Știri Audi

Audi și-a depășit obiectivele privind emisiile de CO₂ pentru flota sa vândută în Europa

01.02.2022

·     Emisiile medii de CO pentru autovehiculele nou înmatriculate în Europa sunt cu 7 g/km mai reduse decât obiectivul stabilit

·     Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Administrație Audi, responsabilă pentru Vânzări și Marketing: "Un puternic semnal că electrificarea are succes"

 

Potrivit cifrelor preliminare, Audi și-a depășit în 2021 obiectivele  în ceea ce privește emisiile de CO₂ pentru flota sa din Uniunea Europeană, plus Norvegia și Islanda. Atingând 122 g/km, compania s-a situat considerabil sub cele 129 g/km impuse de lege. Astfel, Audi a contribuit, de asemenea, pozitiv la emisiile flotei Grupului Volkswagen de la nivel mondial, emisiile coborând astfel considerabil sub cerințele legiuitorului.

"Considerăm că emisii de CO₂ ale flotei noastre reprezintă un indicator clar al succesului eforturilor noastre de electrificare a flotei," a explicat Hildegard Wortmann, Membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabilă pentru Vânzări și Marketing. "Faptul că ne-am depășit considerabil obiectivele reprezintă încă o dovadă fără echivoc că ne aflăm pe calea cea bună spre construirea sistematică a mobilității sustenabile a viitorului.  Și, mai mult, ne accelerăm în continuare transformarea!"

Un an excelent pentru automobilele 100% electrice

Creșterea semnificativă a numărului de automobile 100% electrice livrate a avut un impact pozitiv puternic asupra nivelului emisiilor întregii flote: cele 42.991 de unități vândute în UE, Norvegia și Islanda în 2021 au reprezentat o creștere de 49,8% față de anul procent. Audi e-tron* (inclusiv Sportback) este modelul SUV premium 100% electric cu cele mai mari vânzări din Europa. Audi și-a crescut la peste dublu numărul de modele 100% electrice anul trecut, adăugând în gamă patru noi modele: Audi e-tron GT*, Audi RS e-tron GT*, Audi Q4 e-tron* și Audi Q4 Sportback e-tron*.

Până în 2025, Audi planifică să aibă peste 20 de modele complet electrice în portofoliul său. Începând cu anul 2026, Audi va lansa pe piață exclusiv modele noi 100% electrice. Orientarea evidentă a companiei spre mobilitatea electrică este vizibilă clar și din planificarea investițiilor, având în vedere că Audi are un buget de circa 18 miliarde de euro pentru electrificare și hibridizare pentru perioada 2022-2026, în baza planificărilor aprobate la finele anului 2021. Investițiile totale fiind de circa 37 de miliarde de euro în perioada respectivă, aceasta înseamnă că aproape jumătate din cheltuieli sunt rezervate acestui domeniu avangardist.

Emisiile la nivelul întregii flote au fost calculate în baza automobilelor noi înmatriculate în cele 27 de țări UE, plus Norvegia și Islanda. Confirmarea finală a emisiilor de CO₂ la nivel de flotă de către Comisia UE urmează să fie acordată la o dată ulterioară.

 

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

* Valorile generice privind consumul de combustibil pentru toate modelele menționate, cu dotările disponibile pe piața din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.

 

Consumul de combustibil/electric al modelelor menționate anterior:

Consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de CO indicate ca plaje de valori variază în funcție de anvelopele/roțile folosite, precum și de dotările alese.

Audi e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 26,1-21,0 (WLTP); 24,3-20,9 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

 

Audi e-tron Sportback

Consum electric mixt în kWh/100 km: 25,9-21,0 (WLTP); 24,0-20,9 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

Audi RS e-tron GT

Consum electric mixt în kWh/100 km: 22,5-20,6 (WLTP); 20,2-19,3 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

Audi e-tron GT quattro

Consum electric mixt în kWh/100 km: 21,8-19,9 (WLTP); 19,6-18,8 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

Audi Q4 e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 21,3-17,0 (WLTP); 18,2-15,8 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

Audi Q4 Sportback e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 20,9-16,6 (WLTP); 17,9-15,6 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.