Știri Audi

Audi a dat startul vânzărilor noului RS 3 LMS

03.09.2021

·        Începând de acum, clienții pot comanda a doua generație a modelului de entry-level în categoria turismelor

·        Soluții orientate spre client, fiabilitate economică avansată și siguranță de primă clasă

·        Audi Sport customer racing va livra modelul începând cu al patrulea trimestru al anului 2021

 

A doua generație Audi RS 3 LMS este acum pregătită pentru clienți: echipa Comtoyou Audi Sport a repurtat prima sa victorie cu pilotul Audi Sport Frédéric Vervisch în luna iulie a acestui sezon de testare și dezvoltare. A doua victorie a fost apoi obținută de pilotul privat junior Gilles Magnus în august, în WTCR - FIA World Touring Car Cup. Acum echipele din întreaga lume pot să își lanseze deja ofertele pentru a doua generație a modelului RS 3 LMS. Marca a vândut între 2016 și 2021 în total 180 de unități din generația precedentă, în America de Nord și de Sud, Europa, Asia și Australia. Audi Sport customer racing nu a mai produs până cum niciun alt automobil de curse într-o singură generație în atât de multe exemplare.

"Această lansare pe piață este mult așteptată de numeroși clienți," a declarat Chris Reinke, Directorul Audi Sport customer racing. "Clienții noștri au reușit până la data actuală să câștige peste 300 de victorii și 555 de titluri în campionate cu prima generație Audi RS 3 LMS. În tot acest proces am acumulat experiență valoroasă și am primit feedback-ul echipelor, care ne-au transmis dorințele lor. Noul nostru automobil este suma acestui feedback și a creativității inginerilor noștri." Categoria TCR a promoterului WSC se răspândește tot mai larg în întreaga lume, începând cu 2015. Acum este cea mai populară clasă de turisme de entry-level.      Regulamentul TCR combină tehnologie la costuri eficiente, cu conceptul automobilelor de curse dedicate clienților privați, cuprinzând aproximativ 30 de serii de curse. În prezent, pentru această categorie sunt omologate automobile de curse oferite de 14 producători.

În schimbul prețului de 137.500 euro (plus TVA), clienții primesc de la Audi Sport automobilul pregătit pentru participarea la curse. Ca dotare standard, marca livrează modelul RS3 LMS vopsit în nuanța Gri Daytona, cu modelul coloristic distinctiv, caracteristic modelelor Audi Sport. Bordul funcțional și totodată estetic a devenit și mai ergonomic decât la modelul precedent. Toate elementele importante sunt grupate pe un panou de comandă la volan și pe o tastatură în dreapta scaunului.   

Ca dotare standard, Audi instalează un volan deschis în partea de sus. În privința siguranței, Audi Sport redefinește încă o dată standardele în acest mediu competitiv, depășind din nou cerințele regulamentului: în dotarea standard este inclus scaunul Protection, un model de scaun propriu al mărcii, cu fixare în șase puncte, plus o deschidere în plafon pentru simplificarea evacuării persoanelor din automobil în caz de urgență și un pedalier ce poate fi ajustat conform diferitelor staturi ale persoanelor care conduc.

Conceptul de service este croit cu precizie în funcție de echipe: sistemele variabile și ajustările sofisticate ce pot fi realizate foarte rapid simplifică pregătirea automobilului. Tehnologia aproape standard a motorului și duratele mari de funcționare ale celorlalte componente permit operarea economică a automobilului. Serviciile de vânzare de automobile și componente oferite de Audi Sport customer racing în Europa și de partenerii contractuali intercontinentali garantează standardele ridicate.

Audi Sport le oferă clienților săi și alte opțiuni contra-cost: un kit pentru cursele de anduranță ce include cablajele pre-asamblate pentru faruri auxiliare, un sistem anti-blocare la frânare pentru curse și un dispozitiv pentru alimentarea externă. Geamurile din față și din spate realizate din policarbonat și plasele triunghiulare de siguranță din dreapta și din stânga scaunului completează gama de opțiuni.

Livrările automobilelor Audi RS 3 LMS din a doua generație vor începe în ultimul trimestru al anului 2021. Sedanul compact de curse a fost omologat încă din luna mai, fiind astfel eligibili pentru cursele din întreaga lume.