Știri Audi

Președintele Consiliului de Administrație Audi, Markus Duesmann: ”Puterea de a da formă schimbării se află în mâinile noastre”

08.04.2022

Tragedia din Ucraina ne arată că pacea și libertatea nu sunt de la sine înțelese, nici măcar în Europa. La Conferința Media Anuală a companiei AUDI AG, Președintele Consiliului de Administrație Audi, Markus Duesmann și-a expus perspectivele asupra războiului din Ucraina, precum și asupra activităților comerciale ale companiei. Cum își implementează Audi roadmap-ul electric? Ce sinergii oferă colaborarea mai strânsă dintre Audi, Bentley, Lamborghini și Ducati? Ce rol va juca China în strategia de electrificare a companiei? Mesajele principale transmise de Markus Duesmann la Conferința Media Anuală AUDI din 2022.

 

Cu privire la războiul din Ucraina...

·      "Suntem șocați și profund impresionați de ceea ce se petrece în Ucraina. Realizăm din această tragedie că pacea nu este de la sine înțeleasă nici măcar în Europa. Sperăm în continuare că ostilitățile vor înceta cât mai curând și că se va reveni la mijloacele diplomatice."

·      "Războiul ne-a afectat și activitățile comerciale. Grupul Volkswagen a încetat producția în Rusia și activitățile de export către Rusia. O echipă de criză lucrează la reducerea deficiențelor din lanțurile de furnizare și la asigurarea aprovizionării."

·      "Totodată, renunțarea la combustibilii fosili a devenit acum necesară și din perspectivele politicii de siguranță. Sperăm că va fi accelerată revoluția energetică."

·      "Acum este de importanță esențială ca politicienii și comunitatea de business să colaboreze pentru a găsi opțiunile pe termen mediu și lung și pentru a dezvolta un plan optim pentru a merge mai departe."

Cu privire la raportul financiar anual pentru 2021...

·      "Rezultatele pe care le-am obținut anul trecut demonstrează nu doar că dispunem de planuri de acțiune specifice optime, ci și de baza financiară necesară pentru a da formă transformării industriei automobilelor."

·      "Profitul nostru operațional de 5,5 miliarde de euro și cashflow-ul net de 7,8 miliarde de euro ne asigură o poziție solidă. Indicii noștri financiari principali obținuți în 2021 arată că ne aflăm pe calea cea bună: ne-am depășit rezultatele anterioare atât în ceea ce privește profitul operațional, cât și cashflow-ul net. Suntem foarte mândri de performanțele extraordinare ale echipei noastre. Pentru că doar o industrie auto sănătoasă va putea asigura mobilitatea sustenabilă a viitorului."

Cu privire la "Vorsprung 2030" și roadmap-ul electric…

·      "Mobilitatea electrică este de departe cea mai eficientă modalitate pentru a renunța la combustibilii fosili. De aceea, ne extindem portofoliul la peste 20 de modele electrice până în anul 2026."

·      "Conceptcar-ul Audi A6 Avant e-tron întruchipează dinamismul și eleganța clasei auto electrice de lux a viitorului la marca Audi. Modelul final, ce va intra în producția de serie are lansarea planificată ulterior și ne va extinde portofoliul de modele electrice în unul dintre segmentele auto principale pentru marca noastră."

·      "Încărcarea trebuie să fie la fel de facilă ca alimentarea cu combustibil și în mod ideal trebuie să aibă un preț mai mic. În decembrie am lansat cu succes faza-pilot a serviciului nostru premium adițional pentru încărcare rapidă, Audi charging hub. În vara aceasta vom lansa și al doilea proiect-pilot în Zurich."

Cu privire la colaborarea cu mărcile premium ale Grupului...

·      "Datorită portofoliului lor comun amplu, mărcile Audi, Bentley și Lamborghini pot aborda segmentele premium și de lux din toate unghiurile. Iar Ducati completează portofoliul în segmentul motocicletelor."

·      "În tranziția spre mobilitatea electrică, Lamborghini și Bentley beneficiază în mod evident de avantajele colaborării cu Audi: aceste mărci nu ar putea suporta asemenea investiții pe cont propriu."

·      "Fiecare marcă are expertiza sa proprie specială și unică: Lamborghini, de pildă, se evidențiază în privința construcției ușoare și a automobilelor super-sport. Bentley excelează la capitolul interioarelor și în prelucrarea pielii și a lemnului de calitate superioară. Eu consider că este esențial să vedem diferențele dintre mărci ca fiind cele mai importante puncte forte ale lor. Iar Audi va beneficia cu siguranță în aceste privințe de colaborarea cu aceste mărci."

·      "Estimăm că sinergiile acestea vor însuma avantaje de sute de milioane de euro în următorii ani."

Cu privire la planurile pentru China...

·      "Audi FAW NEV Company numită pe scurt NEV Co. joacă un rol principal în strategia noastră de electrificare pentru China. De aceea suntem atât de încântați că în februarie am reușit să finalizăm faza de planificare și de avize."

·      "Luând această decizie atât de importantă, putem merge acum mai departe cu toate forțele, lucrând la dezvoltarea companiei și putem da startul construcției noii fabrici. Investim în total 2,6 de miliarde de euro în acest proiect, inclusiv pentru noua fabrică."

·       "Spre finele anului 2024 vom începe să producem local primele modele bazate pe platforma PPE, în colaborare cu partenerul nostru FAW. Primele automobile lansate aici vor fi trei modele din gamele Audi A6 e-tron și Q6 e-tron."