Știri Audi

Detalii rafinate în noul an de fabricație de serie 2022: Audi prezint un nou look sport pentru gamele sale de automobile A1, A4, A5, Q7 și Q8

24.05.2021

·         Pachete atractive de dotări și mai mulți cai putere pentru Audi A1 Sportback

·          Pentru Audi A4 și A5 sunt oferite pachetele noi S line competition și S line competition plus

·          Audi Q7 și Q8 intră în anul de fabricație de serie 2022 cu noi modele ediție special

 

Audi introduce în vânzare pachete atractive de dotări pentru Audi A1 și pachete de design dinamic pentru Audi A4 și A5. Noi sunt și modelele ediție specială din gamele Audi Q7 și Q8. În completarea liniei de echipare "S line competition", Audi a crescut, de asemenea, puterea modelului Audi A1 Sportback 40 TFSI (consum mixt de combustibil în l/100 km*: 5,6-5,5; emisii mixte de CO2 mixte în g/km*: 128 - 125), de la 147 la 152 kW (207 CP).

De la lansarea sa pe piață din 2010, Audi A1 Sportback s-a impus nu doar pentru condusul în oraș, ci și pentru călătoriile la drum lung. Faptul că cel mai compact model Audi se bucură de o apreciere largă, a fost demonstrat și de cel mai nou premiu obținut, Auto Trophy 2020, la categoria "Automobile de oraș", prin votul cititorilor revistei auto germane "Auto Zeitung". Cea mai puternică variantă a modelului 2022, și anume Audi A1 Sportback 40 TFSI (consum mixt de combustibil în l/100 km*: 5,6-5,5; emisii mixte de CO2 mixte în g/km*: 128 - 125) generează 152 kW (207 CP) și un cuplu de 320 N, ca urmare a celor mai noi ajustări pentru respectarea normei actual de poluare, beneficiind astfel de un plus de putere de 5 kW.

Alături de creșterea de putere, Audi oferă pentru cel mai sportiv model compact al său și pachetul de dotare "S line competition" și cusături decorative roșii, subliniind astfel la exterior și la interior caracterul automobilului, cu detalii subtile, dar elocvente. Pachetul "S line competition" poate fi acum comandat pentru Audi A1 Sportback 40 TFSI**, precum și pentru 35 TFSI** și 30 TFSI**.

Pachetul include, printre altele, oglinzi exterioare cu finisaj Gri Platinum și, de asemenea, sigla Audi laminată în Gri Platinum, în combinație cu vopseaua exterioară opțională Albastru Ascari. Plafonul contrastant finisat în Negru Mythos este combinat cu pragurile laterale și grila Singleframe finisate în negru mat, la care se adaugă și rama negru gloss a grilei radiatorului și finisaje negre pentru sigla mărcii din fața și din spatele automobilului, precum și pentru alte embleme aplicate pe caroserie. În combinație cu farurile cu LED cu carcasele închise la culoare și cu blocurile optice spate cu LED, toate aceste detalii se potrivesc perfect cu vopseaua Albastru Ascari a caroseriei. Această nuanță este disponibilă exclusiv pentru Audi A1 Sportback 40 TFSI** cu pachet de dotări "S line competition".

În general, dotările, datele și prețurile specificate în acest document se referă la gama de automobile oferite în Germania. Rezervat dreptul de a opera modificări fără o informare prealabilă; acest document ar putea conține erori și omisiuni pentru care nu ne putem asuma răspunderea.

Atrag atenție în mode special blade-ul spoilerului frontal, ce este finisat în Gri Platinum, la fel ca oglinzile exterioare și sigla Audi laminată de deasupra pragurilor laterale, împreună cu culoarea exterioară Albastru Ascari metalizat. Eleronul S line cu finisaj Negru Mythos și detaliul Gri Platinum de la difuzor completează opțiunile cromatice oferite exclusiv pentru noua line de echipare "S line competition". Fanii modelului A1 pot, de asemenea, opta pentru jantele de 18 inchi ce accentuează și mai mult look-ul sportiv al modelului.

Audi Sport GmbH pune, de asemenea, la dispoziție cusături decorative roșii împreună cu S line interior pentru toate modelele A1. Accentele roșii de la interior au menirea de a sublinia caracterul sportiv al compactei A1. Pentru scaunele sport din față, clienții pot alege între o combinație de material textil și piele ecologică mono.pur sau Alcantara și piele ecologică mono.pur. Ambele opțiuni sunt rafinate cu cusături decorative roșii. Covorașele, levierul frânei de mână, schimbătorul de viteze și volanul sunt, de asemenea, decorate cu cusături roșii. Cotiera centrală și cotierele de pe portiere pot fi, de asemenea, comandate opțional cu cusături decorative roșii. Interiorul sportiv este completat perfect de trapa neagră.

Audi A4 și Audi A5 devin și mai sportive cu look-ul nou, închis la culoare

Audi A4 și A5 intră în noul an de fabricație de serie cu două noi pachete de design: "S line competition" și "S line competition plus". Aceste pachete cuprind dotări atractive, ce evidențiază și mai mult caracterul sportiv al acestor modele.

Pachetul de design "S line competition" pentru Audi A4 include pachetul S line exterior, precum și pachetul adițional de design negru. Aici sunt cuprinse finisaje negre pentru grila radiatorului, pentru blade, bandoul pentru protejarea împotriva loviturilor de piatră, eleronul S4 și inelele Audi ale siglei de pe grila Singleframe a radiatorului. Jantele din aliaj de 19 inchi conferă pachetului chiar și mai mult dinamism. Pachetul "S line competition plus" de la Audi A4 oferă faruri LED, pachetul de iluminare ambientală, oglinzi exterioare cu carcasele negre și praguri iluminate la portierele frontale, cu inserții de aluminiu. De asemenea, toate motorizările începând de la 150 kW dispun și de etriere roșii.

În noul an de fabricație de serie, clienții pot, de asemenea, comanda ambele versiuni ale modelului Audi A4 limuzină cu plafonul Negru Brilliant. Gama de culori pentru exterior include nuanțele Gri Terra, Gri Quantum, Gri Daytona, Roșu Tango, Alb Glacier, Albastru Navarra, Albastru Turbo și Negru Mythos. Iar culoarea uni Alb Ibis este disponibilă și cu oglinzi exterioare Negru Brilliant.

La fel ca cei care comandă un Audi A4, și cei care optează pentru un Audi A5 pot alege între pachetele de echipare "S line competition" și "S line competition plus". Designul exterior al modelului Audi A5 echipat cu "S line competition" cu jante de 20 de inchi pornește de la pachetul S line exterior, la care adaugă dotări adiționale finisate în negru, ca de pildă eleronul și grila radiatorului. Cu "S line competition plus", Audi A5 oferă farurile Matrix LED, oglinzi exterioare cu carcase negre, etriere roșii pentru motorizările începând de la 150 kW, precum și pachetul de iluminare ambientală, toate având menirea de a accentua look-ul dinamic al automobilului.  Opțiunile pentru culoarea exteriorului sunt Verde Distrikt, Gri Quantum, Gei Daytona, Roșu Tango, Alb Glacier, Albastru Navarra, Albastru Turbo și Negru Mythos. Audi A5 Coupé este disponibil, de asemenea, cu plafon finisat în Negru Brilliant.

Modelele Q cu design sportiv din vârful gamei

În segmentul SUV-urilor, Audi intră în anul de fabricație de serie 2022 cu modelele ediție specială Audi Q7 și Q8 competition plus. Cei mai mari membri ai familiei Q își accentuează și mai mult alura atractivă cu dotările opționale pentru exterior și interior. Pachetul de design Negru Plus contribuie la evidențierea și mai accentuată a pachetului S line exterior, ce creează un look deosebit de dinamic, atât pentru Audi Q7, cât și pentru Q8. Grila Singleframe neagră a radiatorului (grilă și ramă), precum și emblema Audi neagră și alte detalii de design adiționale negre din față, asigură un design de ansamblu ce diferențiază în mod vădit modele ediție specială, pentru ambele game.

Noul pachet cu detalii de carbon ce este deja disponibil ca dotare opțională pentru Audi Q7 include carcase cu finisaj de carbon pentru oglinzile exterioare și pentru inserțiile de  pe portiere, accentuând caracterul sportiv al celor două modele ediție specială. Pentru Audi Q8, masca grilei Singleframe este, de asemenea, finisată în negru gloss. Ambele variante sunt livrate cu jante din aluminiu de 21 de inchi.   Audi Q7 poate fi comandat cu jante opționale de 22 de inchi, iar Q8 chiar cu jante de 23 de inchi. Cu noul pachet de design sport "S line competition plus", Audi Q7 are elemente decorative negre, iar Audi Q8 dispune de finisaj de carbon pentru bara de protecție.  Ambele modele ediție specială sunt echipate cu etriere roșii și își întâmpină pasagerii cu proiecția LED ce desenează sigla S.

Interiorul modelelor ediție specială Audi Q7 și Q8 este marcat de tonurile închise, precum și de accentele specifice de culoare, precum cusăturile decorative roșii opționale de pe scaune și volan și inserțiile decorative de carbon ce sunt cunoscute deja de la modelele S. Iar inserția de carbon de pe schimbătorul de viteze completează perfect interiorul.

 

 

Consumul de combustibil al modelelor menționate anterior

Consumul de combustibil/electricitate și emisiile de CO indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

 

A1 Sportback 40 TFSI

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 5,6 - 5,5; emisii CO2 mixte în g/km*: 128 - 125

A1 Sportback 35 TFSI

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 5,0 - 4,9; emisii CO mixte în g/km*: 115 - 112

A1 Sportback 30 TFSI

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 4,9 - 4,7; emisii CO2 mixte în g/km*: 113 - 107

Audi A4 Sedan

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 7,1 - 4,0; emisii CO₂ mixte în g/km*: 163 - 104

Audi A5 Coupé

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 7,2 - 4,0; emisii CO₂ mixte în g/km*: 164 - 104

Audi Q7 TFSI

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 9,0 - 6,9; emisii CO₂ mixte în g/km*: 205 - 181

Audi Q8 TFSI

Consum combustibil mixt în l/100 km*: 8,9 - 6,9; emisii CO₂ mixte în g/km*: 204 - 182

 

Consumul și emisiile comunicate au fost determinate conform metodelor de măsurare prevăzute de lege. Începând cu 1 septembrie 2017, anumite autovehicule noi sunt omologate de tip conform Procedurii Armonizate la Nivel Mondial de Testare a Vehiculelor Ușoare, abreviată WLTP (engl. World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Aceasta este o procedură mai realistă de testare pentru măsurarea consumului de combustibil și a emisiilor de CO. Începând cu 1 septembrie 2018, WLTP va înlocui treptat Noul ciclu de conducere european (New European Driving Cycle, sau NEDC). Având în vedere condițiile mai realiste de testare, valorile de consum și de emisii de CO măsurate conform WLTP sunt, în multe cazuri, mai mari decât cele măsurate conform NEDC. Sistemul de impozitare a autovehiculelor se poate modifica conform prevederilor de la 01 septembrie 2018. Informații adiționale despre diferențele dintre WLTP și NEDC puteți găsi la www.audi.de/wltp.

În prezent este încă obligatorie comunicarea valorilor conform NEDC. La modelele care au fost omologate de tip conform WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile conform WLTP. Valorile WLTP pot fi comunicate dacă se dorește până la momentul la care acestea devin obligatorii. Dacă valorile NEDC sunt comunicate ca interval, acestea nu se referă la un autovehicul anume și nu reprezintă  o parte integrantă a ofertei. Acesta valori sunt comunicate doar cu scopul de a servi comparării diferitelor tipuri de autovehicule. Dotările și accesoriile adiționale (componentele instalate suplimentar, anvelopele de alte dimensiuni, etc.) pot modifica parametrii relevanți ai autovehiculului, ca de ex. masa, rezistența la înaintare și caracteristicile aerodinamice și, alături de condițiile meteo și de condițiile din trafic, precum și stilul individual de condus, pot influența consumul de energie electrică, emisiile de CO și performanțele automobilului.

Informații suplimentare cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO oficiale pentru autoturismele noi sunt oferite în "Ghidul cu informații referitoare la consumul de combustibil, emisiile de CO și consumul de energie electrică ale autovehiculelor noi", disponibil gratuit în toate punctele de vânzare ale Uniunii Europene.

 

*Consumul de combustibil și emisiile de CO, precum și clasele de eficiență indicate ca intervale de valori variază în funcție de jantele din aliaj și anvelopele alese, precum și de nivelul de echipare și de accesoriile alese pentru automobil.

** Valorile generice privind consumul de combustibil pentru toate modelele menționate, cu dotările disponibile pe piața din Germania, sunt indicate în lista de la finalul acestui comunicat de presă.