Știri Audi

Audi asigură automobile electrice pentru jucătorii de baschet de la FC Bayern

21.10.2021
  • Audi le-a predat celor de la FC Bayern Basketball noile lor automobile e-tron*, Q4 e-tron* și Q5 TFSI e*
  • Toți jucătorii au acum automobile 100% electrice, iar managerii vor conduce automobile hibride
  • A fost pusă în funcțiune și infrastructura de încărcare asigurată de sponsorul principal BayWa

 

Audi și FC Bayern încurajează în continuare electrificarea clubului sportiv ce are cel mai  mare număr de membri din lume. Jucătorii și oficialii echipei FC Bayern Basketball conduc acum e-tron*, Q4 e-tron* și Q5 TFSI e*, ca automobile de firmă. La livrarea oficială ce a avut loc în 19 octombrie în fața Audi Dome din München, baschetbaliștii profesioniști au avut ocazia de a se familiariza cu noile lor automobile electrice și de a explora noua infrastructură de încărcare din cadrul complexului lor sportiv.

 

Jucătorii și antrenorii echipei de baschet FC Bayern München și-au preluat automobilele la Audi Dome. Jucătorii echipei condus în sezonul 2020/2021 fie un Audi e-tron* sau un Audi Q4 e-tron*. Directorul FC Bayern Basketball, Marko Pešić și antrenorul principal Andrea Trinchieri conduc acum fiecare câte un hibrid plug-in Audi Q5 TFSI e*. "Noile automobile Audi sunt incredibil de dinamice, îmi face foarte mare plăcere să le conduc," a declarat Nihad Djedovic, căpitanul echipei bavareze. Marca cu cele patru inele este încă din 2011 partener principal și partener auto al echipei ce a câștigat deja de cinci ori campionatul Germaniei. Încă de la început, Audi deține și dreptul asupra denumirii complexului: Audi Dome.

Alături de fotografii și interviuri, a fost organizată și o prezentare a infrastructurii de încărcare

Cu ocazia livrării automobilelor, deținătorii actuali ai cupei aflați sub îndrumarea antrenorului Trinchieri au fost răsfățați și cu un program variat de evenimente desfășurate în incinta Audi Dome. După deschiderea în cadrul căreia Hubert Link, directorul Audi de marketing pentru Germania și Fabian Fischer, directorul FC Bayern Basketball le-au urat bun-venit participanților, sportivii au făcut poze de echipă și au dat interviuri. Apoi le-a fost prezentată tuturor infrastructura de încărcare, jucătorii fiind împărțiți pentru aceasta pe grupuri mai mici. "Electrificarea coerentă a flotei și Audi Dome reprezintă următorul pas în parteneriatul nostru de succes cu FC Bayern Basketball. Vom continua să oferim și pe viitor împreună experiențe atractive pentru jucători, antrenori și pentru fani deopotrivă, inclusiv pe teren," a declarat Link. În discursul său de bun-venit, Fischer i-a mulțumit partenerului principal Audi, spunând: "Credem că faptul că echipa noastră a fost dotată pentru prima dată cu modelele Audi electrice reprezintă un semn extraordinar în acest vremuri, în care sustenabilitatea trebuie să fie un obiectiv esențial pentru noi toți."

* Valorile generice privind consumul de combustibil pentru toate modelele menționate, cu dotările disponibile pe piața din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.

BayWa asigură infrastructura de încărcare

Alături de partenerul principal Audi, FC Bayern Basketball este sponsorizat și de grupul de retail, logistică și servicii BayWa, ce își are sediul în München. Împreună cu echipa de sportivi, cei doi parteneri au inaugurat și pus în premieră în funcțiune noua infrastructură de încărcare de la Audi Dome. Aceasta a fost instalată de BayWa Mobility Solutions, o subsidiară a BayWa.

Infrastructura include patru wallbox-uri de încărcare în curent alternativ, fiecare cu câte două puncte de încărcare, situate pe locurile de parcare VIP, plus încă zece wallbox-uri în curent alternativ cu câte două puncte de încărcare fiecare, situate la locurile de parcare ale jucătorilor. La mijlocul lunii noiembrie va mai fi instalată încă o stație de încărcare rapidă cu două puncte de încărcare pentru locurile de parcare VIP.

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior

Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

 

Audi e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 26,1-21,0 (WLTP); 24,3-20,9 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

 

Audi Q4 e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 21,3-17,0 (WLTP); 18,2-15,6 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

 

Audi Q5 TFSI e

Consum combustibil mixt în l/100 km: 13,1; consum electric mixt în kWh/100 km: 19,5 - 19,3 (mixt), emisii mixte de CO în g/km: 300*

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

 

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

 

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.