Știri Audi

Un motto cu istorie: Audi sărbătorește 50 de ani de ”Vorsprung durch Technik”

04.08.2021

·        Avansul este înscris în ADN-ul Audi: retrospectiva ultimelor cinci decenii o demonstrează fără echivoc

·        Membrul Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică, Oliver Hoffmann: "Obiectivul nostru a fost dintotdeauna să punem schimbările în mișcare"

·        Membra Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabilă pentru Vânzări, Hildegard Wortmann: "Redefinim avansul și ne concentrăm pe sustenabilitate, digitalizare și electrificare"

 

Motoo-ul Audi "Vorsprung durch Technik" (Avans prin tehnologie) a ajuns anul acesta la aniversarea a 50 de ani de existență. Dar chiar și la jumătate de secol de la conceperea sa, sloganul Audi nu și-a pierdut deloc din valoare și este acum renumit în întreaga lume. Și an de an, îi este adăugat câte un nou fragment de istorie plină de semnificație. Cu ocazie aniversării din acest an, compania face retrospectiva nenumăratelor sale inovații implementate în ultimele cinci decenii, ce demonstrează de ce anume "Vorsprung durch Technik" nu este doar un simplu slogan pentru Audi, ci este expresia orientării de viitor a companiei.

 

Cum a luat naștere motto-ul

1969 a fost anul în care a avut loc fuziunea dintre companiile Auto Union GmbH, cu sediul în Ingolstadt și NSU Motorenwerke, din Neckarsulm. Astfel a luat ființă Audi NSU Auto Union AG, cu sediul central în orașul german Neckarsulm. Gama noii companii includea, de la motoarele răcite cu aer pentru gama NSU Prinz cu tracțiunea pe puntea spate și motoarele cu patru cilindri răcite cu apă ale modelelor Audi 60 și Audi 100 cu tracțiune față, la motorul rotativa al modelului NSU Ro 80, ce impresiona și cu designul său futurist. Ideea de a comunica această diversitate tehnică ca avantaj competitiv a fost inițiată în 1970 de Hans Bauer. Angajatul departamentului de promovare din cadrul Audi NSI a creat sloganul, ce avea mai apoi să fie cunoscut de oameni din întreaga lume: "Vorsprung durch Technik" (Avans prin tehnologie).

Noul motto a apărut pentru prima dată într-o machetă de presă de mari dimensiuni, în ianuarie 1971.  La scurt timp după aceea, clienții au văzut sloganul tipărit și pe broșurile Audi NSU. Astfel motto-ul "Vorsprung durch Technik" a devenit reprezentativ pentru toate modelele, fie Audi 100, Audi 100 Coupé S, Audi 80 sau Audi 50. Sloganul a fost apoi adaptat de-a lungul anilor în multe feluri, ca de pildă: "Audi. Tehnologie estetică." sau "Audi. Conduceți relaxat, cu tehnologia perfectă.", dar compania s-a întors de fiecare dată din nou rapid la versiunea originală a sloganului. Odată cu introducerea modelului Audi quattro în 1980, sloganul a fost utilizat tot mai frecvent în materialele de promovare. Cel mai mare panou publicitar iluminat din Europa de la momentul respectiv a fost instalat pe o clădire-turn de lângă autostrada A9, la ieșirea Ingolstadt-Nord, conținând ovalul roșu-maroniu Audi, cu sloganul "Vorsprung durch Technik". Sloganul a devenit o componentă clară a identității de marcă Audi în octombrie 1986, când a fost utilizat, de asemenea, pe broșurile pentru modelul Audi 80. În prezent, 50 de ani mai târziu, motto-ul acesta este sinonim cu compania.

 

Tehnologie în schimbare

În cadrul unei noi expoziții speciale, intitulate "Living Progress - 50 de ani Vorsprung durch Technik", ce va fi vernisată în decembrie, Audi le va prezenta vizitatorilor centrului Audi Forum Neckarsulm pasiunea mărcii pentru tehnologie și evoluția sa de-a lungul anilor.

Dar care sunt reperele ce au avut grijă ca sloganul "Vorsprung durch Technik" să reprezinte până și în ziua de azi motorul inovației Audi și să fie în continuare inclus în toate materialele de promovare ale mărcii Audi? Oliver Hoffmann, Membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică:

 "Pentru mine, cel mai important reper este tehnologia quattro. Aceasta nu a reprezentat doar baza succesului nostru în raliuri, ci reprezintă totodată și faptul că noi transferăm la automobilele din producția de serie experiența pe care acumulăm în motorsport. quattro și Audi sunt de nedespărțit. La fel de important a fost și primul Audi A8 cu tehnologia de construcție ușoară Audi Space Frame, din 1994, ce ne-a ajutat să ne cimentăm definitiv poziția în segmentul premium."

"Deceniul Audi" a început în Le Mans, la începutul anilor 2000. Cu tehnologii noi, precum FSI, Turbo-FSO, Audi laser light, tehnologia Ultra și hibridele, marca celor patru inele a dominat renumita cursă de anduranță într-o manieră fără egal, în calitate de câștigător în serie. Adițional a fost lansată și compacta A2 1,2 TDI din aluminiu: a fost primul și până în ziua de azi singurul automobil de trei litri cu patru uși.

Compania a făcut încă un pas enorm în 2018, lansând Audi e-tron*, primul automobil Audi 100% electric din producția de serie, cu o autonomie mare, de 400 de kilometri, deschizând drumul mobilității electrice premium. Trei ani mai târziu a sosit și Audi e-tron GT*, cu un design revoluționar, demonstrând că viitorul mobilității electrice va fi spectaculos. Noua campanie de brand "Future is an Attitude" subliniază abordarea orientată spre viitor a mărcii Audi, obișnuită să pună mereu sub semnul întrebării modurile consacrate de abordare a mobilității.

La finele anilor 2010, sustenabilitatea a devenit un obiectiv fundamental al companiei. "De aceea, Audi se angajează în mod coerent să protejeze mediul, implementând numeroase măsuri de sporire a eficienței utilizării resurselor și reducându-și amprenta ecologică sub umbrela programului de mediu "Mission Zero" la nivel de companie," explică Hildegard Wortmann, Membră a Consiliului de Administrație AUDI AG, Responsabilă pentru Marketing. Obiectivul: Audi urmează să aibă amprentă neutră de carbon până în anul 2050. "Ne dezvoltăm în direcția consolidării statutului de furnizor de mobilitate sustenabilă premium și intenționăm să fim un lider în acest domeniu. De aceea, ne concentrăm eforturile spre poziția de lider tehnic în zona mobilității prietenoase cu mediul. În acest sens, Audi nu va mai introduce modele noi cu motoare cu ardere internă începând cu anul 2026" a mai detaliat doamna Wortmann. Iar ofensiva de electrificare avansează în forță: "Redefinim avansul și ne concentrăm pe sustenabilitate, digitalizare și electrificare.

Totul se orientează spre contribuția la un viitor în condiții de trai optime, cu tehnologie cu sens."

La întrebarea dacă cererea de noi tehnologii venită din partea societății încurajează Audi să își urmărească misiunea avansului permanent, Hoffmann a răspuns: "Urmărim încă dintotdeauna să nu fim noi cei puși în mișcare de schimbare, ci să fim noi cei care inițiază schimbarea. În epoca noii mobilități, nu interpretăm avansul doar ca inginerie la cel mai înalt nivel, ca design ridicat la rang de artă și ca experiență digitală, ci gândim și în afara automobilului. Pe viitor, soluțiile de mobilitate de ansamblu vor câștiga importanță, inclusiv infrastructura. Prin proiectul-pilot Audi Charging Hub, am dezvoltat un concept flexibil de încărcare rapidă pentru vârfurile de cerere viitoare, sistem ce va putea fi utilizat în diferite locuri." Wortmann a mai adăugat: "Audi nu se va odihni pe laurii avansului tehnic câștigat în trecut. Audi este cea mai progresistă marcă premium deoarece noi vedem întotdeauna viitorul ca pe o oportunitate și contribuim în mod activ la conturarea sa. 'Vorsprung' este o atitudine."

 

   


 

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior

Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

 

Audi e-tron

Consum electric mixt în kWh/100 km: 26,1-21,7 (WLTP); 24,3-21,4 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

 

Audi e-tron GT

Consum electric mixt în kWh/100 km: 21,8-19,9 (WLTP); 19,6-18,8 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

 

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.