Știri Audi

Ken Block a fost entuziasmat de drift-urile cu Audi RS Q e-tron

14.02.2022

·    Maestrul drift-urilor din SUA Ken Block a testat automobilul cu care Mattias Ekström a concurat la Dakar

·    Comori istorice prezentate de Audi Tradition la GP Ice Race

·    Ken Block: "O experiență fenomenală"

 

Un drive test cu adevărat special: cu Mattias Ekström pe scaunul din dreapta, în calitate de instructor, Ken Block a testat pe gheață și zăpadă mașina de curse Audi RS Q e-tron cu numărul de start 224. Participarea la GP Ice Race în Zell am See (Austria) a reprezentat prima apariție publică a acestui prototip spectaculos, după debutul său de succes de la Raliul Dakar.

Audi RS Q e-tron cu care Audi a reușit în ianuarie patru victorii la etape, a fost doar una dintre vedetele de la Zell am See. Audi a adus acolo și mașina de raliu Audi quattro A2 Grupa B, ce a concurat în 1983 la Raliul Finlandei. Au mai atras atenția, de asemenea, fenomenalele DKW F 91 și DKW Hartmann Formula V.

Pentru Ken Block, excursia de weekend în Europa a fost asemeni unei vizite în paradis. "Turele cu Audi RS Q e-tron au fost o experiență fenomenală, chiar dacă mașina se simte probabil și mai confortabil în deșert, decât pe zăpadă," a declarat Ken Block. "Mulțumiri lui Mattias Ekström, care mi-a explicat cu răbdare toate funcțiile speciale ale automobilului. Câteva minute la volanul acestei mașini au fost suficiente pentru a înțelege fascinația exercitată de această mașină."

Mattias Ekström a fost impresionat. "Ken a avut nevoie doar de trei viraje pentru a se simți ca acasă la volan," a povestit suedezul, care ocupând locul nouă în Raliul Dakar, a fost cel mai de succes pilot Audi la Raliul Dakar 2022. Pentru Ekström, evenimentul din Austria a însemnat, de asemenea, o oportunitate perfectă pentru a se pregăti pentru participarea sa la prestigiosul "Raliu al Campionilor", ce a fost organizat în weekendul 5-6 februarie în nordul Suediei. Ekström a fost depășit doar în semifinale de câștigătorul final Sébastien Loeb.

În afară de testarea noului Audi RS Q e-tron, Ken Block a făcut și o mică excursie în trecut, executând drift-uri pe circuit cu Audi Quattro A2. Pentru americanul inspirat încă din adolescență de mașinile de curse Audi, aceasta a reprezentat un moment culminant  cu o semnificație foarte personală: "Un moment foarte special, pe care nu îl voi uita atât de repede." În curând vor mai avea loc și alte momente similare: Echipa Hoonigan va realiza un video intitulat "Electrikhana", având drept protagonist modelul 100% electric Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, dezvoltat de Audi exclusiv pentru Ken Block și care va fi construit în unic exemplar. Mașina a fost inspirată de Audi Sport quattro S1, iar video-ul va fi publicat în următoarele luni, fiind cel mai nou capitol al seriei "Gymkhana".