Știri Audi

Audi RS 3 LMS: titlul de Viceampion Mondial completează debutul excelent al modelului în acest sezon

08.12.2021

·         Trofeu pentru Gilles Magnus în WTCR - FIA World Touring Car Cup, locul doi la general pentru Frédéric Vervisch

·         Trei victorii, 12 locuri pe podium, de patru ori locul întâi pe grilă, de șase ori cel mai rapid tur de circuit

·         Noul Audi RS 3 LMS continuă nemijlocit șirul de succese repurtate de generația predecesoare a modelului

 

Audi Sport customer racing se poate uita în urmă cu mândrie la acest an de debut al noului Audi RS 3 LMS gen II. În finala FIA WTCR de la Sochi, a doua generație a mașinii de curse din clasa turismelor entry-level a închis sezonul cu un titlu și trei locuri doi în clasamente. Pilotul cu cel mai mare succes în clasamentul general a fost pilotul Audi Sport Frédéric Vervisch. Belgianul de 35 de ani a luptat pentru titlu până în ultimul weekend de curse și, în calitate de vicecampion a reușit cel mai bun rezultat al său de până acum în FIA WTCR.

"Frédéric Vervisch a repurtat cele mai ridicate performanțe ale sale de până acum în WTCR, ocupând locul doi în clasamentul general în confruntarea cu competitorii săi puternici. Este un rezultat foarte bun și un final potrivit pentru o evoluție de succes," a declarat Chris Reinke, Directorul Audi Sport customer racing.  "Îl felicită, de asemenea, pe Gilles Magnus, cel care a câștigat trofeul cu noua noastră mașină din clasa touring, după ce anul trecut a obținut titlul la prima sa încercare. El este astfel cel mai bun pilot privat, urmat de colegul său de echipă, Tom Coronel."     

Audi și-a pregătit modelul de volum pentru cel mai dificil campionat TCR pentru echipele de clienți din 2021, echipe ce se pot impune astfel cu acest model în până la 20 de serii de raliu începând cu 2022. La Sochi suspansul a crescut încă de la primul sprint. Pe pista udată serios de ploaie, Vervisch și Magnus au terminat prima cursă pe locurile trei și patru, în urma a numeroase lupte strânse pentru poziții. Pilotul Audi Sport și colegul de echipă Nathanaël Berthon și-au muncit poziția de pe locul șapte pe locul cinci pe parcursul a 11 ture de circuit. În a doua cursă, care a fost, de asemenea, turbulentă și marcată de numeroase incidente, Vervisch a avansat de pe locul opt pe grilă în poziția a doua. Nathanël Berthon a ocupat locul trei, bucurându-se astfel de primul său loc pe podium din acest an.

De la premiera sa mondială din 5 februarie, Audi Sport customer racing a optimizat continuu Audi RS 3 LMS pe parcursul testelor, precum și în cadrul celor opt curse FIA WTCR. "Echipa belgiană Comtoyou a lui Jean-Michel Baert a reprezentat un ajutor valoros și de încredere în acest sens și poate să fie foarte mândră de locul doi la echipe," a explicat Dr. Andrea Milocco, Manager de proiect Audi RS 3 LMS. "În aceeași măsură, de asemenea, și fiecare pilot și-a adus contribuția la acest succes. Frédéric Vervisch este un profesionist cu experiență, ce a lupta pentru titlu până în finală, a repurtat două victorii și a terminat pe locul doi în clasament. Totodată și Nathanaël Berthon a contribuit la găsirea setărilor optime ale automobilului, având o experiență vastă în testare. Favoritul publicului, Tom Coronel, a adus primul mașina pe podium, fiind clientul nostru în Spania. În cel de-al 32-lea său sezon în motorsport, el este totodată și al doilea cel mai bun pilot privat.

Iar câștigătorul nostru de trofeu Gilles Magnus a reușit prima victorie în competițiile pentru clienți și singura victorie obținută de un pilot privat în FIA WTCR în Ungaria."

Rezultatele de ansamblu pe pistele de curse sunt impresionante pentru noua mașină de curse, la doar șase luni de la lansarea sa în competiții: alături de cel mai bun timp în calificări și încă trei poziții unu pe grilă la startul invers al primului sprint din fiecare weekend, Audi RS 3 LMS a repurtat, de asemenea, încă trei victorii, plus nouă alte locuri pe podium, șase cei mai buni timpi de tur de circuit, precum și un titlu. Între peste 20 de mașini aliniate la start și cinci mărci auto, modelul TCR de touring cu patru inele s-a înscris încă de la început între cei mai buni competitori. Astfel, a doua generație continuă șirul de victorii repurtate de prima generație, care începând cu 2017 a însumat un total de 68 de victorii în întreaga lume, obținute la diferite categorii.