Știri Audi

Audi lucrează la crearea unui sistem optim pentru munca hibridă

31.05.2022

·     Audi consideră că sistemele hibride de muncă vor fi o parte integrantă a lumii viitorului

·     Flexibilitate și independență: toți angajații Audi au dreptul la telemuncă, în măsura în care aceasta este compatibil cu felul muncii desfășurate

·     Audi are încredere în simțul de răspundere al angajaților săi și nu specifică reguli fixe

 

Audi își extinde modelul muncii hibride în companie. Piața muncii post-pandemie va fi caracterizată de un nou mix de sisteme de muncă, în care munca la sediul angajatorului va fi combinată cu telemunca. Astfel, împreună cu Consiliul Sindical, proiectul Better Normal dezvoltă concepte pentru munca hibridă pentru diferitele arii de activitate din fiecare divizie a companiei. Sunt concepute în cadrul acestui proiect, de asemenea, soluții concrete și pentru domeniile în care telemunca nu este posibilă. Astfel, Audi accelerează și în acest fel transformarea digitală a companiei.

Stilul mobil de muncă este deja adânc înrădăcinat în cultura companiei Audi. Compania intenționează să păstreze un stil de muncă flexibil, autonom și independent și pe viitor, după cum explică Membra Consiliului de Administrație, responsabilă pentru Resurse Umane, Sabine Maassen: "Acum nu mai stă sub semnul întrebări dacă munca va fi organizată în manieră hibridă, ci întrebarea este acum mai degrabă: cum anume gestionăm munca hibridă." Cadrul necesar este asigurat la Audi de acordul dintre reprezentanții angajaților și management, încheiat în 2016 cu privire la "munca mobilă".

De atunci, angajaților Audi li s-a permis să muncească de acasă sau de oriunde s-ar afla, în măsura în care aceasta este compatibil cu felul muncii desfășurate în companie. Mai mult, telemunca a devenit o realitate cotidiană pentru numeroși angajați Audi în timpul pandemiei și acum Audi aduce totul la un nou nivel.

Telemunca: soluții individualizate, fără reguli rigide

Cei care optează pentru telemuncă o fac voluntar. Angajații trebuie totuși să se coordoneze cu managerii lor, iar dacă toate condițiile sunt îndeplinite, munca poate fi desfășurată din afara sediului, dar există totuși o restricție: angajații nu pot lucra exclusiv în regim de telemuncă.

Sabine Maassen observă: "În pandemia de coronoavirus am învățat foarte repede să muncim împreună pe căi digitale. Avem încredere în simțul de răspundere al angajaților noștri și astfel nu specificăm reguli fixe. Aceasta înseamnă că le acordăm libertate și creăm un cadru optim pentru munca independentă."

Un grup de lucru format din participanți la proiectul intern Better Normal și Consiliul Sindical dezvoltă în prezent un set de reguli pe care îl vor propune pentru munca hibridă. Printre altele, echipa dezvoltă și instrumente și metode pentru munca eficientă în home-office, precum și la sediul companiei.

Proiecte-pilot pentru modelele de muncă hibridă

De asemenea, vor fi inițiate proiecte-pilot (arii de testare) la Ingolstadt, pe durata mai multor luni. În a doua jumătate a anului, vor fi desfășurate proiecte similare în Neckarsulm. Fiecare dintre aceste două proiecte cuprinde circa 150 de angajați, ce vor testa în munca lor cotidiană

Telemunca, dar și diferite noi modele de design pentru birouri, precum și pachete aferente de dotare, inclusiv un concept de desk-sharing pentru munca la companie.

Audi nu va pune la dispoziție doar dotările tehnice pentru telemuncă, ci pentru companie sunt importante și protecția sănătății, protecția muncii și siguranța datelor.

Împreună cu Consiliul Sindical, compania lucrează și la soluții concrete pentru acele arii ale companiei ce nu pot face uz de telemuncă. Printre altele, obiectivele constau în creșterea flexibilității muncii în ture, pentru un mai bun echilibru dintre muncă și viața personală, precum și participarea tuturor angajaților Audi la digitalizare și optimizarea mediului de lucru și a ergonomiei la locul de muncă.

Rezultatele vor fi evaluate mai târziu pe parcursul acestui an. Apoi, compania și Consiliul Sindical vor decide în ce măsură vor fi implementate aceste măsuri.