Știri Audi

Noile mașini concept Audi se ridică în sfere înalte

05.08.2021

·        Marca premium lucrează la noi concepte de design pentru automobilele sale electrice din clasa de lux. Acestea vor avea un interior high-tech și un nou sistem de atribuire a numelor, împărtășind toate aceeași ...sferă: skysphere, grandsphere și urbansphere.

În lunile următoare, Audi va ilustra modul în care marca va da formă viitorului clasei de lux, prezentând trei noi conceptcar-uri inovatoare. Cuvântul comun "sphere" (engl. sferă) din denumirile tuturor celor trei modele accentuează faptul că toate cele trei prototipuri se concentrează pe spațiul interior și pe ecosistemul digital integrat, ce va asigura o experiență absolut nouă la bord.

În august 2021, va fi prezentat primul model din trio. Este un studiu spectaculos, denumit Audi skysphere concept. Prima sa apariție publică va fi la Monterey Car Week în California. Câteva săptămâni mai târziu, va avea loc premiera celui de-al doilea conceptcar: Audi grandsphere, la Salonul auto IAA. În prima jumătate a anului 2022, va urma și al treilea showcar: Audi urbansphere.

"Aceste prototipuri întruchipează strategia mărcii noastre și arată cum anume ne imaginăm noi viitorul apropiat al mobilității premium," detaliază Henrik Wenders, Directorul Mărcii Audi. Pentru el, viitorul reprezintă un spațiu de design, care să le ofere oamenilor experiențe inedite de-a lungul călătoriilor lor. Audi folosește cuvântul "sphere" pentru a denumi aceste interioare cu design nou ale automobilelor sale. Odată cu trecerea la mobilitatea electrică și, în câțiva ani și la condusul automatizat (nivelul 4), acest aspect al automobilului se va modifica mai mult decât oricând în ultimele decenii. Iar interiorul automobilului și noua arhitectură a spațului vor da naștere, de asemenea, unui nou concept auto de ansamblu, la care spațiul interior devine elementul central al designului auto. Ecosistemul digital va permite totodată și servicii personalizate, care ies din sfera directă a automobilului.

Fiecare dintre cele trei prototipuri (skysphere, grandsphere și urbansphere) interpretează această schimbare de paradigme în stil diferit, pornind de la dinamism, distincție sau chiar călătoriile la drum lung. Pentru fiecare model însă, prioritățile sunt nevoile pasagerilor și calitatea experienței lor. Inovațiile tehnice, materialele și finisajele de cea mai înaltă calitate învăluie ocupanții fiecărui loc, în toate privințele și sensurile. La bord, pasagerii se bucură de libertatea de a conduce automobilul sau, când este posibil, de a se deconecta de la trafic, de la mediu și multitudinea de stimuli, bucurându-se de un automobil autonom. Astfel interiorul devine un spațiu liber, optim pentru relaxare, networking sau chiar comunicarea activă.

Spre deosebire de prototipurile ce au avut menirea să comunice viziunea audi, precum Audi AI:CON și AI:ME, noile showcar-uri prezentate acum nu încercă să privească spre viitorul îndepărtat, ci prezintă mai degrabă linii, tehnologii și spații pentru experiențe ce se vor regăsi în primele automobile de serie Audi deja de la mijlocul anilor 2020.