Știri Audi

Audi Bruxelles reciclează apa: producătorul de automobile pune mare preț pe utilizarea sustenabilă a resurselor

09.08.2022
  • Audi Bruxelles investește într-un sistem circular de utilizare a apei pentru procesele sale de producție

  • Proiectul inovator de reutilizare a apei numit Re-use este implementat în colaborare cu Hydria și economisește circa 100.000 de metri cubi de apă potabilă anual

  • Utilizarea sustenabilă a apei reprezintă un element central în planul de acțiune al programului de mediu Mission:Zero destinat unităților Audi

 

Apa cenușie înlocuiește apa potabilă: Audi Bruxelles investește în proiectul Re-use de reutilizare a apei și astfel, împreună cu Hydria, compania de tratare a apei uzate din sudul Bruxelles-ului, integrează acest sistem în sistemul de alimentare cu apă al fabricii Audi din Bruxelles. Integrarea sistemului circular de apă economisește circa 100.000 de metri cubi de apă potabilă anual. Fabrica Audi Bruxelles are amprentă neutră de CO₂ și aplică o abordare sustenabilă pe toate planurile, implementând variate măsuri inovatoare pentru economisirea resurselor și pentru o producție sustenabilă.

Apa curată potabilă este una dintre cele mai valoroase resurse ale planetei și reprezintă un element de bază esențial pentru toate ecosistemele. Producția autovehiculelor impune cantități mari de apă. De pildă, vopsitoria este una dintre stațiile de pe parcursul procesului de producție ce necesită un consum deosebit de ridicat de apă. De aceea, Audi Bruxelles a investit în proiectul denumit Re-use, ce permite trecerea de la utilizarea apei curate la utilizarea apei cenușii în procesul de producție.

Reciclarea apei prin folosirea unui circuit închis

Audi Bruxelles colaborează cu Hydria pentru a crea un circuit închis de utilizare a apei. În parteneriatul public-privat cu regiunea capitalei Bruxelles, Hydria operează unitatea de tratare a apei uzate din sudul Bruxelles-ului, ce se află în apropierea fabricii Audi Bruxelles. Astfel, Audi Bruxelles poate integra așa-numita apă cenușie (apă gri) în procesele sale industriale, colaborând cu partenerul extern Hydria pentru a trata și purifica apele reziduale generate în timpul producției și a le recircula în sistem. Acest circuit închis poate economisi peste 100.000 de metri cubi de apă potabilă anual. Un volum echivalent ar fi circa 40 de piscine olimpice. Fabrica Audi este prima companie ce colaborează cu Hydria într-un asemenea proiect smart și sustenabil de reutilizare a apelor reziduale tratate.

Abordare sustenabilă în toate domeniile producției

"Utilizarea responsabilă a resurselor noastre de apă potabilă este de importanță esențială pentru noi. Colaborând cu unitatea de tratare a apei uzate din sudul Bruxelles-ului aflată în apropierea sediului nostru, integrăm o tehnologie inovatoare ce ne ajută să economisim resursele de apă. Acest proiect vine în completarea măsurilor ample de sustenabilitate deja implementate la fabrica noastră." a explicat Volker Germann, Președintele Consiliului de Administrație Audi Bruxelles. Fabrica din Bruxelles are amprenta de carbon neutră încă din anul 2018, când unitatea Audi a devenit prima unitatea de producție premium de volum cu amprentă neutră de CO₂ din lume. În calitate de exemplu avangardist de unitate de producție premium sustenabilă, Audi Bruxelles își optimizează și în continuare permanent consumul de resurse și se bazează în acest sens pe tehnologii eficiente.

Integrarea în strategia de mediu Mission: Zero

Utilizarea responsabilă și eficientă a apei reprezintă un element central în planul de acțiune pentru implementarea programului Audi de mediu denumit Mission:Zero. Asfel, până în 2035, compania planifică să reducă la jumătate consumul de apă per automobil produs, de la o media de circa 3,75 metri cubi în prezent, la circa 1,75 metri cubi. Alături de consumul de apă, strategia de mediu Mission:Zero are în vedere și decarbonizarea producției și a logisticii, biodiversitatea și eficiența resurselor.