Știri Audi

Ken Block și Audi S1 Hoonitron electrizează Las Vegasul

31.10.2022

 ·     Premiera mondială a filmului Electrikhana cu renumitul artist american de drift-uri 

·     Prototipul 100% electric a fost dezvoltat și pus la dispoziție de Audi Sport

·     Filmări spectaculoase la Las Vegas, cu modele Audi legendare

 

Artistul de drifturi Ken Block și-a lansat în 25 octombrie multașteptatul video Electrikhana, în care unul dintre protagoniștii principali este automobilul Audi S1 Hoonitron, ce a fascinat privitorii. Dezvoltat și asamblat de Audi Sport în Neckarsulm, Germania, prototipul 100% electric cu designul proiectat de divizia Audi Design s-a inspirat de la un model legendar al mărcii. Link-ul filmului: YouTube.com/thehoonigans

Un drift pe lângă faimosul Turn Eiffel, o săritură spectaculoasă de pe parcarea supraetajată a unui hotel învecinat sau donuts pe circuitul legendar din Le Mans, sub privirea legendarului Tom Kristensen: Ken Block, Audi S1 Hoonitron, precum și alte modele din colecția de comori Audi Tradition au atras atenția tuturor în timpul filmărilor nocturne din Las Vegas. Cu Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, starul american a electrificat timp de mai multe zile paradisul jocurilor de noroc din deșertul Nevada. Iar acum Ken Block a publicat rezultatul.

"Cu S1 Hoonitron am intrat pe teren absolut nou pentru Audi," a explicat Oliver Hoffmann, Membru al Consiliului de Administrație responsabil pentru Dezvoltare Tehnică la AUDI AG. "Dezvoltarea unui prototip 100% electric conform cerințelor unice ale partenerului nostru Ken Block a reprezentat o mare provocare, cu adevărat incitantă. Întreaga echipă s-a descurcat extraordinar! Este minunat să putem vedea cum se prezintă "Vorsprung durch Technik" într-un mediu absolut nou.

Audi S1 Hoonitron are două motoare electrice, tracțiune integrală, o putere extraordinară, șasiu din fibră de carbon și respectă pe deplin standardele de siguranță impuse de instanța superioară a motorsportului, FIA. Audi Sport a dezvoltat un automobil unic, exclusiv pentru Ken Block. Caroseria sa, de care este responsabilă divizia Audi Design condusă de Marc Lichte, amintește nemijlocit de legendarul Audi Sport quattro S1, cu care marca Audi a cucerit faimosul Pikes Peak. În etapa de dezvoltare a automobilului, Ken Block și echipa sa s-au implicat într-o colaborare strânsă cu departamentele Audi.

Alături de S1 Hoonitron, filmul Electrikhana prezintă în secvențe scurte și alți oaspeți de vază din visteria Audi Tradition, ca de pildă Audi 90 IMSA GTO (1989), Audi 200 Trans Am (1988), Audi Sport quattro S1 Pikes Peak (1987), Audi quattro Gruppe B A2 (1984), precum și Audi R8 LMP și Audi R18 e-tron quattro, de la Le Mans. Apropos de Le Mans: Tom Kristensen, de 9 ori câștigător al legendarei curse de anduranță, apare de asemenea ca invitat special, într-o secvență la semaforul roșu.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/ken-block-and-the-audi-s1-hoonitron-electrify-las-vegas-14980?pk_campaign=newsletter-14980-2022-10-25&pk_content=primary-img&pk_medium=ad-hoc&pk_source=newsletter