-
Căutare
Markus Duesmann Președintele Consiliului de Administrație Audi a vorbit la Conferința pentru Climă de la Berlin despre tranziția accelerată spre mobilitatea electrică
09.07.2021
· Începând cu anul 2026, Audi va lansa pe piața internațională exclusiv automobile 100% electrice
· Audi va scoate definitiv din producție ultimele sale modele cu motoare cu ardere internă până în anul 2033
· Președintele Consiliului de Administrație Audi Markus Duesmann la Conferința Fundației Climate Neutrality de la Berlin: "Marca Audi este pregătită pentru a face pasul decisiv și în forță înspre epoca electrică."
Producția ultimului motor Audi cu ardere internă dezvoltat complet nou va începe în doar patru ani. Iar începând cu anul 2026, marca premium va mai lansa pe piața internațională exclusiv modele antrenate 100% electric. Ca parte a realinierii sale strategice, compania accelerează tranziția sa spre mobilitatea electrică. Până în 2033, producătorul va renunța treptat la producția de motoare cu ardere internă. Audi și-a stabilit ca obiectiv să ajungă la zero emisii nete până cel târziu în anul 2050.
"Forța noastră inovatoare ne permite să le oferim oamenilor opțiuni de mobilitate sustenabilă și neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon," a explicat Duesmann. "Eu nu cred că interdicțiile reprezintă o strategie de succes. Eu cred că succes pot avea doar tehnologia și inovația." Data exactă a scoaterii din producție a motorului cu ardere internă de la Audi va fi decisă în final de clienți și de legislație. Compania se așteaptă ca cererea de automobile cu motor cu ardere internă să existe în continuare în China și după anul 2033, motiv pentru care este posibil ca acolo să mai fie oferite automobile cu motoare termice produse local și după acest an. Totodată, Audi își va extinde semnificativ gama de modele 100% electrice. Lansând noile sale modele e-tron GT*, RS e-tron GT*, Q4 e-tron* și Q4 Sportback e-tron*, Audi lansează anul acesta deja mai multe autoturisme electrice decât autoturisme cu motoare cu ardere internă. Până în 2025, marca intenționează să aibă în gama sa peste 20 de modele electrice. "Prin acest plan de viitor asigurăm claritatea necesară tranziției decisive și în forță spre epoca electrică. Semnalăm că marca Audi este pregătită," a mai detaliat Duesmann.
Extinderea infrastructurii ample de puncte de încărcare, precum și a surselor regenerabile de energie sunt, de asemenea, aspecte esențiale în impunerea mobilității electrice și a creșterii acceptanței sale de către societate. Audi se implică activ în ambele domenii. De exemplu, cu doar puține săptămâni în urmă, compania din Ingolstadt și-a prezentat proiectul-pilot al hub-urilor Audi pentru încărcare, cu sistem de rezervare și lounge. Adițional, producătorul de automobile a intrat și în parteneriate cu furnizorii de energie pentru a promova extinderea surselor de energie regenerabilă.
Audi va depune, de asemenea, toate eforturile pentru a dezvolta motorul cu ardere internă și în continuare, chiar și la puțin timp înainte de retragerea sa definitivă din producție, optimizând generațiile actuale de motoare, pentru a crește și mai mult eficiența, asigurând astfel beneficii semnificative pentru client. Astfel, marca poate declara fără ezitare: "Ultimul motor Audi cu ardere internă va fi cu siguranță cel mai bun motor pe care l-am construit vreodată!", după cum a explicat Duesmann.
În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de modele oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.
* Valorile generice privind consumul de combustibil pentru toate modelele menționate, cu dotările disponibile pe piața din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.
Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior
Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO₂ indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.
Audi e-tron GT quattro:
Consum electric mixt în kWh/100 km: 19,6-18,8 (NEDC); 21,6-19,9 (WLTP); emisii mixte de CO₂ în g/km: 0
Audi RS e-tron GT
Consum electric mixt în kWh/100 km*: 20,2-19,3 (NEDC); 22,5-20,6 (WLTP); emisii mixte de CO₂ în g/km*: 0
Audi Q4 50 e-tron quattro:
Consum electric mixt în kWh/100 km: 20,0-17,9 (WLTP);
17,9 - 16,5 (NEDC); emisii mixte de CO2 în g/km: 0
Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro:
Consum electric mixt în kWh/100 km: 20,9-17,6 (WLTP);
17,9- 16,4 (NEDC); emisii mixte de CO2 în g/km: 0
Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO₂. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO₂ măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.
În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO₂ și performanțele automobilului.
Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.