Știri Audi

Audi și-a extins parteneriatul cu Federația Internațională de Schi: marca va fi timp de încă patru ani parte a Campionatului Mondial de Schi Alpin

27.10.2022

•      Audi rămâne în continuare marca auto principală în domeniul sporturilor de iarnă, precum și partenerul auto exclusiv al Federației Internaționale de Schi FIS

•      Audi își extinde, de asemenea, colaborarea cu numeroase asociații naționale

•      La Sölden a avut loc deschiderea celui de-al 21-lea Campionat Mondial de Schi Audi FIS

 

Audi și Federația Internațională de Schi FIS și-au extins cu încă patru ani parteneriatul de lungă durată, până în sezonul 2025/2026. Anunțul a fost făcut de Bernhard Neumann, Director de Marketing pentru Sponsorizările Sporturilor de Iarnă în cadrul mărcii Audi și de Michel Vion, Secretarul General FIS, cu ocazie unei prezentări comune ce a avut loc înaintea deschiderii sezonului Campionatului Mondial de Schi Alpin, în Sölden, Austria.

Audi va rămâne astfel și în continuare marca auto cea mai proeminentă în domeniul sponsorizărilor sporturilor de iarnă și va fi și în următorii ani partenerul cluburilor de schi ale celor mai importante națiuni ale sporturilor de iarnă: Germania, Austria, Elveția, Italia, Franța, Norvegia și Suedia. "Audi și sporturile alpine de elită sunt strâns legate deja de mai multe decenii. Ne unesc ambiția pentru performanțele de elită, pentru progres și sustenabilitate," a declarat Henrik Wenders, directorul mărcii Audi. Extinderea colaborării înseamnă că Audi va continua să fie și în următorii patru ani  partenerul auto exclusiv al Federației Internaționale de Schi FIS, precum și al altor echipe naționale de schi. "Încă de la început, colaborarea noastră a fost clădită pe încredere," a observat Vion. "Suntem încântați că universul schiului alpin se poate bizui și în următorii patru ani pe acest partener de nădejde, Audi."

Ca urmare a extinderii colaborării, marca Audi va fi inclusă și în continuare în designul locurilor de desfășurare a evenimentelor internaționale ale Campionatului Mondial de Schi Alpin, cel puțin până în sezonul 2025/2026. După cum ne-am obișnuit deja, materialele Audi de branding vor putea fi observate la locurile de desfășurare a evenimentelor, precum și la TV și pe toate celelalte canale media. Astfel, pentru prezentarea la aceste faimoase și spectaculoase locuri de competiție, precum Streif de lângă Kitzbuhel, Austria sau la coborârea Lauberhorn din Wengen, Elveția, marca Audi se va concentra mai ales pe cele mai noi modele electrice Audi, ce au valoare de simbol al transformării tehnologiei Audi. În calitate de partener auto exclusiv al Federației Internaționale de Schi, Audi pune la dispoziție întreaga flotă de automobile a federației, asigurându-i astfel federației mobilitate premium sustenabilă.

Suplimentar față de angajamentul asumat față de schiul alpin internațional, Audi și-a extins până în sezonul 2025/2026 și parteneriatul cu Asociația Germană de Schi (DSV), parteneriat ce a fost inițiat în anul 1984. Astfel, Audi este atât partenerul echipelor, cât și partenerul auto al echipelor naționale germane de schi alpin, schi cross și schi freestyle, pentru următorii patru ani. De asemenea, Audi va susține și alte asociații naționale de schi, fiind astfel un partener foarte important pentru sporturile alpine de iarnă.

Conform tradiției, anul acesta pentru a 21-a oară, weekendul trecut (22-23 octombrie), Audi și vedetele sporturilor alpine de iarnă au lansat împreună noul sezon, cu un program special, pe ghețarul Rettenbach, la mare înălțime, deasupra renumitei stațiuni Sölden din Tirol, Austria. Startul sezonului Campionatului Mondial de coborâre este planificat pentru 29 și 30 octombrie la masculin și o săptămână mai târziu, la feminin, în Zermatt/Cervinia (Elveția/Italia). În ultima săptămână a lunii noiembrie, va avea loc prima probă masculină Super-G a sezonului 2022/2023, la Lake Louise, Canada. Proba feminină va avea loc, de asemenea, la Lake Louise, dar în 4 decembrie.