Știri Audi

Cum au devenit cele patru inele simbolul Audi: 90 de ani de la înființarea Auto Union AG

09.08.2022
  • Audi, DKW, Horch și Wanderer au fuzionat în 1932, dând naștere societății pe acțiuni Auto Union AG.
  • Aplicația Audi Tradition: informații despre istoria Audi, despre muzeul Audi și automobilele expuse acolo sunt disponibile on-line 24 de ore din 24, 7 zile din 7

 

Sigla Audi, cele patru inele întretăiate, simbolizează fuziunea din 29 iunie 1932 a celor patru producători de automobile, independenți până la acea dată: Audi, DKW, Horch și Wanderer. Ei reprezintă rădăcinile din care a crescut compania AUDI AG contemporană.

În 29 iunie 1932, din inițiativa Băncii de Stat a Saxoniei, fostele 4 societăți pe acțiuni Audiwerke AG, Horchwerke AG și Zschopauer Motorenwerke J. S. Rasmussen AG (DKW) fuzionează în Auto Union AG. În același timp, noua entitate încheie un contract cu Wanderer Werke AG pentru achiziția diviziei auto Wanderer. Noul grup are sediul principal în Chemnitz, cu managementul la fabrica DKW din Zschopau până în 1936. La înființarea sa, Auto Union AG este al doilea cel mai mare grup auto din Germania. Sigla companiei este compusă din patru inele prinse unul de celălalt, reprezentând unitatea inseparabilă a companiilor fondatoare. Au fost păstrate în cadrul companiei și denumirile mărcilor Audi, DKW, Horch și Wanderer. Iar fiecăreia dintre cele patru mărci ale grupului i-a fost atribuit câte un segment de piață specific: DKW acoperea segmentul motocicletelor și al automobilelor de talie mică, iar Wanderer construia și vindea automobile de tale medie. Audi comercializa automobile de lux de talie medie, iar Horch se ocupa de automobilele de lux, din segmentul de vârf.

În prezent, fanii Audi pot retrăi experiența istoriei Audi și a producției de automobile Audi la Muzeul August Horch din Zwickau (https://www.horch-museum.de/en/), precum și la Audi museum mobile din Ingolstadt. Până în septembrie, vizitatorii muzeului din Ingolstadt pot vedea expoziția specială "Al cincilea inel", ce spune povestea NSU, cea mai veche marcă predecesoare actualei companii AUDI AG. Cei care doresc să viziteze Audi museum mobile din confortul de acasă sau în timp ce călătoresc, se pot bucura oricând de o vizită folosind aplicația Audi Tradition. Aceasta poate fi descărcată din toate magazinele uzuale de aplicații pentru smartphone-urile Android și iOS.