Știri Audi

Audi donează din nou și susține în continuare ucrainenii

20.05.2022

 ·      20 mai este "Ziua vecinătății": Audi donează 750.000 de euro pentru a ajuta

organizațiile care vin în sprijinul refugiaților ucraineni ajunși în zona Ingolstadt și Neckarsulm

·     Integrare prin educație: porți deschise la fabrica Audi pentru tinerii refugiați

·     Licitația de artă digitală în colaborare cu studioul Ouchhh urmărește colectarea unor fonduri consistente pentru organizația UNO-Flüchtlingshilfe

 

Audi nu contenește să susțină victimele războiului din Ucraina. Astfel, compania donează încă 750.000 de euro pentru a sprijini organizațiile din zona Ingolstadt și Neckarsulm. La această sumă se adaugă numeroase activități în contextul Zilei Vecinătății, din 20 mai. Totodată, încasările unei licitații de artă digitală vor fi redirecționate organizației germane UNO-Flüchtlingshilfe, ce lucrează în parteneriat cu Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR).

 

"Din păcate, ultimele săptămâni au arătat că nu putem considera libertatea și pacea în Europa ca fiind de la sine înțelese," a declarat Markus Duesmann, Președintele Consiliului de Administrație AUDI AG. "Milioane de oameni se tem în continuare pentru viața lor, pentru viitorul lor și sute de mii de oameni au fost nevoiți să se refugieze în țările europene vecine. Cei care vin din Ucraina la noi au nevoie acum de solidaritatea noastră." De aceea, Audi a decis să doneze încă 750.000 de euro pentru proiectele de întrajutorare a Ucrainei, desfășurate în zona orașelor Ingolstadt și Neckarsulm, unde compania are sedii. Fondurile vor veni în beneficiul organizațiilor regionale, inclusiv Crucea Roșie, Caritas, Diakonie, federația Arbeiter-Samariter, precum și băncile de alimente ce ajută persoanele din respectivele zone.

Audi a lua poziție imediat după ce în 24 februarie a izbucnit războiul: împreună cu celelalte mărci ale Grupului Volkswagen, Audi a susținut ajutorul imediat la fața locului și a donat 1 milion de euro, dintre care 750.000 de euro pentru organizația UNO-Flüchtlingshilfe. Audi Hungaria a pus la dispoziție 250.000 de euro pentru proiectele de ajutor regional din Ungaria. De asemenea, s-au implicat și reprezentanțele Audi internaționale. Astfel, Audi Bruxelles a donat 100.000 de euro, pentru Crucea Roșie, organizație ce operează centre de primire a refugiaților. Lamborghini a donat 500.000 de euro pentru Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR). Sunt planificate în continuare și alte ajutoare materiale și financiare.

Ajutor neîntrerupt

Totodată, în regiunile Ingolstadt și Neckarsulm sunt în desfășurare numeroase proiecte de întrajutorare pentru refugiații din Ucraina. În spiritul unei bune vecinătăți, Audi susține aceste proiecte punând la dispoziție autovehicule pentru asociațiile Malteser International și Johanniter Unfall Hilfe. Donații au fost făcute și mesei rotunde ce organizează un centru de logistică în Ingolstadt, în colaborare cu angajații Audi, care s-au organizat sub inițiativa Audi Employees Helping Ukraine. Audi a donat, de asemenea, pentru Satul Copiilor Albert Schweitzer din Waldenburg de lângă Neckarsulm, ce susține femei și copii în situații de criză, precum și centrului pentru familii Schillerstrasse din Heilbronn, ce organizează cursuri de limbă și centre pentru comunitățile copiilor refugiați și părinții lor. O parte dintre aceste donații au fost aprobate în baza Inițiativei Team Spirit, ce le-a dat ocazia angajaților Audi să se implice în colectarea de donații. De asemenea, mulți angajați s-au implicat în regim de voluntariat.

Porți deschise la fabrica Audi pentru tinerii refugiați

De asemenea, Audi susține ucrainenii și în prin proiecte educaționale. Astfel, centrul Audi de instruire din Ingolstadt oferă zile cu porți deschise pentru refugiații cu vârsta între 13 și 17 ani. Aici, asemănător ca la stagiile de practică școlară, adolescenții se pot familiariza cu oportunitățile școlii profesionale Audi și își pot descoperi vocațiile. În cadrul vizitei, tinerii au ocazia să își facă obiecte speciale, ca, de pildă, huse din aluminiu pentru smartphone sau brelocuri personalizate. De asemenea, ei pot vedea, de pildă, cum se montează anvelopele, se instalează farurile sau se întreține un motor și pot, de asemenea, face exerciții practice cu imprimante 3D, utilaje CNC, utilaje de tăiere cu laser sau freze pentru spumă. Depășind cu succes barierele lingvistice și personale, aceste eveniment s-au demonstrat a fi importante mijloace de integrare. De aceea, sunt planificate și pentru viitor eveniment de porți deschise.

Licitații digitale de artă pentru UNO-Flüchtlingshilfe

Chiar acum este în curs de desfășurare un eveniment digital spectaculos: Audi prezintă la standul său din cadrul expoziției Online Marketing Rockstars (OMR) din Hamburg o sculptură pe bază de inteligență artificială, creată de Eylul Alici și Ferdi Alici în studioul Ouchhh. Accentul cade pe oameni: toți vizitatorii OMR contribuie în mod activ la dezvoltarea operei de artă, prin mișcările lor, prin interacțiunile lor și experiențele lor. Lucrările studioului Ouchhh au fost deja expuse la nivel internațional și au fost distinse cu numeroase premii, inclusiv cu German Design Award. La Audi Event Space, estetica emoțională s-a contopit cu tehnologia: instalația aflată în permanentă schimbare a evoluat în baza inteligenței artificiale, ce utilizează în acest sens datele privind mișcarea vizitatorilor. Artiștii au așezat astfel în centrul lucrării lor momente ale expoziției OMR, precum și evoluția sculpturii în sine. Opera de artă digitală este scoasă la licitație în format NFT (non-fungible tokens), în colaborare cu Timeless Investments și Brandneo. Cumpărătorii interesați se pot înscrie între 18 mai și 27 mai pe un wishlist. Toate încasările vor fi donate UNO-Flüchtlingshilfe e.V., pentru a susține Ucraina. Informații adiționale puteți găsi aici.