Știri Audi

Audi la Salonul auto IAA Mobility 2021 München

07.09.2021

·         Audi expune la IAA Mobility în baza unui concept inedit

·         Prototipul Audi grandsphere: condus autonom și confort maxim

·         Pavilionul Audi "House of Progress" prezintă direcția viitorului mărcii

·         Audi Brand Talks despre subiecte incitante, cu invitați interesanți

 

"Let's Talk about Progress": Audi așază mobilitatea electrică în luminile reflectoarelor la salonul auto IAA, salon ce este organizat anul acesta pentru prima dată în orașul german München. În cadrul "House of Progress" din piața Wittelsbacher, vizitatorii pot descoperi prototipul 100% electric Audi grandsphere, ce reinterpretează în manieră inedită atât luxul, cât și mobilitatea. Modelele electrice actuale din gama Audi, inclusiv Audi RS e-tron GT* și noul Audi Q4 e-tron*, vor fi disponibile pentru drive teste în fața pavilionului. În cadrul "Charging Experience," marca cu patru inele va oferi informații cu privire la opțiunile actuale și viitoare pentru încărcare. De asemenea, Audi încurajează vizitatorii IAA să intre în dialog cu marca, prin intermediul vânătorii de comori "journey2progress" ce le prezintă vizitatorilor cele patru valori esențiale ale mărcii: sustenabilitate, digitalizare, performanțe și design.

Marca cu patru inele se folosește și de transformarea salonului auto IAA Mobility într-un salon interactiv, ce a preschimbat centrul orașului München într-o mare scenă, pentru a le permite vizitatorilor să trăiască deja de azi experiența mobilității de mâine. "În cadrul IAA Mobility 2021, prezentăm direcția viitorului mărcii Audi și ne concentrăm pe transformarea ce are drept scop mobilitatea electrică. Prototipul Audi grandsphere arată cum anume vedem noi viitorul mobilității premium, și anume mobilitatea va fi conectată, sustenabilă, electrică, autonomă. Totodată, tehnologii ale prototipului vor fi preluate în anii următori în automobilele din producția de serie," a explicat Hildegard Wortmann, membră a Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabilă pentru Vânzări și Marketing.

"Let's Talk about Progress": Audi la salonul auto IAA Mobility 2021

Experiența Audi din cadrul salonului începe de la pavilionul cu amprentă neutră de carbon, Audi "House of Progress", situat în piața Wittelsbacher din München. Aici, Audi va prezenta vizitatorilor cele patru valori esențiale ale sale: sustenabilitate, digitalizare, design și performanțe, expunând materiale reciclate utilizate pentru Audi Q4 e-tron, de exemplu, sau prezentând tehnologia Digital Matrix a companiei sau tehnologia laser și tehnologia digitală OLED. Elementul central al "House of Progress" este prototipul Audi grandsphere, ce deschide o perspectivă elocventă asupra viitorului mărcii cu patru inele.  Conceptcar-ul 100% electric dispune de numeroase tehnologii ce vor fi introduse în următorii ani și în modelele Audi viitoare din producția de serie. Condusul autonom de nivel 4, de pildă, deschide un univers absolut nou al libertății, automobilul având volanul, pedalierul și display-urile retractabile, pentru a putea elibera spațiul șoferului.  Astfel, interiorul devine un lounge spațios, cu vizibilitate neobstrucționată și cu acces la toate funcțiile ecosistemului digital integrat.

Prototipul va fi însoțit de modelele din gama Audi actuală. De exemplu, vizitatorii pot să vadă îndeaproape modelele Audi RS e-tron GT*, Audi Q4 Sportback e-tron* și Audi e-tron 55 quattro*. La IAA Mobility 2021 va fi lansat și Audi RS 3 Sportback*, ce va fi expus începând cu 10 septembrie.

Sunt disponibile pentru drive teste și modelele electrice Audi

În fața "House of Progress" accentul va fi pus, de asemenea, pe mobilitatea electrică.  Vizitatorii vor avea ocazia să încerce Audi RS e-tron GT*, Audi Q4 e-tron* și Audi Q4 Sportback e-tron* în drive test. De asemenea, "Charging Experience" va oferi 360 de metri pătrați de informații despre mobilitatea electrică a prezentului și a viitorului. De pildă, Power cube oferă informații despre încărcarea rapidă premium.  Stația de încărcare este o soluție deosebit de sustenabilă, utilizând bateriile uzate de la e-tron și oferă șase port-uri de încărcare cu fie două conectoare de 150 kW sau patru conectoare de 75 kW.  Audi e-tron Charging Service impresionează deja clienții, dându-le acces cu un singur card de încărcare la 250.000 de puncte de încărcare în 26 de țări, la prețul preferențial de 31 euro cenți per kWh. Marca Audi oferă, de asemenea, sisteme de încărcare personalizate și wallbox-uri pentru încărcarea de acasă.

Vânătoare interactivă de comori "journey2progress" prezintă vizitatorilor valorile mărcii

"House of Progress" reprezintă, de asemenea, punctul de start pentru "journey2progress", ce este o interpretare modernă a unei vânători de comori interactive, ce conduce participanții prin patru puncte tematice, ce reprezintă cele patru valori principale ale mărcii Audi. La Park Café (Sophienstr. 7, 80333 München), producătorul de automobile premium va explora aspectul sustenabilității, iar la Audi Business Innovation GmbH (Hochbrückenstr. 6, 80331 München), vor fi evidențiate serviciile digitale oferite de marca cu patru inele. În FC Bayern World (Weinstr. 7, 80333 München) se află cea de-a treia dintre cele patru stații tematice, aceasta referindu-se le performanțele mărcii Audi. La muzeul de artă Haus der Kunst (Prinzregentenstr. 1, 80538 München), marca așază designul în lumina reflectoarelor. Pe parcursul "journey2progress,"  ce se modifică zilnic, participanții nu pot afla doar detalii despre marca Audi, ci cei care utilizează codurile QR pentru a soluționa jocurile din cele patru stații au, de asemenea, șansa de a câștiga unul dintre cele patru mari premii exclusive. Audi oferă astfel șansa de a-l întâlni pe fostul schior alpin Felix Neureuther, de a însoți FC Bayern München într-un zbor special la un meci în deplasare din UEFA Champions League, de a merge într-un influencer tour cu prezentatorul TV Kai Pflaume sau de a arunca o privire în spatele scenei, cu Marc Lichte, cel care conduce departamentul de design Audi.

Audi Brand Talks aduce invitați distinși și subiecte interesante

La Audi Brand Talks vor participa, printre alții, Hildegard Wortmann, membră a Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabilă pentru Vânzări și Marketing și Henrik Wenders, Directorul Mărcii Audi. Ei vor intra în dialog cu Oliver Kahn, membru al Consiliului Executiv al FC Bayern Munich și cu Nico Rosberg. Din aceste discuții, vizitatorii vor afla mai multe detalii despre strategia mărcii Audi, ce se concentrează pe oameni și pe valorile și nevoile lor. Discuțiile precum "Interiorul viitorului" și "Condusul autonom" vor arăta cum sustenabilitatea, digitalizarea, designul și performanțele vor da formă universului auto al viitorului. Prototipul Audi grandsphere va fi, de asemenea, prezentat în detaliu.

Condusul autonom: drive teste în zona parcării Messe West

Vizitatorii salonului IAA Mobility 2021 vor putea vedea cu ochii lor beneficiile practice ale condusului autonom în zona parcării Messe West, unde funcțiile automated valet parking (AVP) vor fi demonstrate de mai multe ori pe zi de către experții CARIAD, o subsidiară a Grupului Volkswagen, specializată în softuri auto. AVP permite condusul fără șofer la viteze reduse, precum și manevrarea automobilului și parcarea sa în parcări  și garaje speciale. Dacă automobilul este echipat cu tehnologia necesară condusului autonom și dacă este instalată infrastructura necesară în spațiul de parcare, automobilul se poate parca autonom, fără șofer.

Prezentarea mărcii Audi pentru IAA va fi completată cu o expoziție adițională de automobile din cadrul aeroportului din München. Aici vor fi expuse modelele Audi RS e-tron GT*, Audi e-tron S*, Audi e-tron S Sportback*, Audi Q4 e-tron* și Audi Q4 Sportback e-tron*.

Și aici, marca Audi pune accentul pe mobilitatea electrică, subliniindu-și poziția de lider în acest domeniu.

 

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior

Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

 

Audi Q4 e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 21,3-17,0 (WLTP); 18,2-15,8 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km*: 0

 

Audi Q4 e-tron Sportback

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 20,9-16,6 (WLTP); 17,9-15,6 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km*: 0

 

Audi e-tron S

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 28,4-26,2 (WLTP); 26,3-25,1 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km*: 0

 

Audi e-tron S Sportback

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 28,1-25,8 (WLTP); 26,0-24,6 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km*: 0

 

Audi e-tron 55 quattro

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 26,1-22,2 (WLTP); 24,3-22,0 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km*: 0

 

Audi RS e-tron GT

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 22,5-20,6 (WLTP); 20,2-19,3 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km*: 0

 

Audi RS 3 Sportback

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 8,8 - 8,3*; emisii CO mixte în g/km*: 201-190

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.