Știri Audi

Președintele Consiliului de Administrație Audi, Markus Duesmann: ”Avem nevoie de o societate fără fosile”

08.12.2021

Cum se poate menține industria auto germană în vârful revoluției electrice? Cum se compară producătorii tradiționali de automobile cu noii concurenți? Există deja cadrul politic adecvat și ce impact are acordul coaliției guvernamentale germane actuale asupra situației actuale? Acestea au fost întrebările principale ale discuțiilor dintre Hildegard Müller (Asociația Germană a Industriei Auto, VDA), expertul pentru transport Prof. Stefan Bratzel (CAM), Wolf-Henning Scheider (ZF Group) și Markus Duesmann în cadrul Conferinței Climatice găzduite de "Spiegel" și BCG. Conferința a fost transmisă în 3 decembrie pe spiegel.de. Răspunsurile lui Markus Duesmann au adus clarificări importante.

 

Despre mobilitatea electrică...

·      "Schimbările climatice sunt cauzate de combustibilii fosili pe care îi extragem din sol. Trebuie să punem capăt acestor practici. Avem nevoie de o societate fără fosile"

·      "Automobilele electrice sunt de departe cea mai eficientă tehnologie pentru tranziția cât mai grabnică la o societate bazată pe electricitate."

·      "Tehnologia hibridă plug-in reprezintă o punte pentru netezirea tranziției la mobilitatea 100% electrică și își va juca acest rol și în următorii ani. Dar automobilele 100% electrice sunt obiectivul spre care trebuie să ne concentrăm. Doar astfel putem ajunge la o amprentă neutră de carbon."

Cu privire la infrastructura de încărcare...

·      "Audi investește în automobilele electrice, ceea ce însemnă că investim și în infrastructura de încărcare. Acolo unde sunt automobile electrice trebuie să existe și infrastructura adecvată pentru încărcare. Sub nicio formă nu am putea să exagerăm prin extinderea acestei infrastructuri. Poate pe viitor va fi chiar mai accesibilă și ușor de folosit decât stațiile de alimentare cu combustibili din prezent. Sunt convins că guvernele și companiile ne pot duce împreună acolo."

Cu privire la concurență...

·      "Tehnologia reprezintă cheia pentru soluționarea problemelor lumii noastre.  Grupul Volkswagen dispune de puterea financiară neesară pentru a găsi răspunsurile la aceste întrebări ce țin de tehnologie. De aceea, nu am niciun dubiu că noi - Germania, industria auto germană și Grupul Volkswagen - avem șanse foarte bune să rămânem numărul unu și peste zece ani."

·      "Deținem în continuare o poziție puternică pe piața chineză, unde Grupul Volkswagen este liderul de piață. Deci nu îmi fac griji pentru viitor, dar urmărim îndeaproape ce se petrece acolo. Nu trebuie să uităm că mobilitatea electrică oferă și noilor jucători de pe piață șansa de a introduce modele noi de automobile destul de interesante."