Știri Audi

Model nou cu tracțiune integrală în gama Q4 e-tron: începând de acum pot fi lansate precomenzile pentru Q4 45 e-tron quattro

04.08.2021

·         Portofoliul de motorizări a fost completat cu Audi Q4 45 e-tron quattro de 195 kW***

·         Clienții pot comanda acum și Q4 Sportback 40 e-tron**, modelul cu autonomie de până la 534 km (WLTP)

·         Toate modelele Q4 e-tron au fost certificate ca fiind produse cu amprentă de carbon neutră

 

Audi Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron sunt primele SUV-uri compacte electrice ale mărcii cu patru inele. Acestea au fost lansate în aprilie anul acesta, iar apoi au fost adăugate două noi variante în gamă: Q4 Sportback 40 e-tron**, modelul cu cea mai mare autonomie din gamă și versiunea cu tracțiune integrală, Q4 45 e-tron quattro**. Începând de acum clienții pot comanda și aceste două noi versiuni.

 

Sistemul inteligent de propulsie pentru putere de înaltă performanță

Modelele Q4 e-tron nu emit absolut deloc carbon la deplasare și oferă în clasa compactă, alături de spațiu și confort la nivel de automobil de lux și autonomii adecvate pentru utilizarea zilnică. Având o autonomie de până la 534 kilometri (WLTP), Q4 Sportback 40 e-tron** este modelul Audi ce poate parcurge cea mai mare distanță fără a fi reîncărcat dintre modelele Audi electrice. Iar autonomia noului model cu tracțiune integrală se ridică la 490 de kilometri (WLTP), automobilul fiind deci adecat pentru utilizarea în cotidian. 

La Q4 Sportback 40 e-tron (consum electric mixt în kWh/100 km*: 19,6 - 16,8 (WLTP); 17,4 - 16,1 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km*: 0), puntea din spate este antrenată de un motor electric de 150 kW (204 CP). Noua versiune quattro (consum electric mixt în kWh/100 km*: 21,3 - 17,9 (WLTP); 18,2 - 16,5 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km*: 0) este echipată cu două motoare electrice ce asigură tracțiunea integrală electrică. Împreună, acestea generează puterea maximă de 195kW*** (265 CP), ceea ce este suficient pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

Amprentă neutră de carbon certificată de TÜV NORD: modelele Q4 e-tron au emisii nete de carbon zero

Audi produce modelele Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron cu zero emisii nete de carbon, iar acest fapt a fost acum confirmat oficial și prin certificarea lor ca "produse cu amprentă neutră de carbon". Certificatul a fost emis de instituția independentă de auditare TÜV: "Audi se asigură că emisiile de carbon de-a lungul lanțului de aprovizionare, pe parcursul proceselor de producție și de logistică și în toate celelalte arii au fost proporțional evitate sau reduse, prin utilizarea de electricitate din surse regenerabile. Aici este inclusă în mod explicit și producția bateriei de înaltă tensiune a automobilelor.

Audi merge chiar mai departe, compensând emisiile de CO₂ ce nu pot fi evitate prin susținerea unor proiecte internaționale de compensare a emisiilor de carbon," a confirmat TÜV NORD în cadrul certificării.

Unitatea de producție din Zwickau folosește exclusiv energie verde pentru producție, iar furnizorii celulelor pentru baterie și-au asumat, la rândul lor, obligativitatea utilizării de energie din surse regenerabile în procesele lor de producție. De asemenea, Audi implementează sistemul de creditare a carbonului pe bază de proiecte certificate de protecție a mediului, pentru a compensa emisiile ce nu pot fi încă evitate în totalitate folosind energie din surse regenerabile. Aceste proiecte sunt certificate de organizațiile non-profit "The Gold Standard" și "Verified Carbon Standard".  Astfel poate fi atinsă neutralitatea deplină pe întregul ciclu de viață al produsului, dacă automobilul este, de asemenea, încărcat cu energie verde în etapa de utilizare.

Totodată, Audi colaborează cu furnizorii săi și în vederea promovării sistematice a practicilor responsabile în toate proiectele auto ale mărcii. Compania și-a auditat partenerii de afaceri folosind un sistem de evaluare a sustenabilității dezvoltat de Audi încă din 2017, pentru a putea garanta procese de producție ce conservă resursele și respectă standardele sociale.

Încărcare avantajoasă și facilă cu e-tron Charging Service

Modelele Q4 e-tron sunt automobile ce permit utilizarea flexibilă, fiind ideale pentru uzul în viața de zi cu zi. Alături de spațiul interior amplu, nivelul ridicat de confort și autonomia potrivită pentru călătoriile pe distanțe lungi, șoferii vor beneficia, de asemenea, de viteze mari de încărcare. În scenariile optime, este nevoie de doar 10 minute la stația de încărcare pentru a atinge o autonomie de circa 130 kilometri (WLTP).

Utilizatorii serviciului e-tron Charging pot acum alege dintre cele 250.000 de puncte de încărcare din 26 de țări europene, inclusiv 5.841 de stații de încărcare rapidă HPC. Este un succes enorm și un pas extrem de important, având în vedere că serviciul de încărcare a fost lansat abia în februarie 2019, cu 72.000 de puncte de încărcare în 16 țări. De atunci și până acum, numărul punctelor de încărcare a crescut de aproape de 4 ori, iar cota de stații de încărcare rapidă în cifra totală a crescut, de asemenea, semnificativ. 

Cei care achiziționează un Q4 e-tron sunt scutiți de plata abonamentului lunar Tranzit. Ei beneficiază, de asemenea, de condiții preferențiale în cadrul rețelei IONITY, cu costuri de încărcare de doar 31 de euro-cenți per kwh, ceea ce este aproximativ echivalentul prețului energiei casnice în Germania. Proprietarii automobilelor electrice Audi își pot, de asemenea, încărca automobilele fără probele și în străinătate, pentru că plătesc întotdeauna prețul standard din respectiva țară. Prețul este diferit în funcție de viteza de încărcare și nu există taxe adiționale de roaming. Cu alte cuvinte, călătorii din alte țări plătesc același preț ca utilizatorii ce sunt rezidenți în țara respectivă.

La găsirea celei mai apropiate stații de încărcare va fi de ajutor aplicația myAudi sau sistemul de navigație Audi. Alături de planificarea rutei, aplicația myAudi poate, de asemenea, activa punctele de încărcare suportate și poate oferi în avans informații despre statusul stației de încărcare. Ca alternativă, procesul de încărcare poate fi inițiat folosind cardul de încărcare Audi. Identificarea și facturarea sunt procesate automat, în background. De asemenea, aplicația afișează statusul actual al încărcării automobilului.

 

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior

Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO₂ indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

 

Audi Q4 Sportback 40 e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 19,6 - 16,8 (WLTP); 17,4 - 16,1 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km*: 0

 

Audi Q4 45 e-tron quattro

Consum electric mixt în kWh/100 km*: 21,3 - 17,9 (WLTP); 18,2 - 16,5 (NEDC); emisii mixte de CO₂ în g/km*: 0

 

 

 

Detalii cu privire la puterea maximă oferită de Q4 45 e-tron

Puterea electrică maximă: 195 kW*

* Puterea maximă a fost calculată conform UN GTR.21.

Puterea disponibilă în diferite situații de mers depinde de factori variabili, precum temperatura ambientală și nivelul de încărcare al bateriei, precum și de temperatura și starea bateriei de înaltă tensiune sau de vechimea sa fizică.

Devierile mai ales de la parametrii specificați mai sus pot duce la reducerea puterii.

Puterea curentă disponibilă va fi indicată pe afișajul power-meter al automobilului.

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO₂ și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.