Știri Audi

Cel mai bun model din clasă s-a aliniat la start: de acum pot fi lansate comenzile pentru noul Audi RS 3

23.07.2021

·        Tehnologie de vârf: motoare cu 5 cilindri, torque-splitter și suspensii sport RS Plus

·        Posibilități avansate de personalizare: culori noi pentru exterior și interior

 

Audi RS 3** este cel mai bun automobil din clasa sa la capitolele accelerație și viteză maximă. Este, de asemenea, primul Audi ce poate fi echipat cu torque-splitter, ce conferă automobilului agilitate maximă și stabilitate optimă. Cele două moduri de condus RS adiționale permit timpi excelenți pe circuit și drift-uri controlate pe pistele închise accesului public. Noul RS 3** poate fi comandat deja începând de acum.

Pachetul de ansamblu extrem de atractiv oferit pentru noul Audi RS 3** are la bază legendarul motor de înaltă performanță cu cinci cilindri. Compacta sport este echipată la noua sa generație cu motorul 2,5 TFSI, ce este acum mai puternic ca niciodată, furnizând 400 CP și 500 Nm. RS 3 Sportback (consum mixt de combustibil în l/100 km*: 8,8 - 8,3; emisii mixte de CO2 în g/km*: 201 - 190) și RS 3 Limuzină (consum mixt de combustibil în l/100 km*: 8,7 - 8,2; emisii mixte de CO2 în g/km*: 198 - 188) sprintează fiecare de la 0 la 100 km/h în doar 3,8 secunde. Echipate cu pachetul Dynamic RS Plus, ce include suspensii adaptive cu controlul amortizării și frâne ceramice, modelele ating viteza maximă de 290 km/h. Astfel Audi RS 3** este cel mai bun automobil din clasa sa la capitolele accelerație și viteză maximă.

Fiecare poate alege după propriile-i preferințe: noile moduri de condus RS 3

Torque-splitter-ul oferit în premieră de Audi permite distribuția variabilă a cuplului între roțile din spate. Pentru aceasta este folosit pe fiecare arbore de transmisie câte un ambreiaj multi-disc controlat electronic. La condusul dinamic, torque-splitter-ul amplifică cuplul pentru roata exterioară din spate, adică roata care este supusă unei sarcini mai reduse.  Datorită acestor diferențe în forțele de propulsie, automobilul are o traiectorie optimizată în viraje și urmează cu precizie mai mare unghiul de virare. Rezultatul constă în stabilitate optimă și agilitate maximă, în special la abordarea virajelor cu viteză mare. Această nouă tehnologie permite, de asemenea, drift-uri controlate pe pistele închise. În acest caz, torque-splitter-ul direcționează întreg cuplul doar către una dintre roțile de pe exterior. Astfel este posibil ca o roată să beneficieze de un cuplu de până la 1.750 Nm. În acest scop, Audi a dezvoltat chiar un mod RS 3 special de condus, numit RS Torque Rear. Este un mod dedicat drift-urilor, cu setări caracteristice pentru evoluția cuplului controlat de torque-splitter.

Când este activat noul mod de condus RS Performance, torque-splitter-ul reduce la minimum supravirarea și subvirarea, asigurând astfel o conduită longitudinală deosebit de dinamică și sportivă.

Astfel automobilul accelerează mai devreme la ieșirea din viraje, ceea ce asigură timpi de ciruit reduși. Modul RS Performance este special calibrat cu anvelopele Pirelli P Zero "Trofeo R", ce sunt oferite pentru prima dată opțional ca dotare din fabrică.  Ca dotare standard, modelul este echipat cu jante RS 3** sport de 19 inchi, cu design în Y, plus anvelope  265/30 în față și de 245/35 în spate.

Posibilități avansate de personalizare: culori noi pentru exterior și interior

Noile modele RS 3** oferă o gamă largă de culori, ce permite clienților să aleagă dintre nuanțele speciale Verde Kyalami și Albastru Turbo sau culorile metalizate Gri Kemora, Negru Mythos, Alb Glacier, Roșu Tango și Galben Python sau culoarea sidefată Gri Daytona. Plafonul modelului Audi RS 3 Limuzină poate fi pentru prima dată comandat cu finisaj contrastant Negru Brillant.

La interior, atmosfera specifică de automobil de curse este accentuată de decorul de fibră de carbon de pe panoul de instrumente și de scaunele RS sport cu emblema RS și cusături Diamond.  Opțional, scaunele pot fi acoperite și cu piele fină Nappa cu cusături RS în model de fagure și cu cusături contrastante negre gloss, roșii sau, în premieră, verzi. La acestea pot fi asortate și pachetele RS Design roșii sau verzi. Pachetele includ covorașe speciale cu cusături decorative contrastante și sigla RS brodată, precum și centuri de siguranță cu marginile colorate. Pachetul de Design Plus include și finisaje roșii sau verzi pentru colțurile scaunelor și accente colorate la gurile de ventilație.

Primul Audi cu display head-up cu indicator shift-light pentru schimbarea treptelor

La interior, șoferul are la dispoziție Afișajul Audi virtual cockpit Plus, cu designul RS Runway oferit în premieră. Acesta afișează turația motorului în ordine inversă, cu un design ce amintește de pistele de aviație. Astfel, turația cea mai mare este afișată în prim-plan pe când cea mai redusă în fundal. De asemenea, Audi virtual cockpit Plus include și afișaje pentru

forțele G, timpii de circuit și accelerația de la 0 la 100 km/h și de la 0 la 200 km/h. Display-ul tactil de 10,1 inchi de pe consola centrală afișează, de asemenea, temperatura antigelului, uleiului de motor și uleiului transmisiei, precum și presiunea pentru toate roțile.  O altă premieră pentru Audi RS 3** este display-ul head-up ce proiectează pe parbriz, în câmpul vizual imediat al șoferului, și un indicator shift-light pentru schimbarea treptelor, împreună cu celelalte informații relevante.

 

 

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior

Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

 

Audi RS 3 Sportback

Consum combustibil mixt în l/100 km: 8,8 - 8,3*; emisii CO mixte în g/km: 201 - 190*

 

Audi RS 3 Sedan

Consum combustibil mixt în l/100 km: 8,7 - 8,2*; emisii CO mixte în g/km: 198 - 188*

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.