Știri Audi

Un nume nou, caracter sportiv accentuat și mai multe dotări: Audi a pregătit actualizări pentru Audi A1, Audi A4 allroad quattro, Audi Q7 și Audi Q8

16.05.2022

·     Audi A1 citycarver* primește un nume nou în anul de fabricație de serie 2023: Audi A1 allstreet*

·     Audi A4 allroad quattro* beneficiază de un nou pachet: Black Optics Pro

·     Opțiuni noi pentru vopseaua caroseriei modelelor Audi Q7 și Audi Q8, plus optimizări pentru interior

 

Odată cu noul an de fabricație de serie, patru modele ale mărcii Audi vor beneficia de actualizări interesante. Compacta Audi A1 citycarver* deschide cvartetul primind o nouă denumire. Astfel, începând deja de acum, modelul se numește Audi A1 allstreet*. Modelul polivalent din clasa medie Audi A4 allroad quattro* va beneficia de un nou pachet de design, ce adaugă accente negre la exterior. În clasa automobilelor de lux, Audi extinde dotările standard pentru Audi Q7 și Audi Q8. Ambele modele oferă acum și trei noi culori metalizate pentru exterior.

 

Nume nou, aceeași intensitate

Modelul cu cel mai individualizat caracter din gama compactă a mărcii Audi primește un nou nume. Audi A1 citycarver se va numi începând de acum Audi A1 allstreet*. Cu liniile sale sportive și aerodinamice, având la bază modelul Audi A1 Sportback*, compacta va rămâne fidelă look-ului său robust de off-road atât de apreciat de clienți. Vor fi păstrate și toate dotările și opțiunile de personalizare disponibile anterior, inclusiv combinațiile motor/transmisie.

Pachet nou de dotări pentru Audi A4 allroad quattro*

Noul pachet Black Optics Pro va fi disponibil pentru Audi A4 allroad quattro* începând cu noul an de fabricație de serie. Special conceput pentru A4 allroad quattro*, noul pachet le va oferi clienților și mai multe posibilități de personalizare. Pachetul opțional include finisaje negre gloss la ramele geamurilor, la oglinzile exterioare și terminațiile sistemului de evacuare. De asemenea, elementele verticale și rama grilei Singleframe a radiatorului, decorul de la prizele de aer frontale, decorul de la difuzorul din spate și decorul integrat pe hayon între blocurile optice sunt, de asemenea, finisate în negru gloss. Caracterul expresiv al modelului A4 allroad quattro* este accentuat și mai pregnant de cele patru inele negru gloss din față și din spate, precum și de înscrisul A4 allroad din spate.

Barele de pe plafon sunt, de asemenea, finisate în negru. Bara disponibilă în versiunea standard cu finisaj gri mat Structure este acum disponibilă opțional în varianta contrastantă gri metalizat Manhattan. Mai mult, gama amplă de culori pentru exterior este completată acum cu noile opțiuni gri Chronos și verde District.

Dotări standard extinse pentru Audi Q7 și Audi Q8

Cele două SUV-uri din clasa de lux, Audi Q7 și Audi Q8 primesc accente proaspete pentru design. În noul an de fabricație de serie, ambele modele pot fi comandate cu una dintre cele trei noi culori exterioare, ce au fost adăugate în gama de vopsele pentru exterior. Noile culori metalizate opționale argintiu Satellite Silver, albastru Waitomo și maro Tamarind vor înlocui culorile argintiu Florett, albastru Galaxy și maro Barrique în cadrul gamei vaste de culori disponibile pentru aceste modele. La interior, ambele modele vor dispune în dotarea standard de cusături contrastante elegante pe panoul de instrumente. Vor fi actualizate, de asemenea, elementele de dotare oferite pentru interior.

 

Consumul de combustibil/electric și emisiile** modelelor menționate anterior:

Audi A1 citycarver/allstreet

Consum combustibil mixt în l/100 km: 5,2 - 4,9; emisii CO mixte în g/km: 119 - 112

Audi A1 Sportback

Consum combustibil mixt în l/100 km: 5,6 - 4,6; emisii CO2 mixte în g/km: 128 - 106

Audi A4 allroad quattro

Consum combustibil mixt în l/100 km: 7,2 - 4,8; emisii CO mixte în g/km: 168 - 126

 

**Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.