tehnice/Consum".
Autonomia este influențată mai ales de următorii factori:
- Condițiile termice (frig/căldură)
- Stilul de condus/viteza
- Anvelopele (de ex. anvelopele de iarnă)
- Suprafața de rulare (carosabil umed, acoperit cu zăpadă)
- Consumatorii secundari (încălzirea interiorului, încălzirea scaunelor, încălzirea lunetei, climatizarea ...)
- Încărcarea (pasageri, bagaje)
- Vântul frontal sau lateral

 

Unde pot găsi consumul specific automobilului meu conform WLTP?

Puteți vedea consumul automobilului dumneavoastră în aplicația "myAudi", la secțiunea "Detalii dotări/Specificații tehnice/Consum" din meniu.

 

Unde pot vedea nivelul exact de încărcare al bateriei?

În meniul MMI, la secțiunea "Automobil/Încărcare și eficiență" există sub-punctul "Încărcare...". Aici vedeți nivelul exact de încărcare al bateriei, în procente.
Aici este afișat și cursorul care vă permite să selectați nivelul de încărcare dorit. Există și posibilitatea de a prelua acest sub-meniu în meniul de favorite, apăsând lung pe el, precum și în aplicație (la primul nivel).

Întrebări cu privire la autonomie

Cât de departe pot conduce cu Audi e-tron Sportback?

Conform ciclului WLTP de măsurare, autonomia modelului Audi e-tron Sportback este de 446 km.

 

Cât de departe pot conduce cu Audi e-tron Sportback iarna?

Și pe timpul iernii, puteți beneficia de o autonomie mare cu Audi e-tron Sportback. Climatizarea autovehiculului pe timp de vară, cât și de iarnă, influențează doar în mică măsură autonomia totală a modelului Audi e-tron Sportback.

Întrebări cu privire la încărcare

De când va fi disponibil sistemul de încărcare e-tron Connect?

Estimăm că vom putea oferi integrarea sistemului de încărcare e-tron Connect începând cu mijlocul anului 2020.

 

Unde pot încărca un Audi e-tron Sportback și există suficiente stații de încărcare?

 Folosind sistemul de navigație sau aplicația MyAudi, puteți căuta stațiile de încărcare din apropierea dumneavoastră sau puteți planifica rutele cu opririle necesare pentru încărcare. Cu serviciul e-tron Charging, folosind cardul Audi, puteți să vă autentificați rapid și simplu la stațiile de încărcare. Serviciul e-tron Charging vă oferă acces la circa 110.000 de stații de încărcare din peste 16 de țări ale Uniunii Europene. Rețeaua High Power Charger tot mai mare are puncte în toate nodurile importante ale autostrăzilor europene, astfel că, în 30 de minute, veți putea parcurge fără dificultăți următoarea etapă de drum.

 

Cum este structurată infrastructura de încărcare? De ce există diferențe între aplicație și navigația din autovehicul?

Infrastructura stațiilor de încărcare din întreaga Europă se află în expansiune continuă. În aplicația myAudi, găsiți situația actualizată zilnic a stațiilor de încărcare. Automobilul este actualizat trimestrial, prin intermediul actualizării on-line a hărților de navigație. Vi se va afișa o notă în acest sens în MMI, imediat ce este disponibilă actualizarea. Datorită acestor decalaje de actualizare, este posibil să apară diferențe între aplicația myAudi și navigația din automobil.

 

Unde pot găsi informații despre punctele de încărcare și cât de actuale sunt acestea?

Informații despre punctele de încărcare găsiți în aplicația myAudi sau în sistemul MMI, la secțiunea "Navigație" (scală max. 750 m). Informațiile din aplicația myAudi cu privire la punctele de încărcare sunt actualizate la zi. Datele din sistemul MMI sunt actualizate trimestrial, prin intermediul unor actualizări on-line ale hărților de navigație (veți primi o notificare în acest sens în MMI imediat ce este disponibilă actualizarea.). Datorită frecvenței diferite a actualizărilor, este posibil ca datele din aplicația myAudi să fie diferite de cele din sistemul de navigație MMI al automobilului.

 

Ce trebuie să am în vedere la încărcarea de la o stație (publică) de încărcare?

Alături de aspectele descrise aici, găsiți informațiile importante și în manualul de bord, la capitolul: Bateria de înaltă tensiune - Încărcarea - Inițierea încărcării.

1.      Autovehiculul trebuie să fie descuiat

2.      Pentru a deschide clapeta pentru încărcare, apăsați tasta de deasupra clapetei
Clapeta pentru încărcare se află pe aripa din față, pe partea șoferului (opțional, în funcție de dotări, există o doză de încărcare în curent alternativ și pe partea pasagerului din față)

3.      Dacă este cazul, utilizați cablul din autovehicul (se află în compartimentul de depozitare, sub capota frontală)
Dispozitivul de deblocare a clapetei frontale se află la nivelul podelei, pe partea șoferului

4.      Introduceți ștecherul și țineți-l fix până la blocare (LED-ul pulsează alb).

5.      Achitați suma aferentă încărcării (poziționați cardul RFID pe cititorul stației de încărcare sau inițiați încărcarea din aplicație). Respectați instrucțiunile indicate de stația de încărcare.
Observație: Folosiți exclusiv cardurile de încărcare (de ex. e-tron Charging) acceptate/autorizate de respectivul furnizor. Dacă este cazul, utilizați alt furnizor sau un card bancar

6.      Urmăriți LED-ul aferent încărcării (verde intermitent = automobilul se încarcă). Legenda este înscrisă pe autocolantul aplicat lângă doza de încărcare

7.      Energia încărcată și durata de încărcare estimată sunt afișate pe afișajul multifuncțional, imediat ce deschideți portiera. Finalizarea încărcării:

8.      Descuiați automobilul

9.      Finalizați încărcarea de la automobil, apăsând butonul de la doza de încărcare
Dacă este cazul, finalizați plata la stație, confirmând încărcarea prin poziționarea cardului RFID pe cititorul stației. Respectați instrucțiunile indicate de stația de încărcare.

10.    Scoateți ștecherul (LED-ul de deasupra dozei arată dacă este posibilă decuplarea). Dacă este cazul, apăsați încă o dată butonul pentru deblocare.

11.    Depozitați cablul înapoi în autovehicul

 

Există diferite conectoare (ștechere) pentru încărcare?

Conectoarele pentru încărcarea în curent alternativ sunt ștechere Tip 2. Acestea sunt cele mai răspândite în Europa și au fost alese ca standard. Pentru încărcarea rapidă, se folosește un conector CCS. Acesta este un ștecher Tip 2, la care au fost adăugate încă două contacte.

 

Cum funcționează încărcarea de acasă?

Puteți încărca mașina de acasă cu ajutorul unuia dintre sistemele Audi de încărcare, folosind o priză de înaltă tensiune sau o priză casnică uzuală. Sistemul de încărcare inclus în dotare dispune de adaptorul necesar și poate fi adaptat condițiilor locale date, respectiv tensiunii. Detalii puteți găsi aici

 

Pot încărca Audi e-tron Sportback de la o priză normală de acasă?

Audi e-tron Sportback poate fi încărcat și de la o priză casnică obișnuită. 

 

Cât durează încărcarea?

Durata de încărcare depinde de puterea disponibilă. Audi e-tron Sportback poate fi încărcat complet peste noapte la 11 kW, valoare ce corespunde unei prize cu curent de înaltă tensiune de 16 Amperi. Încărcarea completă durează circa 8 până la 8,5 ore. Cu un High Power Charger, Audi e-tron Sportback poate fi încărcat cu până la 150 kW. Astfel, în 30 de minte, bateria poate fi încărcată la 80% din autonomie, mașina fiind astfel din nou pregătită pentru a parcurge un drum mai lung.

 

Pot încărca Audi e-tron Sportback chiar și atunci când plouă?

Încărcarea în condiții de ploaie sau umiditate nu prezintă niciun fel de probleme. Bateriile, conectoarele și stațiile de încărcare se supun unor norme stricte, iar curentul electric începe să fie transferat către automobil doar după ce a fost stabilită o conexiune impecabilă între stației și autovehicul.

 

Cum pot încărca în străinătate?

Cardul e-tron Charging vă dă acces la 110.000 de stații din 21 de țări europene. Astfel, prin instalarea conectorului tip 2 standard, vă sunt accesibile cele mai multe stații de încărcare din străinătate.  Vedeți stațiile.

Întrebări cu privire la reciclare

Din ce material sunt fabricate bateriile?

Bateriile de înaltă tensiune conțin numeroase materii prime valoroase, precum cobalt, litiu și nichel.

 

Ce strategie de reciclare are AUDI AG pentru baterii?

Fiind elementul central a autovehiculelor electrice, bateriile noastre se supun celor mai stricte standarde de calitate, siguranță și fiabilitate. În prezent, reciclăm bateriile returnate, de exemplu, de la modelele noastre hibride plug-in sau de la vehiculele de testare ale modelului de serie Audi e-tron, cu ajutorul unor companii de reciclare, conform prevederilor legii din diferitele țări în care activăm.

2 Detalii despre Audi connect puteți găsi pe www.audi.de/connect și la partenerul dumneavoastră Audi.

3 Sistemul de încărcare Audi connect va fi cel mai probabil disponibil începând cu mijlocul anului 2020. Funcțiile de protejare împotriva penelor de curent și de utilizare a energiei solare impun existența unui sistem de Home Energy Management compatibil. Acesta este oferit separat de AUDI AG și nu face parte din dotarea standard a mașinii. Pentru a putea asigura compatibilitatea deplină, AUDI AG colaborează cu cei doi furnizori principali de sisteme de Home Energy Management, Hager Group și SMA Solar Technology.

4 Disponibilitatea poate diferi în funcție de țară. Este necesară înregistrarea în prealabil pe www.audi.com/myaudi. Pentru streaming on-line este necesară o conexiune WiFi între smartphone și sistemul MMI Audi.