Știri Audi

Performanțe de vârf în cea mai pură formă: noul Audi R8 Coupé V10 GT RWD

05.10.2022

·     Ediție specială, strict limitată: 333 de automobile în întreaga lume, cu numerotare consecutivă și cu elemente exclusive

·     Plăcerea condusului este garantată: motorul 5,2 L V10 FSI, combinat cu tracțiunea spate

·     Noul mod de condus Torque Rear permite supravirarea precisă și optim controlată

 

La 12 ani de la premiera primului Audi R8 GT, Audi Sport GmbH lansează a doua ediție a acestei super-sportive premium: noul Audi R8 Coupé V10 GT RWD*. Motorul V10 de 5,2 litri cu aspirație naturală are puterea crescută la 456 kW (620 CP) (consum mixt de combustibil în l/100 km**: - NEDC; 15,0 - 14,9 (WLTP); emisii mixte de CO în g/km: - NEDC; 341 - 339 (WLTP)), fiind astfel cea mai puternică unitate cu tracțiune spate din istoria mărcii. Noua transmisie cu dublu ambreiaj și cu 7 trepte schimbă și mai rapid treptele de viteză, iar noul mod de condus Torque Rear le permite celor de la volan să își aleagă intensitatea asistenței ESC după preferințe. Astfel ei pot beneficia de supravirare controlată și totodată foarte precisă. Cele șapte trepte ale modului Torque Rear pot fi ajustate prin intermediul satelitului de operare de pe volan. R8 GT* este limitat la 333 de exemplare la nivel mondial. Noile detalii exclusive de la exterior și interior aduc un omagiu rafinat primei generații R8 GT. Este vorba, de pildă, de numerotarea consecutivă, jantele speciale din aliaj ușor și interiorul ce combină negrul cu roșul. 

 

R8 GT beneficiază de un motor V10 optimizat

Spre deosebire de modelul R8 V10 performance RWD de 570 CP (consum mixt de combustibil în l/100 km : 12,9  (NEDC); 12,9 - 12,5 (WLTP); emisii mixte de CO₂ în g/km: 295 - 294 (NEDC) 293  -  284) (WLTP)), pe a cărui bază a fost construită a doua ediție R8 GT, Audi Sport GmbH a crescut acum performanțele modelului special, pentru a le aduce la același nivel cu performanțele modelului quattro. Mai concret, aceasta însemnă: 620 CP din 10 cilindri, capacitate cilindrică de 5,2 litri și cuplu de 565 Nm disponibil între 6.400 și 7.000 rpm (max.: 8.700 rpm). În consecință, R8 GT* (consum mixt de combustibil în l/100 km**: - NEDC; 15,0 - 14,9 (WLTP); emisii mixte de CO2 în g/km: - NEDC; 341 - 339 (WLTP)) accelerează la 100 km/h în 3,4 secunde și ajunge la 200 km/h în doar 10,1 secunde. Viteza sa maximă este de 320 km/h.

O altă diferență decisivă: noua transmisie cu 7 trepte și dublu ambreiaj, ce are nevoie de și mai puțin timp pentru a schimba treptele. Datorită ajustărilor aduse rapoartelor treptelor de viteze și a vitezei mai mari asociate, noua transmisie permite o accelerație și mai impresionantă, în toate  treptele de viteză. În plus, R8 GT* beneficiază aici și de un element de design exclusiv special: galeria de admisie este vopsită în negru.

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

Noul mod de condus Torque Rear

Audi Sport GmbH, care construiește R8 GT* în cea mai mare parte manual la unitatea sa din Böllinger Höfe, oferă acum în premieră modul de condus Torque Rear. Astfel, deraparea este controlată pe puntea spate de sistemul de control al tracțiunii (ASR). Acesta face parte din sistemul ESC. ASR are memorate șapte setări caracteristice, ce oferă diferite niveluri de asistență. Nivelul 1 permite doar o ușoară derapare, pe când nivelul 7 permite deraparea puternică. Treapta modului Torque Rear poate fi selectată de la satelitul de operare de pe volan. Acest mod permite, de asemenea, adaptarea setărilor pe măsură ce avansează abilitățile șoferului și în concordanță cu condițiile de mers. În funcție de evoluția acestor aspecte și în baza informațiilor de la senzorii de viteză ai roților, precum și a unghiului de virare, poziției pedalei de accelerație și a treptei de viteză selectate, unitatea de comandă a motorului dozează în consecință cuplul de pe puntea spate.

Less Is More

În comparație cu R8 Coupé V10 performance RWD*, au fost implementate mai multă măsuri de reducere a greutății, ce însumează circa 20 de kilograme. Astfel automobilul cântărește în total 1.570 kilograme (fără șofer). Un rol important în reducerea greutății îl au și jantele exclusive de 20 de inchi, ce au 10 spițe și pot fi combinate cu anvelopele de înalte performanțe Michelin Sport Cup 2. Aceste anvelope au fost proiectate pentru utilizarea pe șosea, precum și pe pista de curse. Jantele forjate sunt extrem de ușoare și au fost concepute pe baza automobilelor Audi folosite în sporturile cu motor. La scăderea masei a contribuit și sistemul de frânare ceramic, ce este extrem de puternic și este inclus în dotarea standard a modelului R8 GT*. La acestea se adaugă și scaunele-scoică R8 și suspensiile sport performance cu bară stabilizatoare din polimer ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Bara stabilizatoare de pe puntea față este realizată din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Împreună cu cele două legături ale bielelor de cuplare ce sunt fabricate din aluminiu eloxat în roșu (protejează împotriva coroziunii), bara stabilizatoare reduce greutatea și optimizează ținuta pe drum, precum și dinamica în viraje. Opțional sunt disponibile chiar și suspensiile și mai sportive R8 GT coilover. Astfel puteți ajusta în manieră individualizată poziția caroseriei, precum și nivelurile de compresie și tracțiune. La livrare, clienții care au optat pentru un R8 GT* vor primi instrucțiunile corespunzătoare pentru ajustări, precum și instrumentele aferente.

Ținuta se ridică la nivelul statutului

Pentru a diferenția Audi R8 V10 GT RWD* de restul membrilor familiei sale, acest model special este echipat cu elemente exclusive. Primul detaliu distinctiv este înscrisul negru "R8 GT" din spate. La fel și toate celelalte embleme aplicate pe automobil sunt, de asemenea, negre. Pachetul Carbon Aerokit high-gloss a fost dezvoltat în tunelul aerodinamic, pentru a asigura automobilului o stabilitate excelentă pe șosea, permițându-i astfel viteze mai mari în viraje. Pachetul Carbon Aerokit este compus din următoarele elemente: splitter frontal, aplicații la difuzoarele de aer din spate, aplicații la pragurile laterale, elemente cW pe părțile laterale ale barei de protecție spate, un difuzor și un eleron montat pe un suport tip "gât de lebădă". Acest tip de montaj asigură fluxul optim de aer pe sub eleron și crește astfel eficiența aerodinamică.

În stilul predecesorului, noul R8 GT* este vopsit în nuanța Suzuka Gray. Ca alternative sunt oferite și culorile exterioare Roșu Tango metalizat și Gri Daytona metalizat.

Și la interior, Audi Sport GmbH omagiază primul R8 GT din 2010. Astfel, interiorul este finisat într-o combinație atractivă de negru cu roșu. De pildă, centurile de siguranță roșii sunt disponibile doar pentru modelul R8 GT de acum 12 ani. Covorașele și scaunele-scoică R8 poartă înscrisul roșu cu negru al denumirii modelului special. Un alt detaliu rafinat: clienții își vor găsi numărul consecutiv al exemplarului lor R8 GT* pe mijlocul levierului selectorului, cu mătuire parțială în inserția de carbon.

 

 

 

 

Consumul de combustibil/electric și emisiile** modelelor menționate anterior:

Audi R8 Coupé V10 GT RWD

Consum mixt de combustibil mixt în l/100 km: - (NEDC), 15,0 - 14,9

(WLTP); emisii mixte de CO2 în g/km: - NEDC; 341 - 339 (WLTP)

Pentru acest automobil sunt disponibile exclusiv valorile WLTP pentru consum și emisii. Nu sunt disponibile și valorile NEDC. Acolo unde datele pentru consumul de combustibil și emisiile de CO sunt comunicate ca intervale, consumul și emisiile variază în funcție de specificațiile automobilului.

Audi R8 Coupé V10 performance RWD

Consum combustibil mixt în l/100 km: 12,9  NEDC; 12,9 - 12,5

(WLTP); emisii CO2 mixte în g/km: 295 - 294

(NEDC); 293 - 284 (WLTP)

 

**Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. De la 1 ianuarie 2022 ciclul de testare WLTP a înlocuit complet sistemul NEDC, ceea ce înseamnă că nu mai sunt disponibile valorile NEDC pentru automobilele care au primit omologările de tip ulterior.

Valorile nu se referă la un anumit autovehicul concret și nu sunt parte a ofertei, ci servesc exclusiv pentru compararea între diferitele tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Este posibil ca astfel să se modifice și regulile de taxare a automobilelor, începând cu 1 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.