Știri Audi

Mobilitate premium cu impact emoțional: interiorul de calitate superioară al modelului Audi A8 asigură experiențe fără egal

15.11.2021

·      Confortul ridicat și starea de bine a ocupanților joacă un rol esențial în segmentul de lux

·      Răspunsul Audi la condițiile impuse de piață și la nevoile clienților

·      Agilitatea și caracteristicile dinamice avansate sunt calități importante ale navei-amiral a portofoliului Audi

 

Cerințele și nevoile potențialilor clienți ai modelului A8 se schimbă. Ei își doresc acum experiențe de mobilitate care să îi atingă și la nivel emoțional, precum își doresc și confort crescut și vor ca automobilul lor să fie adaptat stilului lor personal de viață. Valori precum timpul, spațiul și opțiunile individuale devin din ce în ce mai importante. Totodată, rămân importante punctele forte tradiționale ale automobilului: de la experiența condusului, la materialele de calitate superioară. La Audi A8 în varianta sa actualizată acum, conceptul premium se definește înainte de toate prin experiența emoțională de care au parte ocupanții în interiorul ce asigură un confort extrem de ridicat, la care se adaugă și tehnologiile avansate deja consacrate, precum și noi tehnologii inovatoare.

Automobilele zilelor noastre trebuie să se integreze perfect în viața de zi cu zi a utilizatorilor și trebuie să le satisfacă un număr cât mai mare de nevoi, în cât mai multe situații posibil. În acest context, este din ce în ce mai important ca interiorul să fie flexibil, adaptabil și să ofere un nivel ridicat de confort. Producătorii de automobile vor fi avantajați dacă analizează în detaliu grupurile țintă din cadrul segmentului de lux, acestea devenind tot mai eterogene. În ceea ce privește designul interior, în topul priorităților sunt înscrise aspecte precum confortul, comenzile, dotările de infotainment sau calitatea și sustenabilitatea materialelor.

Confort plus siguranță: scaunul pentru relaxare și farurile matrix LED digitale

"Interiorul trebuie să fie atractiv pentru toate simțurile și trebuie să fie confortabil. De asemenea, clienții segmentului de lux au pretenția de a beneficia de cele mai noi tehnologii, mai ales pentru siguranță, iluminare și infotainment," explică Peter Dlab, managerul de proiect pe aspecte tehnice al modelului Audi A8. Un exemplu în acest sens ar fi de pildă scaunul pentru relaxare oferit în spate de A8 L*, oferind numeroase opțiuni pentru ajustare și un suport pentru picioare instalat pe spătarul scaunului copilotului. Pasagerii pot folosi acest suport pentru a-și încălzi picioarele și a le răsfăța cu funcția de masaj ce permite setări pe diferite niveluri. Pachetul pentru Calitatea Aerului optimizează aerul de la interiorul automobilului. Filtrul mixt al sistemului de climatizare automat cu reglaje pe patru zone captează în cea mai mare măsură gazele nocive și particulele și contribuie, de asemenea, la anihilarea efectului nociv al alergenilor și al microorganismelor. Toate aceste beneficii invită pasagerii să lucreze în condiții optime în mașină sau să se relaxeze la bordul acesteia.

Farurile Audi matrix LED digitale disponibile pentru Audi A8 au fost optimizate, folosind tehnologia DMD (digital micromirror device). Astfel, fiecare far are aproximativ 1,3 milioane de micro-oglinzi ce fracționează în pixeli minusculi lumina LED-urilor extrem de puternice. Astfel, lumina farurilor poate fi controlată la precizie extrem de mare și la o rezoluție extraordinară. Luminile pentru marcarea benzilor și luminile de orientare pentru autostradă emit un covor luminos ce iluminează banda proprie cu o lumină deosebit de puternică. Rolul principal al acestei funcții speciale de iluminare este de a ajuta șoferii să păstreze intuitiv banda lor de rulare în zonele cu șantiere rutiere. A8 facelift are incluse în dotarea standard, de asemenea, blocurile optice spate cu OLED. OLED este acronimul expresiei în limba engleză: organic light emitting diode (diodă luminoasă organică).

În combinație cu sistemele de asistență, aceste blocuri optice au și senzor de proximitate. Dacă un alt vehicul se apropie din spate la mai puțin de doi metri de A8 când acesta staționează, segmentele OLED se aprind automat în semn de avertizare.

Înțelegerea pieței

Un exemplu al modului în care Audi răspunde la caracteristicile specifice diferitelor piețe este modelul Audi A8 L Horch, noua navă-amiral destinată pieței chineze, piața cea mai mare de desfacere a mărcii cu patru inele. Acest model derivat include dotări orientate spre prestigiu și un statut ridicat, întruchipând cum anume consideră Audi că trebuie să fie o limuzină de lux progresistă, orientată maxim spre client. Pentru a înțelege pe deplin și în detaliu nevoile unei piețe și pentru a le putea satisface, Audi efectuează cercetări de piață extinse în întreaga lume. În China, de exemplu, o importanță majoră în acest segment o au caracteristicile specifice unei limuzine conduse de șofer. Echipa Audi Innovation Research (AIR) din Beijing este responsabilă de activitățile pentru piața chineză. Clienții chinezi adoră gadget-urile tehnice și soluțiile sofisticate de design, chiar și mai mult decât clienții din alte părți ale lumii. Cererea pentru instrumente și servicii digitale personalizabile este extrem de ridicată în China. Este, de asemenea, de importanță vitală ca soluțiile să fie găsite în acest domeniu cât mai rapid posibil.

AIR și AIC

"Suntem mult mai mult decât doar un simplu departament clasic de cercetare de piață," explică Yu Zhao, directorul AIR China. "Noi facem cercetări extrem de ample, în parte și deoarece clienții chinezi sunt foarte diferiți de cei din Europa și SUA." În acest context, una dintre cele mai importante instrumente este Audi Innovators Circle (AIC). Comunitatea formată din peste 800 de consumatori din grupul țintă demografic al mărcii Audi este conectată prin intermediul unei aplicații de chat. Feedback-ul acestor observatori ce au rolul de a identifica din timp tendințele se distinge prin calitatea ridicată a observațiilor și informațiilor furnizate. Astfel, Audi primește în decursul a două săptămâni aproximativ 300 până la 400 de răspunsuri la sondajele cantitative și, în aceeași perioadă, circa 20 până la 30 de constatări fundamentate din studiile cantitative. Sondajele sunt orientate spre experiențele utilizatorilor automobilului sau ale anumitor funcții ale automobilului, dar și spre stilul de viață al eșantionului demografic respectiv și percepția acestora asupra mărcii Audi.

Anumiți clienți preferă să angajeze un șofer, alții vor să conducă ei înșiși

Agilitatea sportivă și calitățile dinamice avansate caracterizează A8 încă de la început. Și A8 facelift la rândul său se pretează atât pentru cei care doresc să urce ei înșiși la volan, cât și pentru cei care preferă să angajeze un șofer, acestei categorii fiindu-i dedicat în special modelul Audi A8 L Horch. "Automobilele din clasa de lux nu sunt pentru noi pe toate piețele în mod tradițional limuzine conduse de șofer. Astfel, automobilul este configurat în manieră mai dinamică," explică Dlab. Datorită direcției integrale, de pildă, Audi A8 se pretează optim și pentru mediul urban. În combinație cu funcțiile inovatoare ale suspensiei avansate, automobilul poate oferi o gamă largă de setări, de la rularea lină specifică limuzinelor de lux, la manevrabilitatea dinamică, cu setări ferme a unui automobil sport. Aici intervin suspensiile active predictive de la A8. Sistemul acesta extrem de avansat interacționează cu suspensia pneumatică și, în funcție de situația curentă, poate degreva oricare roată individual sau poate apăsa fiecare roată separat pe suprafața de rulare, cu ajutorul actuatoarelor electromecanice. Suspensia activă poate controla activ caroseria în orice situație de mers, reducând astfel considerabil ruliul și tangajul caroseriei.

A8 rămâne nava-amiral a mărcii

"Un lucru este cât se poate de clar: A8 este automobilul din avangarda inovațiilor Audi," a declarat Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administrație Audi, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică. "Facem tot posibil să introducem mai întâi la A8 cele mai noi tehnologii și apoi să le răspândim mai departe, și în celelalte game de modele și segmente.  Pentru că cerințele și nevoile clienților nu sunt variate și ridicate doar în clasa de lux. Trebuie să ne diferențiem față de concurenți și în clasa compactă. "

 

Datele de consum ale modelelor menționate

Consumul de combustibil/consumul electric și emisiile de CO₂ indicate ca plaje de valori variază în funcție de anvelopele și roțile folosite, precum și de dotările opționale alese pentru automobil.

Audi A8 L
Consum mixt de combustibil în l/100 km: 10,8 - 8,2; emisii CO₂ mixte în g/km:  248-187

 

Valorile prezentate pentru consumul de combustibil și emisii au fost determinate în baze procedurilor de măsurare impuse de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate ca tip conform unei noi proceduri de testare pentru autoturisme și autovehiculele comerciale ușoare. Este vorba de Procedura Armonizată la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o nouă procedură realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. WLTP înlocuiește treptat NEDC (noul ciclu de conducere european - New European Driving Cycle), începând cu 1 septembrie 2018. Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP vor fi, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Pentru detalii cu privire la diferențele dintre ciclurile WLTP și NEDC, vă rugăm să vizitați www.audi.de/wltp.

În prezent, legea ne cere să declarăm în continuare valorile conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC vor fi calculate în baza valorilor WLTP. Este, de asemenea, permis ca și valorile WLTP să fie specificate opțional și suplimentar, inclusiv înainte de data de la care valorile WLTP să devină obligatorii. Acolo unde datele NEDC sunt specificate ca intervale de valori, acestea nu se referă la un automobil individual anume și nu fac parte din oferta de vânzare. Aceste valori au exclusiv rolul de a servi comparării diferitelor autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și coeficientul aerodinamic și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, pot influența consumul de combustibil, consumul de energie electrică și performanțele.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate dealership-urile Audi.