Știri Audi

Eficiență crescută, autonomie mărită, design mai accentuat: noul Audi Q8 e-tron

21.12.2022

Producătorul de automobile premium din Ingolstadt a deschis era mobilității electrice în 2018, lansând modelul Audi e-tron*, ce constituie punctul de plecare al viitorului electric al mărcii cu patru inele. Și de atunci, modelul acesta definește reperele și standardele în segmentul SUV-urilor electrice de lux. Iar acum, noul Audi Q8 e-tron* continuă succesul primului avangardist electric. SUV-ul crossover electric din vârful gamei impresionează cu sistemul său de propulsie optimizat, plus caracteristici aerodinamice rafinate, încărcare optimizată și o capacitate mărită a bateriei, la care se adaugă și autonomia crescută la până la 582 kilometri (conform WLTP) pentru versiunea SUV și la până la 600 de kilometri (conform WLTP) pentru varianta Sportback. SUV-ul reprezentativ al mărcii atrage atenția cu o alură împrospătată, grație modificărilor semnificative de care beneficiază, cu precădere la designul părții sale frontale.

 

Detalii despre Audi Q8 e-tron puteți găsi aici.

 

* Valorile generice privind consumul de combustibil/electric și emisiile pentru toate modelele menționate, conform dotărilor disponibile pe piața din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.

** Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valorile WLTP pentru consum și emisii. Nu sunt disponibile și valorile NEDC. Acolo unde datele pentru consumul de combustibil și emisiile de CO₂ sunt comunicate ca intervale, consumul și emisiile variază în funcție de specificațiile automobilului.

 

Consumul de combustibil/electric și emisiile** modelelor menționate anterior:

 

Audi Q8 e-tron

Consum electric în regim mixt în kWh/100 km: - (NEDC); 24,4-20,1 (WLTP); emisii de CO în regim mixt în g/km: 0 (0)

Audi Q8 Sportback e-tron

Consum electric în regim mixt în kWh/100 km: - (NEDC); 24,1-19,5 (WLTP); emisii de CO în regim mixt în g/km: 0 (0)

 

Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valorile WLTP pentru consum și emisii. Nu sunt disponibile și valorile NEDC. Acolo unde datele pentru consumul de combustibil și emisiile de CO₂ sunt comunicate ca intervale, consumul și emisiile variază în funcție de specificațiile automobilului.

 

Audi e-tron

Consum electric în regim mixt în kWh/100 km: 24,3-20,9 (NEDC); 26,1-21,0 (WLTP); emisii de CO în regim mixt în g/km: 0 (0)

 

**Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. De la 1 ianuarie 2022 ciclul de testare WLTP a înlocuit complet sistemul NEDC, ceea ce înseamnă că nu mai sunt disponibile valorile NEDC pentru automobilele care au primit omologările de tip ulterior.

 

Valorile nu se referă la un anumit autovehicul concret și nu sunt parte a ofertei, ci servesc exclusiv pentru compararea între diferitele tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, emisiile de CO₂ consumul de energie electrică și performanțele.

Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Este posibil ca astfel să se modifice și regulile de taxare a automobilelor, începând cu 1 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.