Știri Audi

Audi accelerează transformarea confirmată de bilanțul excelent repurtat de automobilele sale electrice în 2021

13.02.2022

·     Audi nu se abate de la roadmap-ul său electric: numărul livrărilor automobilelor sale 100% electrice a crescut cu 57,5%

·     În ciuda crizei mondiale de semiconductoare, în 2021 volumul total al vânzărilor Audi, de 1,68 milioane de autovehicule, s-a apropiat de cel al anului precedent, vânzările crescând în SUA, precum și pe alte piețe cheie

·     Hildegard Wortmann, Membră a Consiliului de Administrație Audi, responsabilă pentru Vânzări și Marketing: "Cererea mare pentru automobile electrice ne răsplătește curajul de a fi ales să facem schimbări pe termen lung"

 

În ciuda crizei mondiale de semiconductoare, Audi accelerează cu putere pe calea sa spre mobilitatea premium sustenabilă a viitorului. Iar aceasta se vede și din numărul de livrări de automobile electrice înregistrate de marcă anul trecut, acestea crescând cu 57,5% față de anul precedent. De asemenea, anul trecut, Audi și-a crescut și portofoliul de modele pur electrice, la mai mult decât dublu. În pofida dificultăților în aprovizionare, numărul total al livrărilor a fost apropiat de cel din anul anterior: în 2021, marca cu patru inele a livrat 1.680.512 de automobile la client, cu doar 0,7% mai puțin decât în 2020. În SUA, vânzările au crescut chiar cu 5% față de anul precedent.

 

"Anul 2021 a ridicat multe provocări, dar datorită eforturilor echipei noastre internaționale am reușit să trecem cu foarte mare succes peste dificultăți," a explicat Hildegard Wortmann, Membră a Consiliului de Administrație Audi, responsabilă pentru Vânzări și Marketing. "Privim cu încredere spre viitor. Ne-am definit o strategie foarte clară, pe care am numit-o "Vorsprung 2030", iar acum ne este răsplătit curajul de a fi făcut modificări pe termen lung: cererea mare pentru autovehiculele electrice ale mărcii Audi ne confirmă decizia pe care am luat-o deja de foarte devreme, de a ne orienta spre sistemele de propulsie cu zero emisii. Pornim cu același avânt și în anul 2022 și ne continuăm transformarea sistematic. Numărul mare de comenzi pe care le primim de la clienții noștri reprezintă încă o dovadă că avem portofoliul potrivit de modele."

După prima jumătate a anului 2021, Audi reușea noi recorduri de vânzări, cele 981.681 unități livrate reprezentând un nou record în istoria companiei. Apoi, în a doua jumătate a anului, a intervenit criza de semiconductoare. Drept urmare, livrările au scăzut în al patrulea trimestru cu 34,2% față de aceeași perioadă a anului 2020.

Cu toate acestea însă, livrările de automobile electrice cresc în continuare. Astfel, în 2021, Audi a vândut 81.894 de automobile pur electrice, ceea ce însemnă o creștere de 57,5%. Planul Audi este ca până în 2025 să aibă în portofoliu peste 20 de modele 100% electrice. Iar începând cu anul 2026, Audi va lansa pe piață exclusiv modele noi 100% electrice.

La începutul anului, Audi a emis semnale clare prin lansarea modelelor Audi RS e-tron GT* și Audi RS e-tron GT. Un rol deosebit de important în strategia de electrificare a mărcii cu patru inele îl joacă, de asemenea, modelele Audi Q4 e-tron și Audi Q4 Sportback e-tron. Lansând aceste patru noi modele, Audi și-a mărit anul trecut portofoliul de modele pur electrice cu mai mult decât dublu.

Planurile evidente de electrificare ale companiei se pot observa fără echivoc și din planificările sale bugetare. Astfel, în baza planurilor aprobate la finele anului 2021, Audi va cheltui circa 18 miliarde de euro pentru electrificare și hibridizare între anii 2022 și 2026. Investițiile totale fiind de circa 37 de miliarde de euro, aceasta înseamnă că aproape jumătate din fonduri va fi direcționat către aceste domenii de perspectivă.

Alături de modelele pur electrice, au crescut în vânzări în special și modelele Audi Q3 (+19,2%), Audi A5 (+8,3%) și Audi A7 (+9,2%). Dar și segmentul SUV-urilor a fost foarte popular, Audi Q5 (+5,3%) și Q7 (+5,3%) repurtând, de asemenea, creșteri. La fel și modelele de performanță din gama Audi Sport au depășit din nou vânzările anului anterior, notând un nou record, de 39.356 unități vândute (+34,2%).

În China, Audi a încheiat anul 2021 cu 701.289 de autovehicule livrate, ceea ce a reprezentat o scădere de 3,6%. După ce în anul 2020 au fost scrise noi recorduri de vânzări, al patrulea trimestru a fost marcat în special de criza semiconductoarelor pentru autovehiculele produse local.  Modelele Audi de import au notat o creștere semnificativă, de +53%. În special Audi A5 (+96,7%), Audi Q7 (+74,4%) și modelul pur electric Audi e-tron (+68,7%) au relevat o evoluție deosebit de spectaculoasă. Mai mult, în 2021 vânzările modelelor Audi Sport au crescut la mai mult decât dublu (+113,4%) față de 2020.

În SUA, Audi și-a depășit rezultatele anului anterior: cele 196.038 de automobile vândute în 2021 au însemnat o creștere de 5,0%. Și aici, Audi a înregistrat un an record pentru modelele 100% electrice, ce au crescut în vânzări cu 52,5% față de anul anterior. Astfel, Audi a vândut în SUA în 2021 mai multe automobile electrice decât în orice an anterior, incluzând modelul Audi e-tron GT, ce a intrat pe piață în iulie 2021. Și Audi e-tron a crescut semnificativ: cu +34,6%. Segmentul SUV-urilor a cunoscut și aici o cerere constant ridicată, în vârf situându-se Audi Q3 (+26,5%) și Audi Q5 (+19,6%). Notând 7.796 de mașini livrate și astfel o creștere de 60,5%, modelele din gama Audi Sport au scris la rândul lor un nou record în SUA. În Canada, numărul de autoturisme livrate a crescut cu 11,2%.

În Europa, AUDI AG s-a apropiat de nivelul anului anterior, livrând 617.048 de automobile (-0,4%). Cererea a crescut pentru modelele Audi A3 (+3,6%), Audi Q3 (+5,6%), Audi Q5 (+18,6%) și Audi Q8 (+1,8%). Compania a repurtat creșteri semnificative, printre altele, în Franța (+10,2%), Italia (+9,9%) și Marea Britanie (+9,4%). Noi recorduri au fost obținute în Danemarca și Norvegia, parțial și datorită modelelor electrice, care  au fost acolo deosebit de populare. Per total, 31 de țări europene s-au situat peste nivelul anului precedent. În Germania, marca a livrat clienților 180.883 de autovehicule (-15,6%). Alături de criza de semiconductoare, aici s-a făcut simțită și reducerea taxei pe valoare adăugată din a doua jumătate a anului 2020. Audi e-tron a continuat să prezinte o creștere deosebit de puternică pe piața de proveniență a mărcii, notând un plus de 10,3%.

Pe celelalte piețe din lume, compania Audi și-a crescut livrările cu 3,1% în 2021, la 137,347 de unități. Modelele electrice au beneficiat și aici de tendințe deosebit de pozitive, crescând cu 89,6%.

"Deși aprovizionarea cu semiconductoare va fi și în lunile următoare dificilă, creșterea extraordinară a modelelor electrice ne suflă vânt din pupă, confirmându-ne să ne menținem traiectoria trasată în roadmap-ul nostru," a declarat Hildegard Wortmann. "Volumul mare de comenzi pe care le primim și cel mai mare volum de comenzi în prelucrare din istorie ne arată că dispunem de portofoliul optim."

Notă pentru editori: Cifrele financiare finale pentru 2021 vor fi prezentate la conferința de presă anuală din 17 martie 2022.

 

 

Consumul de combustibil/electric al modelelor menționate anterior:

Consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de CO₂ indicate ca plaje de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite, precum și de dotările alese.

Audi RS e-tron GT

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 22,5- 20,6 (WLTP); 20,2-

19,3 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

Audi e-tron GT quattro

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 21,8- 19,9 (WLTP); 19,6-

18,8 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

Audi e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 26,1-21,0 (WLTP); 24,3-

20,9 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

Audi Q4 e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 21,3-17,0 (WLTP); 18,2-

15,8 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

Audi Q4 Sportback e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 20,9 -16,6* (WLTP); 17,9 -

15,6* (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0

 

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene. 

 

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.