Știri Audi

Audi integrează Apple Music la bordul a numeroase modele Audi

26.05.2022

 ·    Acces direct la peste 90 de milioane de melodii, 30.000 de playlist-uri ale curatorilor și Apple Music Radio

·    Integrarea nativă a serviciilor Apple Music în sistemul de infotainment Audi permite experiențe de divertisment neîntrerupte

·    Sistemele de sunet Audi premium asigură experiențe sonore de calitate superioară

 

Integrarea Apple Music le oferă clienților posibilitatea să își acceseze contul personal Apple Music direct din sistemul de infotainment Audi, fără să fie nevoie de Bluetooth sau USB. După ce s-au autentificat în automobil cu contul lor activ de abonat Apple Music, clienții pot accesa întregul catalog Apple Music de 90 de milioane de piese, precum și zecii de mii de playlist-uri, inclusiv sute de noi mood playlist-uri și activity playlist-uri, mixaje personalizate și posturi de diferite genuri muzicale. Toate fără publicitate.

 

"Integrarea Apple Music în sistemul nostru de infotainment din automobil marchează următorul pas în colaborarea Audi cu Apple," explică Christiane Zorn, Directorul pentru Marketing de Produs Audi.   "Pentru clienții noștri aceasta înseamnă că le oferim acces direct la experiențele lor muzicale personalizate. Acesta este nivelul la care considerăm noi că trebuie să se ridice experiențele digitale in-car premium. Audi dezvoltă sistematic digitalizarea automobilului, marca fiind convindă că interiorul automobilului evoluează tot mai mult în direcția celui de-al treilea spațiu de viață."

 

Actualizările over-the-air sunt disponibile și pentru automobilele aflate deja în circulație

Apple Music va fi integrat pentru aproape toate automobilele Audi din Europa, America de Nord și Japonia, începând cu anul de fabricație de serie 2022. Integrarea va fi aplicată și automobilelor aflate deja în circulație, actualizarea fiind efectuată în sistem over-the-air, fără complicații pentru utilizatori.

 

Pentru a activa Apple Music, clienții trebuie doar să deschidă aplicația din sistemul lor de infotainment și să urmeze instrucțiunile afișate pe ecran pentru a se autentifica cu ID-ul Apple pe care îl folosesc pentru Apple Music.

Pentru a finaliza setările inițiale, ei trebuie doar să introducă codul de verificare ce le este trimis pe telefon. Pentru proprietarii automobilelor Audi din Europa, consumul de internet ocazionat astfel va fi facturat convenabil în baza pachetului de date Cubic-Telekom. Primii trei gigabyte sunt gratuiți.

Bineînțeles că automobilele Audi vor suporta și în continuare Apple CarPlay. Clienții își pot astfel conecta wireless (sau prin USB) telefonul iPhone și pot folosi serviciile de navigație, pot vorbi la telefon, trimite și primi mesaje sau asculta muzică, prin intermediul ecranului tactil sau al asistentului de comandă vocală Siri.

 

Cu Apple Music, Audi devine o sală de concerte pe patru roți

Datorită integrării Apple Music, automobilul devine un hub de streaming și totodată o sală de concerte pe patru roți, grație arhitecturii sonore sofisticate a automobilului. Pasagerii vor avea senzația că se află în mijlocul sălii, deoarece Audi creează experiențe sonore personalizate pentru fiecare model al său, semnalul acustic fiind procesat digital, pentru un sunet optim echilibrat. De exemplu, semnalele difuzoarelor pot fi controlate fiecare separat cu decalaje individuale în timp, astfel încât să ajungă simultan la ascultător.  Designul sonor merge cu un pas și mai departe, creând experiențe acustice fără egal.  Pentru aceasta, dezvoltatorii specializați de la Audi ajustează frecvențele în așa fel încât să creeze sunetul Audi tipic și totuși subiectiv. Audi lucrează de mulți ani cu Bang & Olufsen în acest sens, rezultatele constând în sisteme excepționale de sunet, precum Sistemul B&O Premium Sound System cu sunet 3D pentru Audi e-tron GT*. Sunetul impresionant este asigurat la acest sistem de 16 difuzoare, inclusiv difuzoare 3D și incinte centrespeaker și subwoofer.

 

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea. 

Consumul de combustibil/electric și emisiile** modelelor menționate anterior: Audi e-tron GT

Consum electric mixt în kWh/100 km: 21,8-19,9 (WLTP);

19,6 - 18,8 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

**Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.